Contra - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 03 - 14:14

Contra videó játék

A Contra különféle lejátszási perspektívákat alkalmaz, amelyek magukban foglalják a szokásos oldalnézetet, egy pszeudo-3D nézetet, amelyben a játékos lövéssel és a háttér felé haladva halad, a bal vagy jobb oldalon, valamint egy rögzített képernyőformátum mellett, amelyben a játékos rendelkezik alapértelmezés szerint felfelé irányított fegyver. Legfeljebb két ember játszhat egyszerre, az egyik játékos, mint Bill, a szőke hajú kommandó, fehér harisnyatartót és kék bandánt visel, a másik játékos pedig Lance, az ing nélküli, sötét hajú kommandós, piros bandanával. A kezelőszervek egy nyolcirányú joystickból és két akciógombból állnak a lövéshez (balra) és ugráshoz (jobbra). Amikor az egyik főszereplő megugrik, bukfencbe görbül, ahelyett, hogy hagyományos ugrást végezne, mint más játékokban. A joystick nemcsak a játékos mozgását vezérli futás és ugrás közben, hanem a célzását is. Oldalnézetből a játékos balra, jobbra vagy felfelé lőhet állva, valamint vízszintesen és átlósan futás közben. A játékos ugrás közben is lőhet a nyolc irány bármelyikébe, beleértve lefelé is. Ha a joystickot állva lefelé nyomja, a karakter hasra fekszik, így elkerülheti az ellenséges tüzet és alacsony célokat lőhet. Ha az ugró gombot megnyomja, miközben egy magasabb platformon guggol, a karakter lejjebb csökken.

A játékos alapértelmezett fegyvere egy korlátlan lőszerű puska, amelyet négy másik fegyver egyikére lehet fejleszteni. Ezeket úgy lehet megszerezni, hogy megsemmisítik a piruladoboz-érzékelőket és az azokat tartalmazó repülőkapszulákat, vagy legyőzik az ellenséges bázisok vörös ruhás őrzőit. Ezek egy gépfegyverből, amely gyorsan lő, ha lenyomva tartják a tűzgombot, egy lézerfegyverből, amely hatalmas fénysugarat lő, egy tűzgömbfegyverből, amely dugóhúzó mintázatban lő, és egy szórópisztolyból, amely öt egyedi golyót lő egyedi irányba. . Két olyan kiegészítő bekapcsolás is létezik, amelyek csak bizonyos területeken jelennek meg, ha a karakter az alapértelmezett fegyverével van felfegyverkezve: egy gyorsgolyós frissítés, amely növeli a fegyver lövéseinek lövési sebességét, és egy akadály, amely korlátozott ideig sérthetetlenné teszi a karaktert. . A gépfegyver és a lézerfegyver kivételével minden elem Sólyom alakú szimbólum formájában érkezik, amelyet betűvel jelölnek, amely a funkcióját jelöli.

A Contra arcade változata hét szakaszból áll (a fokozatok száma és a szintstruktúrák a későbbi verziókban változnak). Az első szakasz egy oldalra görgethető szint, ahol a játékos karaktert ledobják a dzsungelbe, és el kell védenie az ellenség kezdeti védelmi vonalától, amíg el nem éri az első bázis bejáratát, ahol el kell pusztítania egy nagy érzékelőt, hogy belépjen a bázisba. A játék egy 3D nézetre vált a második szakaszban, ahol a játékos karakterének át kell küzdenie magát a bázis belsejében lévő folyosókon, mielőtt az idő elfogyna (a képernyő tetején lévő kijelző mutatja az alap és az idő térképét többi). A játékosnak meg kell semmisítenie egy generátort az egyes átjárók másik oldalán, hogy kikapcsolja a hozzáférést megakadályozó elektromos áramot. A harmadik szakasz a bázis magjában áll egy rögzített képernyőn, ahol a játékosnak el kell pusztítania az ellenség védelmi rendszerét, hogy leleplezze a végső célt, egy óriási szemgolyót, amely tűzgolyókat lő. A 4–6. Szakasz hasonlóan halad az első három szakaszhoz. A 4. szakasz egy függőlegesen gördülő szint, ahol a játékosnak a vízesés tetejére kell ugrania, amíg el nem éri a második bázis bejáratát, ahol a játékosnak el kell pusztítania egy nagy, gyémánt alakú érzékelőt, amelyet védelmi rendszer véd, hogy kitisztuljon. a színpad. Az 5. szakasz egy másik 3D-s szakasz, amely egy másik bázis belsejében játszódik, míg a 6. szakasz egy másik főnökcsata, ezúttal egy-egy két képre osztott fejpár ellen. A fejek csak akkor sérülhetnek meg, ha megosztott képeik egymáshoz igazodnak.

A hetedik és egyben utolsó szakasz visszatér az első szakasz oldalsó görgetési formátumához, amikor a játékos végigharcolja az ellenség utolsó védelmi vonalát (amely magában foglalja a légpárnás járművet, a páncélozott teherautókat és az óriás sisakos katonákat), miközben olyan területeken halad át, mint egy hómező , egy energiaüzem és egy hangár, hogy végül elérje az idegen odúját, ahol a rendszeres ellenséges katonákat túlvilági lényekkel helyettesítik. A játékosnak meg kell küzdenie egy óriási idegen fejjel, amely lárvákat szít a szájából, mielőtt elérné a végső célt, egy szívlénnyel, amelyet meg kell semmisíteni a küldetés teljesítése érdekében.

A játékos életét veszti, ha karakterét (Bill vagy Lance) megérinti egy ellenség vagy egy ellenséges golyó, nem teljesíti az alapszakaszt az időkorlát előtt, vagy ha a platform aljára esik, akkor a képernyő aljára esik. Amikor ez megtörténik, a karakter a következő életében visszatér alapértelmezett fegyveréhez. Minden élet elvesztése után a játékos további érmék behelyezésével (ha szükséges) és a START megnyomásával folytathatja, de legfeljebb háromszor. Egy második játékos bármikor csatlakozhat, de ha az egyik játékos egész életét elveszíti, akkor együtt kell folytatnia, amíg a másik játékos is életét veszti.

Andrea Bóna

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments