Huawei P40 Lite - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefon

Közzétéve 2021 január, 25 - 21:21

Ár-értékben eddigi legjobb telefonom, de miért jár vele ennyi külön teendő? -Imádom de üzletemberként kerülném


Ár : 70000 Forint

Néhány hónappal ezelőtt esett a választásom erre a készülékre miután előző telefonom (Huawei P20 Lite) leélte idejét és szükségessé vált a csere. A Telekom üzletben vásároltam meg személyesen, mikor is egy fontos dolog azonnal felkeltette a figyelmem: Hol a Google keresőmotor a telefonon illetve a további Google szolgáltatások ( Word,Play Áruház,Gmail stb.) mikor erre rákérdeztem az ottani ügyintézőnél,ő legyintett : Ne aggódj ezen,csupán egy extra kattintást kell tenni és máris minden elérhető lesz! Ezt hallva még gyosan rákerestem készülék értékelések széles palettájára és mikor főleg csak pozitívat olvastam róla és pénztárcabarát áron kínálták,rá tettem a voksom.

A telefon maga gyönyörű,elegáns darab én a képen látható csajosabb átmenetes dizájn választottam de elérhető volt még fekete és zöld színekben is. Itt rá is térnék első kisebb negatívumra,  az elhagyós önmagam számára kicsit túl nagy a készülék. A mostani botrányos fast fashion által kiadott ruhadarabok ( hamiszsebes,irrelevánsan apró zsebes avagy teljesen zsebnélküli nadrágok,kabátok) zsebeiben kissé kilóg így jobban kell figyelnem a biztonságos elhelyezésére.

Beüzemeltetéskor kisebbfajta sokk fogadott mikor a Huawei saját appgalériájában(AppGallery) nem tudtam letölteni néhány alapszolgáltatást. Itt gondolok a Messengerre( a Facebookot meg le lehetett de az üzenetküldés tiltva volt ,itt nem is értettem mi történik őszintén) ,Gmail,Instagram,Netflix,Youtube,Maps(!) Kisebb kutakodás után szerencsére megtaláltam a Petal Search nevű alkalmazást online amit egyből le is töltöttem így az általam igényelt és az alap galériából (ez folyamatos bővítés alatt áll) hiányzó appokat is be tudtam emelni.

A Google támogatás hiányát tudom a telefon egyetlen ,de jelentős hibájának felróni,sajnos van olyan alkalmazás amit egyszerűen még így sem tudok használni pl:Revolut online bank,Call of Duty – így ezeket a régi telefonomról szoktam intézni. A Gmail az említett Petal Search-ön át alkalmazható de!! nem ad értesítést üzenet érkezésekor,csupán megnyitás esetén.

Tárhelye nagy,Iphonenal ellentétben itt nem kell tárhely vételéért fizetni csillagászati összegeket, a telefon gyors mint a villám és ami a legjobb számomra, akár napokat is kibír töltés nélkül( C-type töltős) ami az előző készülékeimre minden volt,csak nem jellemző. A Huawei saját szolgáltatásával, a Phone Clone-nal pedig pillanatok alatt tudtam minden adatomat,mentésem,névjegyem átszinkronizálni a régi mobilomról,perceken belül,ez h  Android,Iphone terméked volt is alkalmazható.

Négy hátlapi,egy előlapi kamerával rendelkezik  (48 és 16 Mpixel) gyönörű ,élénk felvételeket lehet vele készíteni ,éles és vibráló képeket kaphatunk.

Én nagyon szeretem ezt a telefont , olcsó volt mégis minőségi és nem zavar hogy különkereső motorba kell írnom a Google szót hogy eljussak oda plusz a néhány extra kattintás, ám tény és való hogy pezsgősebb üzleti élet esetén,vállalkozóként nem erre esne a választásom.

+Erősségek

Gyönyörű előlapi és hátlapi kamerafelbontás

Hosszú akkumulátor idő

Olcsóság

-Hátrányok

Google támogatás hiánya

Nagyobb méretű és súlyú készülék

Alkalmazások limitálása

borsoB

Ajánlom

+6

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments