Medrol - vélemény

Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Kategória: Gyógyszerek

Közzétéve 2023 május, 14 - 8:08

A Medrol gyógyszer? vagy inkább méreg?

A Medrol tabletta metilprednizolont tartalmaz. Ez egy szintetikus glükokortikoid. Gyulladáscsökkentő hatása miatt széleskörben alkalmazzák. Csökkenti az ödémaképződést, immunszuppresszív hatása is jelentős. De figyelni kell a hatására, mert bizonyos fokú nátrium és kálium vesztést eredményezhet használata. A Medrolt is Pfizer gyártja. A metilprednizolon a szteroidoknak, teljes nevükön kortikoszteroidoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A kortikoszteroidok természetesen képződnek a szervezetben és a szervezet számos folyamatában fontosak. A kortikoszteroidok műtétek, sérülések vagy egyéb stresszhelyzeteket követően is segíthet. Ezek közzé tartoznak a következő szerveket érintő gyulladásos vagy allergiás állapotok:

agy, vastagbél, vékonybél, szem, ízületek, tüdők, izmok, bőr.

Nagyon figyeljünk oda ennek a gyógyszernek a használatára, mert sok esetben inkább a káros oldala jelentkezik a betegeknek. Van akinél hajhullást, fogkihullást, fogínyvérzést, vakságot, bőrkiütéseket, ízületi problémákat okoz. Semmiképpen ne szedd, ha a szemed herpeszes vagy gomba- vagy vírusfertőzéses betegségben szenvedsz, hangulatváltozásaid vannak, pszichotikus hajlamod van; ha epilepsziás vagy; cukorbeteg vagy; zöldhályog vagy szürkehályogod van; szív- és érrendszeri problémáid vannak; magasvérnyomásos beteg vagy; hipotiroldizmusban – pajzsmirigy-alulműködéstől szenvedsz; vese- vagy májbetegséged van; kaposi szarkómád van stb.

A betegek szedése alatt sokszor panaszkodnak izombántalmakra, fáradságot éreznek, törékenyek a csontjaik – főleg időskorúakra veszélyes. Gyomorfekélynél veszélyes a szedése, mert elfedi a gyomorfekély tüneteit. Mindenképpen el kell mondani a kezelőorvosnak, ha véralvatásgátlót, antibiotikumot, epilepsziára gyógyszert szedünk. Általában a Medrolt szeretik alkalmazni pikkelysömörre, mindenféle daganatjellegű betegségre, szerv- vagy csontvelő átültetést követően. Ha Diltiazemet szedsz szólj orvosodnak, mert együtt nem alkalmazható. Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását is módosíthatja.

Viccesen hangzik, hogy például a grépfrútlé fogyasztása megváltoztathatja a Medrol hatását. Hosszútávon semmiképp ne szedje, mert visszatartja a vízet a szervezetben, állandó éhség fogja gyötörni és súlyos elhízás, eltorzulása lehet testében. Ha terhes nagyon veszélyes, mert alacsony születési súlyt okozhat és veseelégtelenséget a magzatnál.

Én 1,5 évig szedtem a tüdőbetegségem miatt, de nálam csak a rosszindulatú hatása jelentkezett. Megvakultam egyik szememre tőle és sajnos az orvosok a mai napig szinte erőszakos jelleggel szeretnék szedetni velem. A Korányi Kórházban pl. alapellátás a Medrol, nem nagyon tűrik, ha a beteg megtagadja.

+Erősségek

állítólagos gyulladáscsökkentő hatása van

pikkelysömörre jó

-Hátrányok

vízelet megáll a szervezetben

kihullhat tőle a haj

ízületi problémákat okoz

vakságot okozhat stb.

Buksika

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Medrol fotók

2023.05.15

Önpusztítás, avagy alapvető meggyőződéseink önmagunkról!

"Nekem semmi sem sikerül." "Csak én vagyok ilyen szerencsétlen." "Minden ember csak az pénzre hajt." Ezek káros meggyőződések önmagunkról vagy a világról. Általában túlzottan általánosított...