Zoo – Állati ösztön - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 május, 15 - 14:14

Az állatvilág az emberiség ellen fordul,vajon van menekülés?

A Zoo – Állati ösztön egy olyan elgondolást filmesített meg, amit előtte még nem láttam. A három évadot megélt sorozat sokkal nagyobb ívet futhatott volna be, véleményem szerint idő előtt kapott kaszát. Az alapkoncepció az, hogy az állatvilág megelégeli az emberiség uralkodását és összefognak az emberek kiirtására.

Úgy kell elképzelni, hogy a Föld összes állata természetellenesen már-már abnormálisan kezd viselkedni, ezzel veszélybe sodorva az emberiséget. Egy csapat különböző szakértőkből álló személy kezdi el felgöngyölíteni az állatok viselkedésének az okát.  Van köztük szafari vezető, hírszerző ügynök, állatorvos patológus és még újságíró is. Hamar kiderül, hogy mindegyikük szakértelmére szükség lesz a küldetés során.

Bevallom, egy ponton elmegy eléggé tudományos irányba a történet, és lehet jobban át láttam volna, ha emelt biológiát tanulok, viszont mindig ügyeltek arra, hogy „lebutítsák” a hallottakat, így könnyebb volt megérteni a hallottakat. Az emberi és állati DNS-ekről, illetve a testben lezajló mutációkról szóló részek egyszerre voltak tele ismeretterjesztő információkkal és mellette rettentő izgalmasak is. Nagyon sok szép állatot is láthatunk a sorozatban, és ha egy kicsit belegondolunk abba, hogy ez tényleg megtörténhet, akkor egy kicsit más szemmel nézek az állatokra.

Az első két évad szépen építkezik epizódról, epizódra, bár itt is történnek elég hajmeresztő dolgok, mégis az alap koncepciót követik végig. Gyakorlatilag a második évad utolsó részében az eredeti történetszál megkapja a tökéletes és méltó befejezést egy pici csavarral. Majd a harmadik évad már sokkal inkább valóságtól elrugaszkodott koncepciót épít fel és dráma sorozat helyett inkább már scifire kezd hasonlítani.

Sajnos a harmadik évad után kaszát kapott a sorozat, így gyakorlatilag egy lezárt történet után kapunk egy tömény, kusza harmadik évadot, amit a tetőpont előtt el is kaszálnak. Inkább be kellett volna fejezni a második évaddal ezt a sorozatot.

Nagyon jól sikerült összeválogatni a csapatot. A különböző szakterületű karakterek nem csak az érdeklődési körükben, de kb mindenben különböznek egymástól. Tipikus esete annak, amikor a válság hatására olyan emberek vállnak egy családdá, akikről egy normál napon ezt sosem gondoltad volna. Ez azért elég sok apokaliptikus sorozatnál bevált gyakorlat.

Miért nézd meg ezt a sorozatot, ha ennyi rosszat írok róla? Mert az alapkoncepció nagyon jó és nem láttam még ilyet. A harmadik évad is hozza a szintet csupán egy kicsit elrugaszkodottabb módon. Jók a színészi alakítások és tele van olyan fordulatokkal, amiért mindig megéri a következő részre kattintani.

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments