Tüdőfű - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 január, 31 - 10:10

Asztmások, tüdőbetegeknek ajánlom

Ajánlom figyelmetekbe a tüdőfüvet, mint gyógynövényt. Igaz a mostani modern világba legtöbben elfordultunk a természetes gyógyhatásoktól, de akinek tüdőproblémái, légzőszervi megbetegedése, asztmás, megfázott, rekedt, tüdőgyulladása van használja bátran, mert tényleg segít! Például a dohányosoknak is kifejezetten ajánlani tudom, mert segít a megterhelt tüdőt kitisztítani.

Ez egy évelő növény, az egész országunk területén tudjátok szedni főleg erdőkben, cserjésekben találod meg. Szára 15-30 cm magasra nő meg, erősen szőrös, felső része elágazó. Dús levélzete van, levelei hosszúkásak, ép élűek, nyeletlenek, hegyesek. Virágzás után a petyegtetett tüdőfű jóval nagyobb tőállású leveleket hajt, melyek hosszú nyelűek, tojásdadok, külsők pedig szíves vállúak, a keskeny szegélyű nyéllel másfélszer hosszabbnak látszanak és szélesek is. A virágai szétágazóak, dúsak. Először piros színűek és utána megkékülnek. Március végétől április végig virágzik. Tőlevelei csak ezután fejlődnek ki. Gyökérzete feketés-barnás színű, elágazó, gyöktörzse többfejű. Kifejlett korában a levelek foltosak, beteg tüdőre hasonlítanak.

Tudtad, hogy amúgy meg fontos mézelő növény is. A mézek imádják, korán virágzik és a nektárja vonna őket nagyon. Réges régen a népgyógyászatban a javasasszonyok tüdővész elleni orvosságként használták. Levelét, szárát, gyökérzetét egyaránt lehet hasznosítani. Remek hatásai miatt érdemes most is használni, ellensúlyozva a rengeteg ipari módszerrel előállított termékekkel szemben. Gyulladásgátló, köptető hatású. Fájó árpás szem borogatására is kiváló, frissítő, enyhén fertőtlenítő hatású. Amúgy megy a tüdőgyulladás egyik elengedhetetlen gyógyszere! A nedves asztma kezelésére alkalmas jobban, de a száraz asztma tüneteit is enyhíti. Ha esetleg fulladási rohamaid vannak, akkor kakukkfűvel kiegészítve kell forrázni a növényt és már megelőzés céljából is érdemes naponta kétszer fogyasztani.

De még itt sincs vége a felhasználhatóságának!

Allantoin tartalma miatt külsőleg kisebb sérüléseket is kezelhetünk vele. Viccesen hangzik, de azt olvastam, hogy dohánykeverékbe is lehet tenni és elfüstölni. Sűrű vagy dohányzás miatt kátrányos hurut esetén forrázatának kúraszerű fogyasztása javasolt mindenképpen. Hölgyeknek kimondottan menstruációs problémáikra javasolt a fogyasztása. Ha túl sok a havi vérzés mennyisége, akkor fogyaszd bátran, jobb lesz én kipróbáltam és kellemesebb átvészelni a nehéz napokat. DE kelések és fekélyek lemosására is jó.

Figyeljünk azért nagyon oda a használatára, mert bárkinél válthat ki allergiás reakciókat, ezért várandóság ideje alatt kifejezetten ellenjavallt a fogyasztása. A másik amit mindenképpen tarts be a fogyasztásnál, hogy ez csak kúraszerűen alkalmazható, mert májkárosító hatása is van. Mindenképpen tartsátok be a terméken a használati útmutató.

Jó egészséget kívánok nektek!

+Erősségek

hurutra, gyulladásra kíváló

köptető hatású

mentstruációs zavarokra jó

-Hátrányok

várandósoknak nem ajánlott

májkárosító

csak kúraszerűen alkalmazható

Buksika

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments