Michelin - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autógumik

Közzétéve 2021 november, 19 - 15:15

A piacvezető autó gumiabroncs

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1700 Forint
Megvásárolt: link

Michelin a legmegbízhatóbb téli gumiabroncs

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 890 Forint
Megvásárolt: 

Michelin 

(  ; francia:   ; teljes neve: Compagnie Générale des Établissements Michelin  ) egy francia multinacionális  gyártó cég székhelye  az  Franciaországban. Ez a világ legnagyobb  a  előtt, és nagyobb, mint a  és a  . A Michelin márka mellett a Kléber abroncsgyártó cég, az  , a SASCAR, a  és a  márkák tulajdonosa is. A Michelin nevezetes a vörös és zöld  , az  , a  , amelyeket a Vörös Útmutató az éttermeknek ítél oda  , valamint a cég kabalájáról, a  , amelyet köznyelven Michelin  .

A Michelin számos találmánnyal tartalmazza a cserélhető gumiabroncs, a pneurail (a gumiabroncs  ) és a  .

A Michelin gyárt gumiabroncsokat  ,   ,  ,  ,  és  . 2012 -ben a Csoport 166 millió gumiabroncsot gyártott 69 országban, 69 országban. 

1889-ben két testvér,  és  gumigyárat vezetett  , Franciaországban. Egy nap a gyárban megjelent egy kerékpáros, akinek a gumiabroncsát javítani kellett. Az abroncsot a peremhez ragasztották, és több mint három órát vett igénybe a gumiabroncs eltávolítása és javítása, amelyet aztán egy éjszakán át száradni kellett hagyni. Másnap Édouard Michelin bevitte a javított kerékpárt a gyár udvarára tesztelni. Mindössze néhány száz méter után meghibásodott az abroncs. A kudarc ellenére Édouard lelkesedett a pneumatikus gumiabroncsok iránt, és testvérével azon dolgoztak, hogy saját változatot alkossanak, olyat, amelyet nem kell ragasztani a felnihez. A Michelint 1889. május 28 -án alapították. 1891 -ben a Michelin szabadalmaztatta alevehető pneumatikus gumiabroncs, amelyet  használt a világ első hosszú távú kerékpáros versenyének, az 1891-es  győzelemhez .

Az 1920 -as és 1930 -as években a Michelin nagy gumiültetvényeket üzemeltetett Vietnamban. Ezen ültetvények körülményei a híres munkásmozgalomhoz, a  . 

 

A Michelin uralma a gumi ellátásban  1930 -ban a  sztrájkhoz vezetett. Ennek eredményeként Franciaország megvizsgálta a Michelin bánásmódját a gumiültetvényein dolgozókkal. 

1934-ben a Michelin bemutatott egy gumiabroncsot, amely átszúrása esetén speciális habszivacs bélésen  .

A Michelin kifejlesztette és szabadalmaztatta a gumiabroncsok egyik legfontosabb újítását, az 1946 -os  , és sikeresen kihasználva ezt a technológiai újítást a világ egyik vezető abroncsgyártójává vált. A radiális eredetileg “X” abroncsként került forgalomba. Az elsőkerék-meghajtású  és a  szem előtt tartásával fejlesztették ki. A Michelin az 1930-as években vette meg az akkor csődbe ment  . A kiváló kezelhetőség és az üzemanyag -takarékosság miatt a gumiabroncsok használata gyorsan elterjedt Európában és Ázsiában. Az Egyesült Államokban az elavult, torzított  továbbra is fennmaradt, 1967-ben 87% -os piaci részesedéssel.

1966 -ban a Michelin a  -szel együttműködve sugárirányú abroncsokat gyártott  márkanév alatt, és 1970 -ig évente 1 millió darabot értékesített. 

1968 -ban a Michelin megnyitotta első észak -amerikai értékesítési irodáját, és gyorsan meg tudta növelni termékei piacát; 1989 -re a vállalat 10% -os piaci részesedéssel rendelkezett az amerikai autógyártók által vásárolt  gumiabroncsok tekintetében. 

Szintén 1968 -ban a  , egy befolyásos amerikai magazin elismerte a sugárirányú konstrukció felsőbbrendűségét, ami a Michelin versenytárs technológiájának gyors visszaesését indította el.  Az Egyesült Államokban a radiális gumiabroncs piaci részesedése 100%. 

A saját márkás és cserepumpa -piac mellett a Michelin korai  -győzelmet aratott Észak -Amerikában, amikor megkapta a szerződést az 1970  , az első amerikai autóra, amely alapkivitelben radiális abroncsokkal rendelkezik. 

1989 -ben a Michelin megvásárolta a  -től az amerikai  (1870 -ben alapított) és az Uniroyal, Inc. (1892 -ben az  ) cégek nemrégiben egyesült gumiabroncs- és gumigyártó részlegét .  Uniroyal Ausztráliát 1980 -ban már megvásárolta a  . Ez a vásárlás magában foglalta a  gyártóüzemet, amely gumikat szállított az amerikai  . 

2018 decemberében a Michelin felvásárolta a  , az off-road gumiabroncsokat, nyomvonalakat és tartozékokat gyártó  sportok, mezőgazdaság, anyagmozgatás és építőipar számára. 

A Michelin a Taurus Tire 90% -át Magyarországon is ellenőrzi, valamint a Kormoran lengyel márkát is.

2008. szeptember 1 -jétől a Michelin ismét a világ legnagyobb abroncsgyártója, miután két évet töltött a Bridgestone mögött.  Michelin Franciaországban, Szerbiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Németországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Brazíliában, Thaiföldön, Japánban, Indiában, Olaszországban és számos más országban gyárt gumiabroncsokat. 2010. január 15-én a Michelin  bejelentette, hogy bezárja a japán Ota-i gyárat, amely 380 dolgozót foglalkoztat és gyártja a Michelin X-Ice abroncsot. Az X-Ice gyártását áthelyezik Európába, Észak-Amerikába és Ázsia más részeire. 2019 -ben a Michelin bejelentette, hogy a németországi és franciaországi üzemeket hamarosan bezárják. 

+Erősségek

Nagyon hasznos

-Hátrányok

Túlzásba vitel káros

waining2022

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments