Vita Markets - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Bank

Közzétéve 2023 szeptember, 20 - 13:13

Az amerikai piacra való befektetés jó lehetősége

Az NVIDIA legutóbbi rekordot döntő teljesítménye után, amelynek köszönhetően részvényeinek árfolyama egy pillanat alatt csaknem negyedével emelkedett, úgy döntött hogy megpróbálkozik a befektetéssel. Hogyan is megy ez az egész – tudtam, hol kezdjem – nem tudtam. Hogy őszinte legyek, egyszerűen nincs időm éjjel-nappal követni a grafikonokat, állandóan tisztázni a dolgokat a brókerrel, rengeteg papírt kitölteni és így tovább. Ezért kerestem a befektetés legegyszerűbb módját. Természetesen megfelelő a feltételekkel/kellő megbízhatósággal. A Vita Markets-et az összes kritérium kombinációjának való megfelelés miatt választottam. Azonnal ellenőriztem a megbízhatóságot: működési engedély, letéti szolgáltatások és így tovább.
És még egy fontos tényező. Engem nemcsak a NVIDIA inspirált, és összességében az amerikai piac érdekelt. Szerb állampolgársággal rendelkezem, de tavaly óta állandó jelleggel Magyarországon élek. Így az utolsó pillanatig nem voltam biztos benne, hogy számlát nyitnak nekem, ezért felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Elmagyarázták nekem, hogy a számlanyitáshoz elegendő az állandó lakóhelyet igazolni. És egy csomó dokumentum igénye nélkül – egy listát adtak, amelyen különböző lehetőségek közül lehetett választani. Számomra az volt a legkényelmesebb ha bankszámlakivonatot küldök, amely tartalmazza az állandó lakóhelyemet, amit meg is tettem. A dokumentum benyújtása után szinte azonnal megnyitották számomra a számlát.
Tanulmányoztam a témaköri elemző anyagokat, megvizsgáltam az engem érdeklő eszközök grafikonjait. Összeállítottam egy szerintem jól strukturált, meglehetősen diverzifikált portfóliót. Az alkalmazás egyébként nagyon praktikus. A megfelelő eszközök gyorsan megtalálhatók, a vásárlás szó szerint néhány másodpercet vesz igénybe. Minden azonnal megjelenik a portfólióban. Ezután követheti a dinamikát, eladhatja az eszközöket vagy vásárolhat még többet. A pozíciók közül kettő nyereséget hozott. Az egyiknél enyhe hiányosság van. Általában véve a kereskedés, hogy őszinte legyek, nagyon tetszik. A befektetés még érdekesebbnek bizonyult, mint gondoltam 🙂
Természetesen megértem, hogy ehhez is tapasztalat szükséges, hogy még tanulnom kell, meg kell tanulnom újabb eszközök elsajátítását és így tovább. De azt hiszem, ez csak folyamatos gyakorlással lehetséges. Bár a portfólióm értéke őszintén szólva kicsi, és én szabad pénzt fektetek be, de még nem állok készen nagy kockázatot vállalni, és úgy gondolom mindenkinek helyesen kell felmérni az erősségeit, értékelni a képességeit. Érdekesnek találom magát a folyamatot, és az alkalmazás gyakorlatilag minden szervezési problémát kiküszöböl, mert nagyon egyszerűvé teszi a kereskedést.

Előnyök: egyszerűség és a számlanyitáshoz szükséges állandó lakóhely könnyű igazolása.

Hátrányok: eltartott egy darabig, amíg elkértem a bankszámlakivonatot, de ez tényleg semmiség.

Gizella Csonkané

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments