Tisza tó - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2021 május, 25 - 23:23

A tisza-tó

A tisza tó Magyarország második legnagyobb tava amely az Alföld északi részén terül el. 127 km2-én számtalan sziget, holtág, és sekély kis csatorna váltja egymást a hatalmas, nyílt vízterületekkel, jellegzetes, úgynevezett mozaikos tájat formálva. A Tisza-tó a Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, s így 1999 óta az UNESCO Világörökség része.

A tisza tónál a kikapcsolódás a legjobb gyönyörű táj nyilik a szemünk elé maga a táj a legváltozatosabb. Vízisportok, természetjárás, és nyugodt strandolás várja az oda látogatókat.

Eme gyönyörű tó mentén hat strand nyilik meg,valamint a közelében tiszafüreden egy termálfürdő is található,mellette extrém vizisportolásra alkalmas hely is található Abádzsalók térségében és ennek még nincs vége akik egy kis kikapcsolódásra vágynak éjszakai fürdőzést és pezsgőzést is kaphatnak.Különböző mélységű vizeiben nagyon szép különös halakat láthatunk.ha valaki szeret horgászni különös engedély mellett azt is megteheti,a horgászrend betartásával.A tóban rejlő páratlan vadvizi világ titokzatos kincse rejlenek,a természetjáróknak kalandos kirándulásokat is rejt,más és más szabad idő tevékenységek lepik meg az arra járókat minden évszakban.A vidéket gyalog bejárhatjuk  és válogathatunk a kalandok és útvonalak között.Ezt a gyönyörű vidéket bejárhatjuk lóháton,gyalog és biciklivel is.Ez a gyönyörű terület mindenkinek kinál kikapcsolódást és pihentető kirándulást.ha csak strandolni pihenni szeretnétek azt is megtalálhassátok de ha szerettek kirándulni barangolni ahoz is megtaláljátok az utatokat.Mindenkinek melegszívvel ajánlom e páratlan gyönyörű területet.

Lejla29

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tisza tó fotók

2021.05.10

Szerelmem a Tisza-tó !

Gyakran járunk a Tisza-tóhoz pihenni. Már évek óta a kedvenc helyünk, itt mindent megtalálunk ami egy nyaraláson fontos. Többek között, imádom  az "Egy csepp Tisza-tó kézmüves csokoládé mühelyt,...