Közzétéve 2021 március, 29 - 18:18

A legjobb üzleti könyvek egy sikeres vállalkozáshoz!

Ebben a bejegyzésben szeretném elmesélni, hogy hogyan ismertem meg a szerintem legjobb üzleti könyveket bemutató vállalkozásokat, mik a tapasztalataim ezekkel a könyvekkel kapcsolatban, és mi a véleményem ezekről. De kezdjük az elején…

2010-2020 között – és néha még mostanában is – az volt minden vágyam és álmom, hogy saját online vállalkozásom legyen. Sajnos a halogatás mestere vagyok, és az újabb kudarcoktól való félelem és egyéb akadályok, például tőke és segítség hiánya miatt még mindig nem valósítottam meg. De próbálok úgy gondolkodni és viselkedni, olyan tudással és személyiséggel rendelkezni, mintha már online vállalkozó lennék. Ezért az évek során több az érdeklődési körömnek megfelelő könyvet vásároltam. Így ismertem meg azt a 3 +1 üzleti könyvtárat, amit a címben is említettem. Most mindegyikről írok pár gondolatot, és elképzelhető, hogy a következő bejegyzéseimben részletesebben is bemutatok egy-két könyvet. Bízom abban, hogy valamelyik vállalkozás és könyv neked is sokat fog segíteni.

Kezdeném a +1-el. Mivel tőle még nem vásároltam, és túl sokat nem tudok mondani róla. Ő Dr. Tóth András és a Gazdagok könyvesboltja webshop. A hírleveleiből, amikben könyv összefoglalókat is küld, sok hasznos információt ismertem már meg a könyvekről. Ezek között vannak üzleti, motivációs, pszichológiai és párkapcsolati könyvek is. Érdemes utána nézni.

Említhetném még a sokak számára ismert Szabó Péter motivációs előadót is, és a könyves vállalkozását, a Motibooks-ot. A videóiból, hírleveléből eddig nagyon sokat tanultam. Tőle még egyelőre nem rendeltem könyveket, de tervben van. Ő most jutott eszembe, úgyhogy legyen ő a “hab a tortán”, vagy ha már könyvek a téma, akkor az “i-re a pont”. 🙂 De nézzük a többit!

Annak idején, amikor elkezdtem ismerkedni a témával, találkoztam az interneten Pongor Juhász Attila nevével, és elolvastam “Az időmilliomos vállalkozó” című könyvét. Sokat tanultam belőle a vállalkozói életmódról és az időgazdálkodásról. Valamint megismertem a vállalkozását és a Pongor üzleti könyveket. Azóta már egy kisebb könyvtár van a könyveiből, és amikor van rá időm, és van hozzá kedvem, átlapozok egyet-kettőt, hogy új ötleteket szerezzek, motivációhoz, inspirációhoz jussak.

Telt múlt az idő, és mivel ismerik egymást, egyszer csak Attila ajánlotta a hírlevelében, Vicsai Gábort, aki Facebook hirdetési specialista. Van neki is egy többek között üzleti könyveket is forgalmazó vállalkozása, a Marketing Amazing. Azóta már vannak új könyvek a kínálatukban. De akkor, ami volt, egy kedvezményes csomagban megrendeltem tőlük. Ezek között vannak külföldi szakértők könyvei a közösségi oldalak sikeres használatáról, pénzügyekről, online vállalkozás felépítéséről. Majd lehet hamarosan írok azokról, amik nekem a legjobban tetszettek és segítettek.

Mivel fontos számomra a pénzügyi tudatosság is, sokat olvastam ebben a témában is, és így ismertem meg a pénzügyi tudakozó blogot, és Szendrei Ádám nevét. Azóta sokat fejlődött Ádám és a vállalkozása, és az egyik pénzügyi tanácsadó munkatársa és barátja folytatja a blogot. Ádám írt egy könyvet, melynek címe a “Gazdagodj boldogan!” Ebben részletesen mesél a kudarcairól, sikereiről, pénzügyekről, vállalkozásról.

A tapasztalatait és tudását felhasználva megalkotta a Tudástár klubot. Ez egy online könyvtár, amely üzleti könyvek összefoglalóit tartalmazza kiegészítve a saját tudásával. Valamint azok kedvéért, akik jobban szeretik a hangos könyveket hallgatni, mint olvasni, felolvasták a könyv összefoglalókat. Sőt különböző feladatokkal és pontozással még játékossá is tették a közösség tanulását. Azóta már megírta a második könyvét is “Szuper ÉN” címmel, melyben részletesen ír arról, hogyan lehetsz a saját magad legjobb, legszuperebb változata.

Az a véleményem, hogy azok a legjobb üzleti könyvek, melyek ezekben a webshopokban találhatók. De ismerd meg őket, és válaszd az(oka)t, ami számodra a leghasznosabb. Ennyi lett volna az üzleti könyvtárak, üzleti könyvekkel foglalkozó vállalkozások bemutatása. Remélem, hogy sok hasznos és értékes információval gazdagodtál. Neked mi a véleményed? Jobb személyiséget, sikeres vállalkozást és/vagy életet kívánok! Jó olvasást, izgalmas utazást a könyvek világában!

mystery

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments