The Walking Dead - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11

A zombis sorozatok koronázatlan királya

A valaha volt legjobb zombis sorozat egyértelműen a The Walking Dead, ami olyat tudott mutatni, ami más hasonló témájú műsornak nem sikerült. A sorozat tizenegy évadot élt meg, bár az igazi fénykorán valahol a hatodik, hetedik évad környékén élte azért a komoly rajongók, mint én is végig izgulta az összes részt a szereplőkkel.

Ennek az anyasorozatnak köszönhetünk több zombis sorozatot is, mint a Fear the Walking Dead vagy éppen a The Walking Dead: World beyond bár utóbbit még csak angolul felirattal lehet megnézni. Most, hogy a fő sorozat véget ért, több kisebb sorozatban követhetjük majd az egyes karakterek alakulását.

 Szükségünk van ennyi zombi témájú sorozatra? Nos, azt gondolom, hogy a Walking Dead lassan egy igazi kis univerzummá növi ki magát, e miatt mindenképpen érdekes követni a mellékszálakat, hiszen gondoljunk bele például az X-men filmeket is végigkövettük, pedig ott is voltak olyan filmek, amik inkább időpazarlásnak számítottak.

Nem vagyok világvége hívő, de a túlélősdit kifejezetten szeretem. Lényegében vége a világnak és mi egy csapat túlélőhöz csapódva próbálunk meg boldogulni az új világban. Rögtön a közepébe csapunk hiszen az egyik főhősünk Rick egy lőtt seb után tér magához a kómából és, amikor kibotorkál akkor szembesül azzal, hogy az utcákon halomban állnak a holttestek és a családja is eltűnt,  na meg persze ekkor találkozik először kóborlóval is. Érdekesség, hogy a tizenegy évad alatt nem hangzik el a sorozatban a zombi szó, pedig valljuk be ezek a csodálatosan elmaszkírozott  statiszták ízig vérig zombinak látszanak.

Közben alakul az új világ is és előkerülnek a történelmünkből már ismert diktatórikus táborok, tényeket tagadó vezetők és mindenféle izgalmasa hadászati és politikai konfliktus. Ezzel addig nincs is semmi baj, amíg ezek mellett megfelelő mennyiségű szerep jut a sétáló halottaknak, ám egy idő után inkább csak díszletként szerepelnek a sorozatban. Na ez az a pont, ahol még az igazi rajongónak is meginog a hite, bár belegondolva egy idő után megtanul  együtt élni velük és ezután más problémák kerülnek az előtérbe.

Akik szeretik a világvége témájú sorozatokat és éppen nincs mit néznie esténkét, annak mindenképpen ajánlom, hiszen jó sok estére a székedhez szögezne, viszont ha gyenge a gyomrod nem ajánlom, vannak benne gyomorforgató jelenetek is. Mikor még csak tizenéves voltam nem tudtam volna elképzelni, hogy egyszer szeretni fogok egy ilyen sorozatot, de mostanra már vagy ötször láttam az elejétől a végéig. Remek kikapcsolódás.

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments