Közzétéve 2023 február, 19 - 14:14

BOLYKI TAMÁS – ŐSTÖRTÉNETÜNK TITKAI – A MAGYARSÁG IGAZI GYÖKEREI

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 850 Forint

BOLYKI TAMÁS

 ŐSTÖRTÉNETÜNK TITKAI – A MAGYARSÁG IGAZI GYÖKEREI

 

Milyen jó is volt, mikor apáink összefogtak, mit meg nem tudtak teremteni, létrehozni…

 

Érdekel, eléggé régóta érdekel a magyar történelem, a magyarság kialakulása, a magyarok története, éppen ezért is vettem kezembe ezt a könyvet, és elég érdekes, meglepő dolgokat találtam benne. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, akit érdekel a magyarság története.

 

 

Bevezetés: A múlt feltárása
1. Idegen bolygón ringott a magyarság bölcsője?
2. A magyarok vándorlása
3. Táltosaink titkai
4. Európa mágikus szíve
5. A magyar Atlantisz
6. Magyar mágia

Leírás: Részlet a BEVEZETÉS – A MÚLT FELTÁRÁSA című fejezetből:

„Érdemes összehasonlítani az elmúlt száz évben kiadott, a magyar történelemről szóló tankönyveket: láthatjuk, hogy nem csak a rendszerváltozásokat követően írták át azokat, hanem tíz – tizenöt évente kisebb – nagyobb változásokat eszközöltek bennük. Ezekre a változásokra nem feltétlenül az akkori hatalom adott utasítást, mégis azt vesszük észre, hogy a történelem állandóan változik…

az 1970-es években például az akkori történészek a magyarok őshazáját kizárólag a Volga – könyök, a Káma és a Bjelaja folyók és az Ural hegység által körülhatárolt területen voltak hajlandók keresni, és mindössze a nyelvészet, a régészet, a néprajz és az embertan megállapításaira támaszkodtak.

Húsz évvel később, a kilencvenes években a tudósok már hajlandóak voltak némiképp messzebb menni, s a területre őseink vándorlásának csupán egyik állomásaként tekinteni, s az őshazát keletebbre, az Irtis és a Tobol folyók vidékére tenni, de még mindig nem akarták igénybe venni a társtudományok segítségét. Holott kollégáik világszerte felhasználták az űrkutatás (műholdakról készített képek és lézeres mérések), a genetika (emberi maradványok azonosítása), a magfizika (rediokarbon – kormeghatározás), a törvényszéki orvostan, az epidemiológia (betegségek kimutatása) vagy éppen az ökológia eredményeit, aminek következtében számos korábbi elmélet került új megvilágításba.

Történelmünk legvitatottabb kérdése és egyben legnagyobb titka népünk származásával kapcsolatos. Ahány kutató, annyi vélemény ütközik e tekintetben a sumér – szkíta eredettől kezdve a hivatalosan elfogadott, ám sokat támadott finnugor rokonság elméletéig.

Az Arvisurákkal még nem találkoztam, még nem olvastam el, nem olvastam bele, titkai még nem tárultak fel előttem, de ha lesz lehetőségem mindenképpen elolvasom azt is. Érdemes tudni a magyarokról, a magyarságról számos alapvető titkot, talán hiedelmet, talán tényt is.

Mindenkinek, akit érdekel a magyarság története, hogy mit is keresünk mi a Kárpát -medencében, és hogyan kerültünk ide, mindenkinek, akit kicsit is érdekel a magyarság múltja, ajánlom Bolyki Tamás

Őstörténetünk titkai – a Magyarság igazi gyökerei

című könyvét

elolvasásra, értelmezésre, elmélkedésre, kikapcsolódásra

és egy kis gondolkodásra, tények elméletek elemzésére!!!

+Erősségek

ÉRDEKES ÉS LEBILINCSELŐ

-Hátrányok

VAJON IGAZ E?

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments