Lost in space – Elveszve az űrben - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 március, 16 - 8:08

A Robinson család megpróbál célba érni az űrön át

Izgalmas fordulatokkal teli történet, csupa szerethető karakter és remek poénok jellemzik a Lost in Space című sorozatot, ami egy 1998-as film tovább gondolása. Egy kicsit eszünkbe jut róla a Robinson család is, akik a lakatlan szigeten voltak kénytelenek boldogulni, hiszen a főszereplő családunkat is hasonlóképpen hívják, de ők az űrben kénytelenek boldogulni.

A három évados sorozatot a Netflix kínálatában tekinthetjük meg, mégpedig szinkronosan. Gyorsan pörögnek az események, így igen rövid idő alatt beszippant a sorozat és mire észbe kapsz meg is nézted az egészet. Számomra ez élő példája a tökéletes scifi sorozatnak, így én már negyedik alkalommal futok neki a megnézésének.

Az alap elképzelés, hogy a Resolute nevű űrhajó kiválasztott telepes családokat szállít az Alpha Centauri rendszerébe, ahol egy újcivilizáció megteremtésén dolgoznak. A baj ott kezdődik, amikor idegen robotok támadják meg a hajót, így a telepesek kénytelenek evakuálni a kisűrhajókkal,  a Jupiterekkel.

Az embereknek egy teljesen új bolygón kell boldogulniuk. A Robinson család legidősebb gyermeke Judy bajba kerül, ezért az apa John és a fiú Will elindul, hogy megoldást keressen a megmentésére. Eközben szétszakadnak és Will szemben találja magát egy idegen robottal, akiről kiderül, hogy képes az emberek megsegítésére is és nem csak elpusztítani akarja őket.

A szereplők szemben találják magukat olyan problémákkal, amiket egyik pillanatról a másikra kénytelenek megoldani. A Robinson család esze Marueen, aki ért a repüléshez és mindenféle mérnöki dologhoz is, így a legtöbb esetben ő menti meg hol csak a családját, hol pedig az egész telepes csoportot.

Két főszereplő nem tagja csupán a Robinson családnak, bár az egyikük később mégis tiszteletbeli taggá válik, ő Don West, aki szerelőként utazott a Resolute fedélzetén. A Földön nincsen senkije ezért is vállalta el ezt a munkát, viszont a bajban a Robinson család mellé sodorja az élet. Egyszer kétszer kölcsönösen kisegítik, egymást majd Don rájön milyen jó dolog tartozni valahova és végül észrevétlenül a család tagjává válik.

A másik Dr. Smith, akinek még csak nem is ez az igazi neve és feltett szándéka csalások sorozatával eljutni az Alpha Centauriba, hogy tiszta lappal kezdhessen új életet. Az ő mesterkedései sokszor nagyon viccesek, sokszor pedig borzasztó idegesítőek. Nagyon jól sikerült kiválasztani, az összes színészt. A Robinson család tagjairól simán hihető, hogy igazi család és Don egy nagybácsi, míg Dr. Smith az idegesítő távoli rokon.

Nagyon jó a történet, ami visz magával, közben izgulsz, nevetsz és sírsz néha mindhármat egyszerre. Csodálatos, ahogy az emberek a bajban összetartanak és elgondolkodtató, hogy egyszer valóban megtörténhet az, amit  láttunk.

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments