Közzétéve 2022 február, 25 - 14:14

ANGOL BULDOG, MÁS NÉVEN BRIT BULDOG

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 150000 Forint

A legelterjedtebb buldog fajta az angol buldog, melyet nevezhetnénk más néven brit buldognak, vagy buldognak is. A francia buldog, és az amerikai buldog más – más kutyafajta.

A buldog ősét a középkori Angliában, vélhetően a 16. és 17. század fordulóján tenyésztették ki masztiff és alaunt fajtájú kutyákból. Mészárosok használták a bikák terelésére és őrzésére. A 19. századra eredeti szerepében már nem volt rá szükség, ezért háziasítani kellett a fajtát. Ennek érdekében a mopsszal keresztezték; így alakult ki a mai békés, nyugodt természetű angol buldog

A buldog széles, erős, zömök felépítésű kutyafajta. Lábai meglehetősen rövidek. Mellkasa gömbölyded és igen mély, mélyen belóg a mellső lábak közé. . Az alacsonyan tűzött farok a tövénél vaskos, majd hirtelen elhegyesedik. Oldalra áll, természetesen rövid. Egyenes mellső lábai vannak, amelyek rövidebbek a hátsónál. A hátsó mancsok tömöttek és kör alakúak, a mellső mancsok pedig kerekek. A vaskos, mély és erős nyak az átlagosnál rövidebb. Masszív, négyszögletes koponyája igen nagy. A pofa lekerekített, és oldalt a szemen is túlnyúlik. A magas arcorri rész rövid és felfelé forduló. Az orr szinte pontosan a szemek közé esik, az orrlyukak nagyon tágak. A széles felső ajkak rálógnak az alsó állkapocsra, elől viszont szépen rásimulnak, így a fogak nem láthatók. Marmagássága általában 34-45 centiméter, a kanok nagyobbak, a nőstények valamivel kisebbek. Testömege kanok esetében 25 kilogramm, szukák esetében 23 kilogramm körül alakul. Várható élettartama héttől kilenc évig terjed.

A buldog jó természetű, nagyon kiegyensúlyozott és szelíd kutya. Vidám és barátságos, spontán és lelkes viselkedésű, de a lakásban nyugodt, bújós természetű. Értelmes fajta, amely átgondolja a dolgokat, ám ettől még igen engedelmes. A buldog kimondottan gyengéd, szeret a család közelében lenni. A más kutyákkal és háziállatokkal váló együttélés problémamentes, bár ritkán előfordul kisebb verekedés. Igen toleráns, jól fejlett humorérzéke van. Nem könnyű kihozni a sodrából. Általában mindenkivel összebarátkozik, bár előfordulnak óvatosabb egyedek is.

A buldog általában könnyen tanítható, okos, intelligens fajta. Nagyon érzékeny kutyáról van szó, aki érzékenyen reagál gazdája hangulatára, tetteire. Gyakran elég értelmes ahhoz, hogy egy kedves szóra, határozott szóra is reagáljon, engedelmeskedjen. Semmiképpen sem szabad komolyabban bántalmazni, viszont azt sem lehet hagyni, hogy túl sokat engedjen meg magának. A nevelésében állandóan következetesnek és egyértelműnek kell lenni. Ez a kutya nagyon szeretne gazdája kedvében járni, és ha megérti, hogy mit akarnak tőle, akkor nem okoz csalódást. Gyermekes családoknak is ajánlott kutya, azonban azt szem előtt kell tartani, hogy sportokra alkalmatlan, így csak házi kedvencnek ajánlott.

+Erősségek

NAGYSZERŰ HÁZI KEDVENC

-Hátrányok

NEM EGY SPORTOS FAJTA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments