Diótorta - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Diéta

Közzétéve 2023 június, 23 - 10:10

Az ellenállhatatlanul finom diótorta.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 5000 Forint

Nagyon finom torta receptjét szeretném bemutatni, amelyet házilag készítünk és csak jót tudok mondani róla. Nem gyakran szoktam elkészíteni, de akkor nagyon odafigyelek rá, hogy a hozzávalók frissek legyenek, az elkészítése igényes legyen.

A diótorta hozzávalói:

A krémhez:

6 dl tej

4,5 dkg liszt

12 dkg cukor

10 dkg vaj

8 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál rum /rumaroma/

25 dkg darált dió

 

A piskótához: 2 db piskótát szoktam készíteni, és abba három rétegben osztom el a krémet.

8 db tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál liszt

Pár csepp citromlé

 

A sütemény elkészítése:

 

Először az első piskótát keverjük ki – és amíg az sül el tudjuk készíteni a krémet. A tojásokat szétválasztom. A tojás sárgájába beleteszek 6 kanál kristálycukrot, és fakanállal habosra keverem. A tojás fehérjébe néhány csepp citromot csepegtetek – és habverővel kemény habbá verem, majd beleteszek 2 evőkanál kristálycukrot, és addig verem, míg fényes, habos nem lesz. A kikevert tojás sárgáját beleteszem a fehérjébe és szintén habverővel dolgozom össze. Majd 8 kanál lisztet beleszitálok az így elkészített habba. Fakanállal óvatosan összeforgatom – addig míg teljesen sima nem lesz.

Amikor készen van, nagyobb alakú tortaformába öntöm a keveréket / a tortaformát előzőleg vékonyan vajjal megkentem és megliszteztem/ – és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. kb. 50 perc alatt sül meg.

 

Amíg az első piskóta sül – elkészítem a krémet. A 6 dl tejet a 12 dkg cukorral megforrósítom, és lassanként beleszórom a 4,5 dkg lisztet – közepes sűrűségűre főzöm, majd leveszem a tűzről és gyakori kevergetéssel meghűtöm.

Közben a 10 dkg puha vajat, a 8 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem – közben hozzáadom a rumaromát.

Amikor a főzött krém meghűlt, kanalanként hozzáadom a vajas krémet és nagyon szépen összedolgozom.

Utoljára a dióval keverem össze. Így nagyon finom töltelékünk lesz.

 

Amikor megsült az első piskóta kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni. E közben már a második piskóta előkészületei is megtörténtek – és az előzőhöz hasonlóan azt is megsütöm.

Amikor mind a két piskóta kihűlt – az egyiket kettévágom és az első lapot megkenem a diós krémmel. A tetejére került lapot ismét megkenem, majd erre ráhelyezem a másik egész piskótát, és ennek a tetejét kenem meg a harmadik adag krémmel.

A tetejére csokireszeléket szórok – és egész diószemeket helyezek.

Jó étvágyat kívánok a diókrémes tortához.

+Erősségek

Különlegesen krémes és finom.

Jessyke

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments