Aloe Vera - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 07 - 13:13

Az Aloe Vera egy hasznos gyógynövény

Az Aloe Vera a másik gyógynövény amit nagyon szeretek, hisz ez a növény is sok mindenre felhasználható.

Története:

Az aloe vera története az ókorra vezethető vissza, jótékony hatása már ekkor ismert volt, használták a gyógyászatban, az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik alapja volt. Páratlan tulajdonságait felismerve számos megnevezéssel volt ismert: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye, konzervált orvosság.

A botanikusok által ismert megközelítőleg 300 fajta aloe vera közül öt az, ami gyógyító hatással is bír.

Leírás:

Az aloe vera lágyszárú évelő a Liliaceae családban, zamatos levelei miatt termesztik, amelyek különféle kulináris és gyógyászati ​​felhasználásúak. Az Aloe vera növény rövid, vaskos szárú, húsos, lándzsás levelű rozettával rendelkezik, amelynek fogazott szélű kicsi fehér fogai vannak. A levelek fehérekkel pettyezhetnek, halványzöld vagy szürkészöld színűek. A növény 1 m magasra nőhet, és gondozottan akár 100 évig is élhet. Az aloe vera nevezhető Aloe barbadensis-nek vagy Aloe perfoliata-nak is és Afrika keleti és déli részén őshonos.

Nem igényel sok gondoskodást, nem kell sokat locsolni, szereti a meleg, napos helyeket nagyon.

Felhasználása:

Nagyon sok mindenre felhasználható ennek a gyógynövénynek a leveleiben található gél akkár a gyógyászati termékekben, de még otthon is ha van ilyen növényünk.

Ha engem megcsíp egy szunyog álltalában ezzel a növénnyel szoktam bekenni a csípésemet mert enyhíti a viszketési tüneteimet, ha véletlenül megégetem a kezemet ezzel a növényel kenem be a sebet.

Nálunk itthon mindig van ilyen növény hisz sok mindenre felhasználható.

Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható.

Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére.

Felhasználási formái a gyógyszer iparban:

-Aloe vera gél

-Aloe vera kapszula

-Aloe vera szájvíz, fogkrém

-Aloe vera spray pl. hangszalaggyulladásra

-Lóbalzsam (rándulásra) alkotórészeként is hasznos

-Aloe vera üdítő ital

Az Aloe Verának a virága:

Az aloe vera virága általában magas szárakon képződik, amelyek néha elágaznak és fehér és sárga, narancssárga és vörös színűek lehetnek. Mi akik a lakásban tartjuk ezt a növényt sajnos nem nagyon láthatjuk milyen mikor virágzik, mert ehhez egy olyan hely kellene neki ahol folyamatosan rengeteg napfény éri hisz nagyon szereti a száraz és napfényes helyeket. Virágot már 4 éves korától hozhat.

+Erősségek

Sok mindenre felhasználható egy gyógynövény

Nem igényel sok törődést

Kobold

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments