Közzétéve 2021 április, 26 - 16:16

A könyv, amelyet mindenkinek el kellene olvasnia

Felhasználási tapasztalat:: egyszer

Ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia, aki nem tud kiszabadulni a negatív spirálból, és azt gondolja, őt mindig csak a rossz dolgok találják meg. Rendkívül szemléletváltó olvasmány, amely rámutat arra, hogy mi az a hozzállásbeli különbség, ami elválasztja a sikertelen embert a sikerestől.

Mára már köztudott, hogy gondolataink formálják a valóságunkat, és életünk minősége is nagyban függ attól, hogyan és miként tekintünk problémás helyzeteinkre, időszakainkra. Ha lehetőségként tekintünk problémáinkra, nem pedig kudarcként vagy valami borzasztóan rosszként, akkor az azzal kapcsolatos tapasztalásunk, észlelésünk is megváltozik. Nem a negatívat látjuk majd benne, hanem a lehetőséget, ami valami újat, valami jobbat rejt magában. 

Problémáink mindannyiunknak vannak, mégis vannak, akiket ezek cselekvésre, változásra ösztönöznek, és vannak, akiket a mélybe taszít egy egyszerűbb akadály is. Miért van ez? Mitől függ, hogy amíg valaki egyszerűen és mosolyogva vesz egy nehéz akadályt, addig másokat egy apró is a nyomorúságba taszít? Nem, nem attól, hogy te ilyen vagy. Attól sem, hogy te így születtél! Attól függ, mire, miként tekintesz, és ha még nehezen is megy, a legjobb az egészben az, hogy ez a képesség tanulható és fejleszthető! Sokan veleszületett tulajdonságként tekintenek a hozzáállásra is, de egyáltalán nem az!

A könyv írónője, Edith Éva Eger egy magyar származású amerikai klinikai szakpszichológus, aki túlélte a koncentrációs tábort. Vagyis nem egyet, többet is! Ezek után, hogy ezt megemlítettem, biztosan elhiszed már nekem, ha azt írom, megélt minden poklot, amit ember csak megélhet, igaz? Edit úgy döntött, elmeséli történetét és megosztja túlélésének hogyanját a világgal egy nagyszerű könyvön keresztül, amiből mind rengetegen tanulhatunk.

Nekem is vannak és voltak is nehéz időszakaim, de ahogy a könyvet olvastam, nagyon sokszor mélyen elszégyelltem magam a korábbi kiakadásaimon vagy hisztijeimen… Pedig összességében nem tartom magam egy negatív embernek, és azt sem gondolnám, hogy egy negatív spirálból ne tudnék önerőből és a kellő önsajnálat közepette kimászni, mégis…

Szóval ha te most éppen a gödör mélyén csücsülsz, ahonnan nem tudsz vagy nem akarsz kimászni, mert szenvedni jó, és amúgy is “te már csak ilyen vagy”, akkor kérlek, olvasd el ezt a könyvet, és engedd meg, hogy átsegítsen ezen az időszakodon! Nem fogod megbánni! Én miután elolvastam úgy éreztem, hogy teljesen újjá születtem, és azóta annyit sem problémázok az akadályokon, mint esetleg korábban. 

Anna Molnár

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Edith Éva Eger – A döntés fotók

2021.05.14

Éva könnyve

Éva könyve segíteni szeretne az emberek multjátol és segíteni szeretne milyen megszabadulni önmagukról a határoktol amiket az eléjük szabott a könyv sok tanulságot rejt segít sokmindent átélni amit...