Közzétéve 2022 augusztus, 10 - 10:10

Amiket én tudok megosztom veletek!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13898

A kutyák világszerte beilleszkednek az emberi társadalomba.Mire jók?Őrzik a nyájakat, segítik a rendőrök, katasztrófavédelm munkáját, kiszimatolják a kábítószereket,szánt húznak, vadat megtalálnak, megkeresik az eltévedt túristákat, és nem utolsó sorban védik házunkat, vagyonunkat, társaságot jelentenek a magányos emberek számára, segítik a vakokat, süketeket, stb. vagy csak kielégítik az ember természet utáni vágyát.

Honnan származnak a kutyák?

Tulajdonképpen a farkasok genetikai örökségei.

Én így tudom.Az idők folyamán a tudatos és szelektív tenyésztés megváltoztatta a farkas genetikai örökségét, és változatos kutyafajtákat hozott létre.A tenyérnyi,miniatűr yorkshire terriertől kezdve a robosztus nagyméretű dogig.

A kutya méreteivel és formáikkal együtt megváltoztak tulajdonságaik is.Felerősíthettünk néhány a farkasokra jellemző tulajdonságokat,mint a falkavezér tiszteletét, ugyanakkor csökkentettük a farkas ösztönös félénkségét, a territorális hajlamát is.

Ezáltal egy olyan új fajt hoztunk létre,mely szinte teljesen az emberre van utalva.

Fajtiszta kutyák tenyésztéséről:

A legtöbb fajta nem a természetes kiválasztódás folyamán alakult ki.Az emberi szeszély hozta létre őket.A szőrzetük hossza, színe, sűrűsége igen változó.Gondos ápolást igényel.A testméretek varriációja a százat is meghaladja,sokkal több,mint bármelyik emlősnél.Sajnos a különböző fajták létrehozásával genetikai és egészségügyi problémák is jelentkeztek.

Egyik háziállatnak se nincs olyan sok öröklött szervi és egészségügyi rendellenessége, mint a kutyáknak.

Nekünk kell gondoskodnunk  a kutya helyes táplálásáról.Nagyon fontos a kiegyensúlyozott étrend, ami kortól, testmérettől, egészségi állapotától,és egyéni szükségletüktől is függ.

Az állatorvos szeretné, ha lenne ideje, minden kutyatulajnosossal elbeszélgetni, elmagyarázni,hogy a kutya nem állatbőrbe bújt ember, hanem önálló egyéniség.Étkezési szokásai, ápolása, testének edzése, és egészségügyi szükségletei másak, mint az emberé, és fajtánként is változnak.A helyes egészségügyi ellátás nem azt jelenti,hogy csak akkor kell vinni a kutyát az orvoshoz ha beteg.A megelőzés sokkal egyszerűbb, mint a gyógyítás.

Otthonunkban!

Bár a kutya -legtöbb- külsőleg nem hasonlít a farkas ősére, mégis megőrizte annak anatómiaiés egyes viselkedési szokásait.

A kutyákkal általában max. 14 évig osztjuk meg otthonunkat, ezért is nagyon fontos a megfelelő faj kiválasztása.azt hogyan szoktassuk,hogyan neveljük, tanítsuk, hogyan játszunk vele, hogyan tanítsuk be bizonyos dolgokra,hogyan szervezzük meg etetését, gondozását.mint csináljunk vele ha szabadságra megyünk stb.

Ezekkel a kérdésekkel még szeretnék foglalkozni, és véleményeimben hasznos információkkal szolgálni.

Ezt a véleményt csupán bevezetésnek szántam, remélem ez is hasznos volt!

+Erősségek

Pár hasznos gondolat a kutyákról!

-Hátrányok

Csak bevezetés!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments