Mazda 6 - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Közzétéve 2020 szeptember, 22 - 14:14

Azonnal megtetszett az Mazda 6, olyan, mintha a tökéletes öltönyt vettem volna magamra a boltban.

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 10000000 Forint

2019 júliusa óta vagyok a tulajdonosa a Mazda 6 sedan gépjárműnek. Meg szeretném osztani a velemenyiem.hu olvasóival, mik a tapasztalataim vele: azonnal megtetszett az autó, olyan, mintha a tökéletes öltönyt vettem volna magamra a boltban. Gyakorlatilag minden szeptontból megfelelőnek tartom. Elkezdem a legfontosabbal – a jó irányíthatósággal!

Szinte minden modern BMW gépjárművet vezettem már, nem igazán szeretem ezt a márkát, de a jó irányíthatóságot nem lehet tőle elvenni. A Mazda és a BMW összehasonlítása természetesen szörnyű hülyeség, de a D-kategóriájú autók között határozottan a Mazda áll közelebb a bajorok számára a kezelés tekintetében (a Mazda konkurenseit is vezettem). Az utakon fantasztikusan viselkedik! Ezt az autót a sofőrök számára tervezték, ezen az autón utazni akar az ember, gyorsan fordulni, ami kolosszális örömet tud okozni.

A hátsó ülésen utazó utasok kényelme szempontjából jobb Camry-t vásárolni. A Camryban sokkal nagyobb a tér és tele van mindenféle kiegészítővel. A „hatosban” hátsó ülésen lévő utasoknak csak 2 USB-csatlakozó van, ülésfűtés és levegő-irányító található, de az elől ülőket csodás látvány fogadja! Előkelő dizájn, minden „tekerő” fémből van, sehol egy olcsó műanyag, minden puha, a tapintása kellemes. Nem kell semmiért nyújtózni, a vezető számára maximálisan kézre áll minden. Az összes szükséges gomb, kapcsoló a lehető legjobb helyen van. Jó multimédia, kényelmes vezérlés, semmi sem fagy le, nagyon gyorsan kommunikál a telefonnal, a zene nem rossz, ha még jobbat szeretne, vegye meg a kiegészítő bose-csomagot.

Jó a hangszigetelése, annak ellenére, hogy 19-es bridgestone kerekei vannak, és nem a csendről lettek híresek. Úgy vélem, ha a Michelin-t tesszük bele, akkor teljes csend lesz. Az elülső dupla üvegezés biztosítja a kívánt csendet. Az általam választott összeszereltségbe hologram kivetítő is tartozik, amit nagyon kényelmes dolognak tartok. Egyáltalán nem vonja el a figyelmet a sebességmérőtől, és ha belegondolunk, hány kamera van a fővárosban, akkor gyakran kell figyelnünk a sebességet, ami ebben az autóban egyáltalán nem érzékelhető. Kissé kemény a felfüggesztése, de ez indokolt. Ne feledje, az autó súlypontja alacsny, azt javaslom, hogy eleinte tartsa távol magát a szegélyektől.

Szerettem volna 2.5-ös motort választani, de épp nem volt készleten, ám a 2 literes motorral a vásorban teljesen jó, egy éles helyzet sem alakult ki. Ezért ne aggódjon és vegyen nyugodtan 2 literest, sport üzemmódban a Mazda 6 autó nagyon élénken halad, higgyék el, van mihez hasonlítanom. Különben nem írnék ilyen határozottan véleményt.

Külön figyelmet szeretnék fordítani a világítás rendszerére. A fényszórók magasság szerint állíthatók, ami által egy kényelmes éjszakai világítást lehet kapni. Nem mellékes, hogy az oldalsó tükrök szintén állíthatók és lehajthatók a belső térből.

Most pedig jöjjön egy kis kritika a velemenyiem.hu olvasóinak. A Mazda 6 sedan fogyasztása: 8-12 liter, az üzemanyagtól függően. Minden nap utazok, leggyakrabban 95-öst töltök bele adalékokkal. Nagyjából 9-10 litert eszik rendszeresen. Beleértve a fővárosi dugókat. Hétvégén a legközelebbi megyékbe, vidékre megyek, kb. 25 km-re a fővárosi körúttól, 1 teljes tartály pontosan egy hétre elegendő. Szombatonként szinte megvan nekem az üzemanyag-feltöltés rituáléja. Ismétlem, minden nap utazom. Vagyis a kijelentett 6-8 liter teljes hülyeség, annak ellenére, hogy nem úgy vezetek, mint egy idióta, ritkán hajtok, néha szoktam csak lefulladni. De időközönként megpörgetem a motort.

A következő a csomagtartó: kissé keskeny, annak ellenére, hogy mély. Amikor kicseréltem a gumikat, 19 átmérőjűből alig bírtam egyet begyömöszölni.

A biztosítás ára elég magas szerintem. Annak ellenére, hogy régóta vagyok egy biztosító cég ügyfele, ennek az új autónak a biztosítása nem volt valami kedvező.

7500 km után cseréltem olajat a hivatalos képviselőnél, elég tűrhető áron. Kiváncsi vagyok, mennyibe fog kerülni a műszaki vizsgálat 15 000 kilométer után.

A többi szempont alapján az autó tetszik, nagyon szép és legalább egy kicsit kiemelkedik a többi autó között, ami véleményem szerint már úgyis több, mint kéne)))

Ha vásárláson gondolkodik, menjen el egy tesztvezetésre, és meg fogja érteni, mire gondolok, amikor azt mondom, hogy a Mazda 6 sedan elsősorban élvezetet okoz vezetés közben. A Mazda 6 a 10 legbiztonságosabb autó között volt a gyártás évében. Ha erre esik a választása, véleményem szerint nem fogja megbánni a választását, se egy hónap, se egy év, de még 5 év múlva sem!

+Erősségek

Gyors

Roman

Ajánlom

+6

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
3 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments