A mi kis falunk - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2021 március, 27 - 14:14

A valódi életet bemutató sorozat

A mi kis falunk című vígjáték sorozatot 2017-ben mutatták be először Magyarországon. Azóta folyamatosan növekvő nézettséggel sugározzák. A helyszín egy nem létező falu, Pajkaszeg. Pajkaszeget a valóságban Pilisszentléleknek hívják. Akárcsak a műsorban az igazi falucskának is 319 fő lakosa van. A filmben egy igazi istenháta mögötti falu. Pajkaszeg egy gyönyörű kis völgyben húzódik meg. A falusi élet, mindennapjaiban az átlagemberek mintaképei is lehetnének. Mégis folyton furcsa, de szórakoztató szituációkba keverednek. A polgármester aki legszívesebben a horgászbotot fogná egész nap, egy szorgalmas titkárnő, egy állatorvos aki “mindenhez is ért” a körzeti megbízott aki nagyon komolyan veszi a munkáját. Van egy szolgálati biciklije amivel megy felderíteni a “bűnügyeket”. A három közmunkás Szifon, Matyi, Baki akik nem sok hasznos dolgot tesznek a faluért. Inkább a kocsmában töltik az idejüket. Egy igazán szórakoztató sorozat aminek nézése közben az ember kicsit elfelejti ezt a bezártságot, korlátozásokat, és visz egy kis vidámságot a napjainkban arra az egy órára.

Vidám, de ha jobban belegondolunk ez a való életet mutatja be, azzal a különbséggel, hogy belecsempésztek egy kis humort. Ha elmegyünk Magyarországon egy kis faluba ugyanezeket a dolgokat láthatjuk. A közmunkások akik szedik a szemetet a faluban, községben, vágják a füvet stb. Mind-mind a valóság.  A sorozat nézettsége nagy, de egyre nagyobb hiszen a bezártságban az emberek keresnek olyan műsorokat amelyek elterelik a figyelmet a problémákról még ha csak egy órára is. A filmben a kocsma játssza a főszerepet, hisz itt szinte mindenki megfordul. A templom a közösségi házban kapta helyét ahová szívesen járnak a lányok, asszonyok is, hisz a pap egy jóképű fiatalember aki fényképész, és modell múlttal is rendelkezik. Minden nő oda van érte, szinte versengenek a kegyeiért, de ő semmiért nem adná fel a papságát. De ő is mint mindenki sokszor kínos szituációkba keveredik, pedig csak segíteni akar mindenkinek. A falubeli asszonyok a Pajkaszeget érintő események hatására pletykavonalat indítanak aminek a végkifejlete mindig mulatságos.

Ezen a fotón is látszik, hogy Pajkaszeg egy gyönyörű völgyben fekszik. A probléma vele, hogy nincs kulturális élet, a technika vissza maradott, és mindennap a monotonitásról szól. Egy kis falu a mai világban is itt tart, azzal a különbséggel, hogy a technika azért már szinte mindenhol fejlett, de semmilyen kikapcsolódási lehetőség nincs. Régebben még voltak vidéken is programok, de ma már egyre kevesebb helyen. A film és a való élet között én azt a különbséget látom, hogy Pajkaszegen nincsenek gyerekek. Most először van, hogy gyerek érkezik majd a faluba hiszen Erika kismama ráadásul iker babákat vár. Véleményem szerint több vígjátékra lenne szüksége az embereknek, hisz az kizökkenti őket a mindennapi rohanásból és hétvégén egy kis vidámságot hoz az esténkbe. Sok a bűnügyi film, a sci-fi stb. Nem erre lenne szüksége az embereknek. A magyarok is tudnak jó filmeket készíteni, csak többet kellene. Régen is a magyar filmekben sok volt a humor, és szerintem ezt most is meg lehetne tenni. Itt van példának A mi kis falunk, Üvegtigris, A miniszter félrelép stb. sorolhatnám még. Miért nem indulnak el, és több ilyen filmet, sorozatot készítenének? Ismét felvirágozhatna a magyar filmgyártás.

Kati

Nem ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments