Közzétéve 2022 május, 18 - 13:13

CSERKESZŐLŐI CSIPKEHÁZ ÉS BEMUTATÓ TEREM

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 500 Forint

Mostani lakóhelyemhez közel található Cserkeszőlő, mely híres kulturális és turisztikai központnak számít Magyarországon, bár elsősorban fürdőhelyéről híres, de azért található, fellelhető Cserkeszőlőn más nevezetesség is, például többek között a Csipkeház és bemutató terem is. A Csipkeház és Bemutatóterem azért is híres Magyarországon, mert itt a vert csipkét nem csak megnézni, hanem készíteni is lehet, bizonyos keretek között el lehet sajátítani a vertcsipkekészítés módját, csínját-bínját, módszereit. A Cserkeszőlői Csipkeház és bemutató terem 2007 óta áll a látogatók rendelkezésére.

A kiállító teremben, a kiállítás során megcsodálhatóak, megtekinthetőek a lakást díszítő vertcsipkék, az elsősorban hölgyeket díszítő, ékesítő ruhák és ruha kiegészítők is. A kiállított darabok között nagyon sok díjnyertes alkotás is szerepel, melyeket arany oklevélben, Gránátalma díjban vagy Kézműves remek díjban részesítettek.

A Csipkeház és Bemutatóterem nyitása óta már két alkalommal nyerte el a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címet.

Természetesen van lehetőség betekintést nyerni a vertcsipke készítésébe is, de ehhez előzetes időpont egyeztetés szükségeltetik a Cserkeszőlői Csipkeház és Bemutató terem vezetőségével, kulturális vezetőjével.

Belépőjegyeik igazán nem drágák és van lehetőség csoportos, nyugdíjas, gyermek kedvezményre is. Rossz idő esetén is, amikor esik az eső és mi éppen strandolni készültünk volna ajánlom figyelmükbe a Cserkeszőlői Csipkeházat és Bemutató termet, remek kikapcsolódást jelenthet, és feltöltődik tőle a látogató.

Ezen felül az állatokat kedvelő, állatbarát gazdiknak is ajánlom figyelmükbe a csipkeházat, hiszen a hely maga is állatbarát.

A biciklisek, kerékpárosok számára található a csipkeházban biciklitároló, ahova a biciklijeiket  a csipkeház látogatásának idejére biztonságosan elhelyezhetik.

Ajánlom gyermekes családok számára is, hiszen gyermekeknek is van lehetőség kikapcsolódásra, kirakót biztosítanak gyermekek számára.

Tárlatvezetésre is van lehetőség.

Igazán ajánlom mindenki,  gyermekes, biciklis, állatbarát látogatóknak, kirándulóknak is a Cserkeszőlői Csipkeházat és Bemutató termet.

Kellemes kikapcsolódást,  jó szórakozást kívánok Önöknek!

+Erősségek

GYÖNYÖRŰ

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments