Fekete nyár - vélemény

Átlag: 0.5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 február, 01 - 8:08

A maraton futó zombik támadása

Nálam minden olyan alkotás, amiben zombik vannak, jöhet, bár nem titok, hogy a Walking Dead áll a szívemhez legközelebb. Minden új filmnél vagy sorozatnál izgatottan figyelem, hogyan is képzeli el az aktuális rendező a halálból visszatérő vérszomjassá váló embereket. A fekete nyár című sorozat véletlen jött szembe velem a Netfilxen és megfogott a borítója, így belenéztem.

A felállás szinte ugyanaz, mint minden hasonló alkotásnál. Eljött a zombi apokalipszis, jön a hadsereg és az evakuálás, és persze érkeznek a szereplőink, akik egytől egyig szeretnék túlélni a világvégét. Az abszolút kedvenc szereplőm Kyungsun, aki a teljes két évad alatt csak és kizárólag a saját ázsiai nyelvén beszél, és közben mégis megért mindenkit, aki angolul beszél hozzá, vagy legalábbis elég sokat megért egy nyelvből, amit ő maga nem beszél.

Rose és a férje elszakadnak a lányuktól, aki felkerül egy kamionra, ami a biztonságos stadionba viszi a túlélőket. Végül Rose egyedül marad és hozzácsapódik egy csapat emberhez és együtt próbálnak meg eljutni a stadionba. Az ő karakterfejlődése hatalmas a két évad alatt. A félős anyuciból a végére igazi badass mami lesz, bár azért valljuk, be az új világrendhez bizony alkalmazkodni kell.

Az első pár részből kiderül, hogy az összeverődött kis csapat sosem látott egy részt sem a Walking Dead-ből és eszükbe sem jut a fejükre célozni a zombiknak, sőt kifejezetten komikus, ahogy próbálnak harcolni a támadókkal.  Egy idő után azért néztem tovább a sorozatot, hogy megtudjam, van e még lejjebb és lesz, e ennék is viccesebb a szereplők szerencsétlenkedése…

A karakterek elég gyengére sikerültek, és ha még meg is kedveltél volna valakit, az tuti, hogy a következő részben zombivá változik. Apropó zombik egy biztos, hogyha én ebben a világban átváltoznék a futási sebességem kb megtízszereződne. Oké láttam már olyan alkotást, ahol képesek voltak a futásra a zombik, de ebben a sorozatban valahogy még ezt is sikerült komikusan kivitelezni. Az egy perce még a földön haldokló nő fölpattan és, mint az őrült maratón futó szaladgál a leendő vacsorát keresve….

A második évadra teljesen elveszik az eredeti történet miszerint túl kéne élni az apokalipszist, helyette jön a jól ismert területfoglalós játék és a kinek van több cucca verseny.  Ezt már csak alapzajként néztem az esti tevékenységek mellé. Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Walking Dead hat évadját akarták volna két évadba belenyomni. Egy kicsit mindenbe belekaptak és megmutattak opciókat azért, hogy a végén egy nagy büdös semmit kapjunk. Lehetett volna azért szebb ívet adni a történetnek és szólhatott volna nagyobbat a befejezés.

Ajánlom? Nem. Persze a zombi rajongóknak az első évad érdekes lehet főleg ha szeretnének jókat derülni, de alapvetően maximálisan felejthető sorozatról van szó, ami nagyon is megérdemelte a kaszát.

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments