OBI elektromos kandalló - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 november, 19 - 15:15

Azonnal kellemes meleg a hideg napokon.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 30000 Forint

Évek óta használunk elektromos kandallót. Bármikor azonnal tudunk meleget csinálni, hogyha hidegebb napok vannak és a fűtést meg nem kapcsoljuk be. Nemcsak meleget csinál, hanem szép és hangulatos.

Több mint 20 éve vásároltuk az EWT Optiflame LEE and RHONE márkájú elektromos kandallót. A mai napig működőképes és használjuk. Fekete elegáns kinézetével minden lakberendezési stílushoz illeszkedik. Mobilizálható, könnyen áthelyezhető a ház bármely helyiségébe.

Ez az elektromos kandalló 2000 Watt teljesítményű, hálózatról működik. A fűtőtest fűtés közben és fűtés nélkül is lángok hatását képes kelteni, így a meghitt hangulat egész évben élvezhető. Hasonló hangulatot teremt, mintha kandallóban égne a tűz.  A lángok önmagában történő használatához elektromos áram szükséges. Nagyon halk, csendes és nem zavaró.

Mielőtt egy ilyen készüléket használatba helyezünk minden esetben ellenőrizni kell, hogy a távfeszültség megegyezik e a berendezés adatlapján olvashatóval.

A kandalló kezelőszervei:

A fűtés 3 kapcsolóval szabályozható. A kapcsoló akkor van bekapcsolva /ON/, ha a jelöléssel ellátott oldalak 1-1, vagy 2 benyomott állapotban van. Az első kapcsoló a fűtőtest és a lángolás hatásának bekapcsolása. Megjegyzés: A kapcsolónak bekapcsolt állapotban kell lennie akkor is, ha fűtéssel, vagy ha fűtés nélkül működik. A második kapcsoló egy kilowatt hőteljesítményt biztosít. A harmadik kapcsoló, a második kapcsolóval együtt 2 kilowatt hőteljesítményt biztosít.

Termosztát: Egy adott szobahőmérséklet eléréséhez a gombot maximum állásba szükséges állítani. Ezzel a teljesítménnyel kell működtetni, amíg a szoba hőmérséklete el nem éri a kívánt értéket. Ekkor a termosztátot vissza kell állítani, amíg kattanás nem hallatszik – a készülék lekapcsol, így a készülék ezt a hőfokot szinte állandó értéken fogja tartani.  Figyelembe kell venni, hogy a termosztát értéke a szoba hőmérsékleténél mindig magasabb legyen.

Lángvezérlő gomb: ezzel a gombbal szabályozható a lángoló hatás intenzitása, jobbra – illetve balra fordítással. A lángoló hatás fényereje minimális beállításon, amelyet egy kis izzó jelöl – a leggyengébb. A gombot az óramutató járásának irányába forgatva a lángoló hatás erősödik.

A készülék a túlmelegedés okozta károk elkerülése érdekében hőbiztosítékkal lett ellátva. A túlmelegedést a szellőzőnyílások bárminemű eltakarása is okozhatja.

Az izzók a hátlap mögött találhatók. Annak levételével lehet kicserélni. /60 W-os, E/14-ses típusú  áttetsző burájú gyertyaizzó kell bele.

Tisztítani puha portörlővel szoktuk, nem használunk hozzá csiszolóanyagot tartalmazó tisztítószert, a kifúvó nyílás rácsáról a port porszívóval kell eltávolítani.

Ezt a készüléket az OBI áruházban vásároltuk. Az akkori árak szerint kb. harmincezer forintba került.

Nagyon jó kis készülék, megvásárlása óta semmi problémánk nem volt vele, s lakásunknak egy dísze is.

+Erősségek

Rövid idő alatt kellemes meleget varázsol.

-Hátrányok

Az áramfogyasztása kicsit magas.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments