Vatera online aukciós oldal - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 július, 05 - 10:10

Az oldal, ahol kincsekre lelehetsz

Nagyon régen még a facebook és legfőképpen a MarketPlace megjelenése előtt, ha használt terméket szerettél volna vásárolni, akkor első gondolatod a Vatera volt. Ez volt az első olyan oldal, ahol aukciós keretek között válogathattál és versenyezhettél, hogy a tiéd legyen a legnagyobb összeg és persze voltak azok a termékek, amiket fix áron megvehettél, persze ha volt rá elég pénzed.

Nem is tudom miért múlt időben beszélek róla, hiszen a mai napig működő oldalról beszélünk. Manapság szerintem a legtöbben a facebook-on hirdetnek, és ott kezdenek el keresni, ha valamire éppen szükségük van otthon. Ezt a saját bőrömön is tapasztalom, mint webáruház tulajdonos, hogy a facebookon meghirdetett termékeim hamarabb kelnek el, mint a webáruházban. Nem olyan régen találtam vissza a Vatera oldalára, amikor Disney Animátor babát kerestem a kislányomnak és ott bukkantam rá egy használt, de szép állapotú darabra és később a kisfiamnak is onnan választottunk születésnapi ajándékot.

Újdonság volt számomra, hogy új termékeket is megtalálok már a Vaterán, sőt több termék esetében származási helyként más ország van feltüntetve, ami egy kicsit hasonlít az ebayre, tehát valószínűleg kínából kapom a megrendelt árut. Bizonyos termékek esetében előre listázza ki az új dolgokat és csak többszöri keresgélés után találok nem bolti hirdetéseket ez egy kicsit bosszantó, amikor a babát kerestem szerintem vagy tíz különböző kulcsszóval kerestem mire azt listázta ki, amit szerettem volna.

A Market Placehez képest azonban a Vatera még mindig sokkal biztonságosabb, ugyanis garanciával vásárolsz, magyarul, ha nem kapod meg a termékedet, akkor segítenek rendezni a vitás ügyet. Ezzel szemben a facebookon bármit hirdethet bárki és gyakorlatilag sosem tudhatod, hogy valós e a termék, valóid e a hirdető. Ebben az esetben csak egyszer kell egy negatív tapasztalat és az ember kétszer megnézi, milyen online felületről vásárol.

Az adásvétel után az eladónak és a vevőnek is értékelnie kell a másik felet ezzel segítve a leendő vásárlókat abban, hogy tudják, korrekt eladóval van dolga. Ez szerintem már a legtöbb nagy rendelős oldalon így van legalábbis a külföldi platformokon mindenképpen. Megmaradt az aukciós vonal, így még mindig lehet körmöt rágva a gép előtt ülni és imádkozni, hogy tiéd legyen a nyerő licit és továbbra is kereshetünk fix áras terméket, ahol viszont leütés után egészen biztosan tiéd a termék.

Összességében jó tapasztalatom van a Vaterával kapcsolatban még ennyi kihagyás után is. Szeretem megkeresni a legjobb áron kapható, legjobb minőségű termékeket és most már azt is tudom, hogy nem szabad megállni a facebooknál, hanem érdemes a Vaterára is vetni egy pillantást. Az elmúlt két Vaterás vásárlásom semmilyen formában nem volt meghirdetve a Facebookon, így ha nem nézek szét ott is, akkor lemaradtam volna róla.

+Erősségek

nagy választék

kincsek megtalálása

találhatsz olyat, ami nincs a Facebookon

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments