Ablak! - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 június, 23 - 22:22

Az én ablakom!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13516

Előző véleményeimben írtam a fürdőszoba tisztán tartásáról, bútoraink ápolásáról stb. most az ablak tisztításról írom le véleményemet.

Nagyon szeretem ha az ablak tiszta, átlátszó, minden évszakban.Sajnos vannak olyan háziasszonyok, akik az ablakok tisztántartását hanyagolják, hónapokig nem tisztítják meg.Ez nagy hiba.Egy szép tiszta higénikus lakás csak tiszta ablakokkal képzelhető el, még ha a függöny takarja is.Tudok olyan személyekről, akik évekig nem pucolták meg lakásuk ablakait.Szerintem ezek a személyek nemcsak az ablakokat nem tisztítják, a lakásuk is piszkos,rendetlen lehet.

Nekem már van gyakorlatom, tapasztalatom az ablakok tisztán tartásában, ezért gondoltam,hogy megosztom ezeket olvasóimmal.

NÉHÁNY JÓ TANÁCS AZ  ABLAKTISZTÍTÁSHOZ!

Napfényes időben soha ne tisztítsunk ablakot,mert túlságosan gyorsan szárad, csíkok maradnak az üveg felületen.

Homályos is maradhat az ablak üvege ha azt napfényben tisztítjuk meg.

Soha sem használjunk szappant erre a célra, mert rákötődik az üvegre.Áttörléshez használjunk konyhai papírtörlőt.

Házilag is készíthetünk ablaktisztító oldatot!

Egy vödör meleg vízbe tegyünk fél csészényi szalmiákszeszt, ugyanennyi ecetet, és két kávéskanál keményítőt.

Ha gyorsan szeretnénk végezni az ablak tisztításával, akkor használjunk ecetbe mártott rongyot.Ez elsősorban a belső ablakok tisztítása esetén javasolható.

Ha nagyon piszkos az ablak üvege, ebben az esetben vágjunk ketté egy hámozott burgonyát, azzal dörzsöljük le a szennyeződést, utána dörzsöljük le, öblítsük, végül töröljük szárazra.

Korommal szennyezett üvegek esetére!

Különösen akik valamilyen gyár, üzem, közelében laknak, gyakran előfordul,hogy az ablakok üvegei kormosak lesznek.

Erre az esetre javasolnám,hogy először ecetes vízzel mossuk át,azután mossuk tiszta vízzel.Ebbe tegyünk kevés spirituszt,amitől hamar megszárad és tükörfényes lessz az üveg.

Ha szarvasbőrrel tisztítjuk az ablakot, utána a bőrt meleg sós vízben mossuk ki.Nem keményedik meg száradás után.

Késő ősszel, télen és kora tavasszal, tehát fűtési idényben hamarabb szennyeződnek az ablakok.Fontos,hogy fagyos időben vízzel ne mossunk ablakot,mert ráfagy.Ilyenkor is lehet ablakot tisztítani de a langyos vízbe tegyünk néhány kanál deneturáltszeszt.így nem fagy rá az ablakra a víz és fényesre törölhetjük.

Megelőzése!Nem fagy be az ablakunk, ha 1/4 liter víz és 3/4  liter alkohol és 3 evőkanál glicerin keverékével áttöröljük.Ha megszárad, puha ronggyal fényesre töröljük.

A jégvirágos ablakunkat töröljük át deneturált szesszel és dörzsöljük át tisztítókendővel vagy papírral.

Nemcsak az ablak üvegének a tisztítása fontos, hanem az ablakkeretek tisztítása is.

ABLAK KERETEK!

Amennyiben felhígított deneturált szeszbe mártott ronggyal áttöröljük az ablak kereteket, tiszta, szép és olyan lessz, mintha frissen festették volna.Igaz ez műanyag ablakok esetére is.

Van egy jó tippem még,hogy ne piszkolódjanak be gyorsan a keretek.Időnként padlóviasszal mossuk át.

Végül egy jó tipp arra,hogy az ablakunkon ne lásson be senki!

Előfordulhat,hogy a szomszéd beláthat az ablakunkon, vagy éppen a földszinti  lakás előtt járda van ahol emberek közlekednekde más esetekben is zavaró lehet, ha belátnak az ablakunkon.Ezt a problémát megtudjuk megunk is oldani annélkül,hogy üveget kellene cseréltetni az ablakunkon, homályos, tej, vagy éppen a legmodernebb, nem átlátható  üvegűre.

Negyed kiló sót, negyed liter világos sörrel keverjünk össze,és ezzel az üveget alaposan kenjük be.Előnye,hogy ezt a későbbiekben le is tudjuk törölni.

Ennyi futotta az ötleteimből, remélem hasznos!

+Erősségek

Olcsó praktikus!

-Hátrányok

Nem teljeskörü!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments