Közzétéve 2022 május, 25 - 11:11

BORSODI SÖRGYÁR

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 350 Forint

Megmondom őszintén, nagyon szeretem a söröket, de kiváltképpen az alkohol mentes és a különleges, speciális söröket. Ezek közül is kiemelkedik, elsőbbséget élvez számomra a Borsodi friss termékcsalád citromos, bodzás és natúr, szűz íze. A Magyarországi Sörgyárak egyik fontos, meghatározó alakja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Borsodi sörgyár, amely Bőcs község mellett, néhány kilométerre Bőcstől folytatja tevékenységét.

A Borsodi Sörgyár 1973-ban alakul a Magyar országos Söripari Vállalat tagjaként. 1990-ben alakult részvénytársasággá és az 1991-es privatizációjától fogva a belga Anheuser-Busch InBev cég tulajdona lett. 2009. december 1-jén a CVC Capital Partners (CVC) nemzetközi kockázati tőketársaság megvásárolta a belga cégtől a kilenc kelet-európai sörgyárát, és StarBev cégcsoport néven, prágai központtal működtette azokat. 2012 áprilisában a CVC eladta a StarBevet az amerikai-kanadai Molson Coors sörgyárnak.

Legjelentősebb termékei a Borsodi sör, amely a Borsodi Sörgyár Zrt. védjegye, e név név alatt egy 4,5%-os, saját recept alapján készülő világos sört értjük.

A Borsodi Sör először még Borsodi Világos néven gyártotta termékét, ezt nevezték el később egyszerűen Borsodi sörnek, 1197-ben.   A márka képi világa sok változáson ment keresztül, a kilencvenes évek közepétől nyerte el mai arculatát.

A Borsodi Bivaly, amely alatt a 6,5%os alkoholtartalmú, magyar fejlesztésű világos sört értjük. A Borsodi Bivalyt 2003ban hozták piacra, majd 2004ben az az addigi visszaváltható üvegpalackot eldobható fél literes alumínium palackra, dobozra cserélték.

További termékei a Borsodi Póló, Borsodi Friss termékcsalád, Borostyán (megszűnt), Rákóczi sör, Borsodi IPA, Borsodi Hidegkomlós, Borsodi Barna (megszűnt), Borsodi Kinizsi (megszűnt), Arany Sas (megszűnt), Huszár Sör (megszűnt), Borsodi Búza (2011-2012 között), Borsodi Super Dry (2016-2017 között), Borsodi Tüzes (2017-2020), Borsodi Jeges (2017-2020), Borsodi Nitro (2017-től, nitrogénnel csapolva, csak kocsmákban árusították), Borsodi Mester (2018-tól), Borsodi Hoppy (2020-), Borsodi IPA (2020-), Borsodi Gyömbér Ale (2021- egyik kedvencem),  Borsodi Meggy Ale (2021- ezt is nagyon szeretem, kiemelkdő meggyes íze van), Borsodi Tropical Ale (2021-),

Nagyon szeretem főleg az alkoholmentes söröket. De kedvelem a 2% os ízesített söröket is, melyből a Borsodinak eléggé kiterjedt termékei vannak, finomak, ízeltessek. A Borsodi Meggy ale azonban 4 %os, viszont jellegzetes, aromás, meghatározó meggyes íze miatt, nagyon finom. Ez az egyetlen olyan 4 %os sör, amit még megiszok.

A Borsodi termékei (bár fogyasztásukat nagy mennyiségben nem ajánlom, csakis visszafogottan, mértékkel), kifejezetten finomak, ízletesek.

Bulikhoz baráti összejövetelekhez érdemes beszerezni, hiszen sokan szeretik.

Arra azért viszont megkérnék mindenkit, hogy aki ivott, már ne vezessen, mert balesetesélyes, nem csak számunkra, de veszélyeztetjük vele környezetünket is!!!

+Erősségek

hazai

-Hátrányok

nincs

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments