Közzétéve 2023 június, 23 - 10:10
Az ellenállhatatlanul finom diótorta.
Ár : 5000 Forint
Nagyon finom torta receptjét szeretném bemutatni, amelyet házilag készítünk és csak jót tudok mondani róla. Nem gyakran szoktam elkészíteni, de akkor nagyon odafigyelek rá, hogy a hozzávalók frissek legyenek, az elkészítése igényes legyen.
A diótorta hozzávalói:
A krémhez:
6 dl tej
4,5 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál rum /rumaroma/
25 dkg darált dió
A piskótához: 2 db piskótát szoktam készíteni, és abba három rétegben osztom el a krémet.
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
Pár csepp citromlé
A sütemény elkészítése:
Először az első piskótát keverjük ki – és amíg az sül el tudjuk készíteni a krémet. A tojásokat szétválasztom. A tojás sárgájába beleteszek 6 kanál kristálycukrot, és fakanállal habosra keverem. A tojás fehérjébe néhány csepp citromot csepegtetek – és habverővel kemény habbá verem, majd beleteszek 2 evőkanál kristálycukrot, és addig verem, míg fényes, habos nem lesz. A kikevert tojás sárgáját beleteszem a fehérjébe és szintén habverővel dolgozom össze. Majd 8 kanál lisztet beleszitálok az így elkészített habba. Fakanállal óvatosan összeforgatom – addig míg teljesen sima nem lesz.
Amikor készen van, nagyobb alakú tortaformába öntöm a keveréket / a tortaformát előzőleg vékonyan vajjal megkentem és megliszteztem/ – és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. kb. 50 perc alatt sül meg.
Amíg az első piskóta sül – elkészítem a krémet. A 6 dl tejet a 12 dkg cukorral megforrósítom, és lassanként beleszórom a 4,5 dkg lisztet – közepes sűrűségűre főzöm, majd leveszem a tűzről és gyakori kevergetéssel meghűtöm.
Közben a 10 dkg puha vajat, a 8 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem – közben hozzáadom a rumaromát.
Amikor a főzött krém meghűlt, kanalanként hozzáadom a vajas krémet és nagyon szépen összedolgozom.
Utoljára a dióval keverem össze. Így nagyon finom töltelékünk lesz.
Amikor megsült az első piskóta kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni. E közben már a második piskóta előkészületei is megtörténtek – és az előzőhöz hasonlóan azt is megsütöm.
Amikor mind a két piskóta kihűlt – az egyiket kettévágom és az első lapot megkenem a diós krémmel. A tetejére került lapot ismét megkenem, majd erre ráhelyezem a másik egész piskótát, és ennek a tetejét kenem meg a harmadik adag krémmel.
A tetejére csokireszeléket szórok – és egész diószemeket helyezek.
Jó étvágyat kívánok a diókrémes tortához.
Különlegesen krémes és finom.
Jessyke
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás