Ciklámen - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 február, 07 - 21:21

Az egyik kedvenc virágom

Beszeretnék nektek mutatni egy virágot aminek a neve Ciklámen.

Én nagyon szeretem ezt a virágot, hisz nagyon különleges egy virág.

A virágai egy vékony száron helyezkednek el a virág levelei a tövekből nőnek ki. Ez a virág lehetnek 16-20 cm magasak, de lehet akár 30 cm is. több színben megtalálhatók vörös, rózsaszín, ciklámen és fehér színben.Ma már található olyan fajta is belőlle aminek fodros a virágának a szírmai. Általában októbertől áprilisig szoktak virágozni.

A ciklámen gondozása nem túl nehéz hisz szereti a hűvösebb szobát vagy épp a konyhát is. Ha törődünk vele akkor ő meghállálja nekünk a csodálatos virágaival. Nem szereti a közvetlen napfényt, de szereti a világos helyeket, így ha lehet nyáron net tegyük ki nagy napfénynek, de télen szívesen van az ablakban. Legjobban a 10-15 celsius fokot szereti ez a virág. A ciklámen szereti ha rendszeresen öntözzük és ha lehet alulról locsoljuk őt 3-4 naponta ha kivirágzott akkor már kevesebb a víz igénye. Locsolását azért kell inkább aluról végezni, mert érzékenyek a növény levelei, gumója és virágai a locsolásra és az ásztatásra.

A ciklámen gondozása során figyeljünk arra, hogy az elszáradt leveleket távolítsuk el, hogy több tápanyag kerüljön a még megmaradt leveleknek és hogy nehogy rohadást idézzen elő az otthagyott elszáradt levelek, virágok a növényünkön. Ezeket az elszáradt virágokat vagy leveleket a tövénél távolítsuk el majd.

A cikláment ha átszeretnénk ültetni azt legjobb ha augusztusban tesszük mikor már nem virágzik ekkor hadjuk, hogy a levelei lesárguljanak kicsit ezt úgy tudjuk elérni, hogy ilyenkor csak havonta öntözzük meg a növényt és úgy ültessük át másik cserépbe, hogy a gumólyát ne temessük el teljesen a földbe egyharmada álljon ki a földből. Szerintem egy nagyon szép és hálás virág.

A cikláment két fajta módon tudjuk szaporítani az eggyik a tőosztással mikor a növény nyugalmi állapotban van és nem virágzik akkor a gumót két felé vágjuk így két növényt kapunk és mikor a gumó kicsit kiszáradt akkor elültetjük őket, de ennél nagy a veszélye annak, hogy gombásodhat a gumónk. A másik lehetőség mikor magról szaparítjuk a cikláment, de ez időigényes folyamat nagyon.

És hogy mért ezt a virágot mutattam most be nektek .Nem csak azért mert én nagyon szeretem hanem mert egyszer egy alkalomra elkészítettem egy ilyen horgolt virágot az egyik ismerősömnek aki szerint nagyon hasonlít az elkészített virágom az élőre.

És amit én készítettem.

Kobold

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments