Olaszország - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

Cesenatico az olasz riviéra

Több alkalommal volt szerencsém nyaralni, az olaszországi Cesenatico-ban.Ez a kb. A 20 ezer lakosú kisváros 7 km hosszú homokos tengerparttal várja a napozás és a tengeri fürdőzés szerelmeseit.Nagyszerű lehetőség kisgyermekes családok részére, igen népszerű hely, de néhány éjszakai szórakozóhelyének köszönhetően a fiatalok közt is kedvelt – bár szórakozás és éjszakai élet szempontjából nem hasonlítható össze a zsúfoltabb, zajosabb, és bohémabb Riminivel, ami egy karnyújtásra van, ugyanakkor Cesenatico rendezettségben, színvonalban nem marad el. délebbi “társától”.Érdekesség képpen megemlítem, hogy a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d’Italie győztes Marco Pantani itt született.
Cesenaticot 1302-ben alapították.Jelképe a Porto Canale, Cesenatico kikötőcsatornája melynek tervrajzait Leonardo da Vinci készítette!!!Az 1 km hosszú, 1500-ban épített csatornát eredetileg 15 km hosszúra tervezték: a cél az volt, hogy elérje Cesena városát. A Canale mentén öreg, díszes, tarka vitorláshajók láthatók.

A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt, mert nem sikerült valami szépre :))) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon. Az érdeklődök a tengerészeti múzeumot is megtekinthetik.
Az alig 38 km-re lévő Rimini és a 23 km-re fekvő Riccione számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra, remek szórakozást biztosít gyereknek és felnőttnek egyaránt.Rimini ezen felül történelmi nevezetességeket, és fantasztikus, pezsgő légkört is kínál éjjel-nappal.

Itt nyaralva soha ki nem hagynánk az autóval alig több mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino-t, ahonnan, 657 m magasból, lélegzetelállító, a környező vidékre, és tengerpartra irányuló kilátásban lehet gyönyörködni.Egyszerúen ímádom, nekem örök szerelem marad.A miniállamba látogatókat a hangulatos terek, épületek, és egyéb nevezetességek is elkápráztatják.

És, ha még ennél is többre vagyunk kíváncsiak, akkor Cesenaticotól mindössze 34 km-re található Ravenna.A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részei. Ravenna gyönyörű bizánci mozaikjairól híres, és egy vidám, jó hangulatú kisváros.
Ha szállást keresnél ide Cesenatico-ba, akkor számos web felületen akár magyar nyelven is tudsz keresni.A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan megtaláljuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.
Szívből ajánlom bárkinek ezt a csodás kis városkát.Nem fog csalódni benne, sőt ha egyszer megtapasztalja ennek varázsát, akkor nagyon sokszor visszavágyik, s ez igy van jól!

ibituba

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments