Szegedi halászlé - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hal eledel

Közzétéve 2021 november, 15 - 14:14

A szegedi Városnapok ínyence a helyi Halászlé

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 350 Forint
Megvásárolt: link
  1. Hozzávalók

    • 3.5 kg 
    • 3.5 kg 
    • 5 nagy fej 
    •  ízlés szerint
    •  ízlés szerint
    •  ízlés szerint
    • 2 db 
    • Elkészítés

      1. A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
      2. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
      3. A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.
      4. Ajánló

        Fehér kenyérrel ajánlom.

  2. 
    
+Erősségek

Ízletes

-Hátrányok

Túlzásba vitel káros

waining2022

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments