Közzétéve 2021 november, 15 - 14:14
A szegedi Városnapok ínyence a helyi Halászlé
-
Hozzávalók
-
3.5 kg
-
3.5 kg
-
5 nagy fej
-
ízlés szerint
-
ízlés szerint
-
ízlés szerint
-
2 db
-
Elkészítés
- A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
- Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
- A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.
-
Ajánló
Fehér kenyérrel ajánlom.
-
+Erősségek
Ízletes
-Hátrányok
Túlzásba vitel káros
waining2022
Ajánlom
+1
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás