Közzétéve 2023 február, 13 - 11:11

CIKLÁMEN AZ EGYIK LEGKEDVESEBB VIRÁG

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3500 Forint

Több általam kedvelt kerti (illetve szobát díszítő, szobai) növény közül egyik legkedvesebb számomra a ciklámen. Gyönyörű, illetos és szépségében mindig el lehet merülni, ki lehet kapcsolódni nézéséval, illatával, szépsége által egy kicsit. Nagyon szép és kekllemes illatot árasztó növény, virág. A ciklámen a  családjába  tartozó  Neve az  cyclos, kerek szóból ered.  A nemzetség húsz  főleg   részein, a  és  elterjedt. Szép és illatos virágaikért gyakran tartják szobanövényként a  fajtákat. Az  egyetlen  őshonos, eléggé elterjedt faj, az  amely főleg az  terem.

Szabálytalanul gömbös gumóik a föld alatt, vagy annak felszínén helyezkednek el. A  széles szíves, vagy vese alakúak, gyakran foltosak, általában tél végén jelennek meg, a száraz nyári időszakban elpusztulnak. Virágai vékony száron helyezkednek, melyek a levelek töveiből nőnek ki. Fajtájától függően lehet kisebb tizenöt-tizenhattól húsz centiméteres vagy akár nagyobb harminc és harmincöt centiméter magas is. Számos hibridet hoztak létre, ezért a vörös, rózsaszín, ciklámen és fehér színek mellett különböző árnyalatok és több színű változatok is kaphatók a kertészetekben. Ma már nem csak kis és nagy virágú, hanem fodros szélű is kapható. A  csúcsálló, a szirmok száma négy vagy öt, színük rózsaszínű, ritkábban fehér. Apró   terjesztik. Levelei szintén központi tőből (gumóból) nőnek ki, melyek különleges mintázatúak. A sötétzöld márvány mintázatú szív alakú levelek vékony száron helyezkednek el. A laza, tőzeges, sok tápanyagot tartalmazó talajt kedvelik ezek a virágok, a szárazságot egyáltalán nem bírják, ezért lakásban célszerű kettő-három naponta, bőségesen öntözni. A félárnyékot kedveli; hő- és fényigénye egyaránt közepes. Magról szaporítható.

 

A ciklámen virág, mind a szobai, mind a kerti változata közkedvelt virág hazánkban, eléggé elterjedt, sokak által kedvelt, tartott, termesztett növény, virág.

 

Olyan személyek figyelmébe, akik gondosságukról, virág szeretetükről híresek nagyon ajánlom a ciklámen virágot, hiszen egy elterjedt, közkincsről van szó, amely igazán gyönyörű és illatos is!

 

Kedves férfiak, közeleg a Valentin nap, és lassan a nőnap is

ez, vagyis a ciklámen egy kifejezetten kedves, szívhez szóló ajándék

 minden hölgy számára, aki szereti a virágokat!

Mind anyáknak (anyák napjára is akár), mind kedveseiteknek, élettársatoknak, feleségeteknek megfelelő ajándék lehet a ciklámen, amely szépségével és illatával biztosan káprázatba ejti őket!

+Erősségek

SZÉP ÉS ILLATOS, AJÁNDÉKNAK IS KIVÁLLÓ

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments