Huawei P30 Lite - vélemény

Átlag: 3 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefonok

Közzétéve 2020 október, 30 - 19:19

A P30 Lite olcsó telefon, és amit nyújt tökéletesen illik ehhez a címkéhez

Design és főbb jellemzők

Szerencsére a Huawei nagyon kevés “lerontást” hajtott végre a P30 Lite-en a Pro-hoz képest. Ugyanolyan gyönyörű, és bár hiányznak az iPhone ezüst színű élei, a 3D ívelt üveg hátlap kényelmesen tartható, a váltakozó színátmenet pedig lenyűgöző. Például az általam használt telefon hátulja gyönyörűen váltakozik az óceánkéktől a mélylila orchideaig.
A P30 Lite ugyanolyan szép megjelenésű, mint a többi P készülék, és könnyen összetéveszthető egy olyan telefonnal, amely kétszer, vagy akár háromszor annyiba is kerül. Habár, mint ezeknél a fényűző fényes alumínium tokoknál gyakran előfordul, a telefon meglehetősen könnyen koszolódik. További sajnálatos szempont, hogy a kamera egység eléggé kiáll, így a P30 Lite nem fekszik különösebben jól sík felületen.
Ezenkívül a P30 Lite képernyőjén nincs ujjlenyomat-olvasó a biztonságos feloldás érdekében. Ehelyett a telefon hátulján egy ügyetlen ujjlenyomat-érzékelő található, bár továbbra is van gyors arcfeloldást. A telefon minden más része azonban a megfelelő helyen van. A bekapcsológomb és a hangerőszabályzó a jobb oldalon, az USB Type-C port, a hangszórórács és a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó az alján található.
Sajnos a P30 Lite nem rendelkezik Gorilla Glass-szal, és semmiféle porvédelemmel és vízszigeteléssel sem. A telefont azonban rendelkezik előre feltett képernyővédő fóliával, amelynek egy kis védelmet azért kell nyújtania a karcolásoktól és a kisebb cseppektől.

Kijelző

A Pro és Lite telefonok közötti másik eltérés a képernyő. A P30 Lite is rendelkezik egy karcsú kör alakú bevágással  a kijelző tetején, valamint keskeny kerettel a telefon oldalán és alján. De a drágább társaival ellentétben a 6,15 hüvelykes, 2,312 x 1080 P30 Lite képernyője LCD-panelt használ, nem pedig OLED technológiát. Természetesen az ipar csak nemrégiben kezdte alkalmazni az OLED-et csúcskategóriás telefonokban történő használatra, de az eredmény egy halványabb fekete, míg a színek kontrasztja kisebb.
Műszakilag a P30 Lite képernyője jobb lehet. A P30 Lite képes volt lefedni az sRGB színskálájának 93% -át a P30 Lite “normál” megjelenítési profiljában, bár ez nem túl pontos. Választhatunk „élénk” színmódot, ha úgy tetszik, bár az én ízlésemnek kissé túltelítettnek tűnik. A 910: 1 kontrasztarány szintén nem a legélesebb, bár elég elég világos egy napsütéses napra, maximális fényereje 416 cd / m2.

Teljesítmény és az akkumulátor élettartama

A P30 Lite a Huawei saját alacsony fogyasztású Kirin 710 mobil processzorát tartalmazza egy szinttel a P30 és P30 Pro készülékekben található Kirin 980 chip alatt. Ez az nyolcmagos processzor egy nagyobb, 12 nm-es gyártási folyamat felhasználásával készült, és négy 2,2 GHz-es és további négy 1,7 GHz-es magot tartalmaz. 4 GB RAM-mal működik a multitaskinghoz és 128 GB belső tárhelyel érkezik, amely microSD-n keresztül bővíthető.
Ahogy az várható volt, a P30 Lite nem annyira fürge, mint drágább testvérei, bár természetesen nem teljesen veszett ügy. A telefon teljesítménye meglehetősen magas, a Geekbench 4 benchmarking az egymagos és a többmagos processzoroknak 1534, illetve 5469 pontot adott. Ez sokkal jobb eredmény, mint a Sony Xperia 10 Plus, és nagyon közel van a Nokia 8.1-hez.
A játék nem a P30 Lite erőssége. Annak ellenére, hogy a Huawei garantálja a megnövekedett játékteljesítményt, a beépített Mali-G51 GPU valóban nehezen tud lépést tartani a legújabb játékokkal. Nem okoznak problémát a régebbi, egyszerűbb játékok, de ne számítsatok kiváló képminőségre és folyékony mozgásra.

Az akkumulátor élettartama sem lenyűgöző. Belső videotesztünk során, amikor az adatkapcsolatok megszakadtak, a telefon 10 óra 19 perc után lemerült. Ez messze a legkevésbé kitartó az új P-k között.

Kamera

Míg a kétkamerás eszközök ugyanolyan gyakoriak ebben az árkategóriában, mint a 18: 9 méretű képernyők és az USB Type-C töltés, a P30 Lite hátlapján három kamera található, akárcsak a szokásos P30-nál.
A fő kamera egy masszív 48MP f / 1.8 rekeszérzékelő, amelyet egy 8MP ultraszéles lencse és egy 2MP mélységérzékelő javít a hatékonyabb portréfotózás érdekében. Az elülső részen egy 24MP-es érzékelő található, viszonylag széles f / 2.0 rekesszel.
A P30 Lite képminősége valójában nagyon jó. A képek elég részletesek, a színek pontosan vannak ábrázolva, és gyenge fényviszonyok mellett a vizuális zaj nem túl sok

+Erősségek

128 gb tárhely

Alacsony ár

Gyönyörű

-Hátrányok

Játékokhoz nem a legjobb választás

Krisztian

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments