Közzétéve 2022 április, 06 - 9:09

A kismadár részére megfelelő élettér biztosítása a madárkalitkában.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 47000 Forint

A múlt év szeptemberében hoztunk egy gyönyörű hófehér kis papagáj madárkát. Volt egy régi ketrecünk és abba helyeztük el. Rögtön azon kezdtünk gondolkozni, hogy be kell szerezni egy nagyobb madárkalitkát, mert a meglévő kicsinek bizonyult. Több héten át kerestük az interneten a legmegfelelőbbet, nagyon sokfélét megnéztünk. Azért is kerestük hosszan, mert amelyik nekünk tetszett volna – mind kisebb méretű volt. Színesek, szépek voltak, de mégsem megfelelő. A nagyméretű madárkalitkák pedig – nagyon barátságtalanok voltak egy ilyen “kicsilány” madárka részére.

Kiválasztottunk 3-4 db kalitkát, amelyből egyhez  mindig visszatértünk. Végül hosszas gondolkodás után ezt rendeltük meg, mert elég nagy méretűnek és praktikusnak is találtuk.

Ez a SARA madárkalitka, amely a képen is látható.

Az Inter-Zoo Sara egy nagy alapterületű, tágas életteret biztosító díszmadár kalitka. Elegáns forma és színösszeállítás jellemzi. Gazdag felszereltsége és nagy méretei által több kicsi és közepes méretű díszmadár tartására is alkalmas.

A nagyméretű papagájkalitka hullámos papagáj, kanári, nimfa papagáj és más kis, valamint közepes termetű papagáj számára készült.

Műanyag aljzatból és fémvázból áll. A két rész külön választható, tisztításkor, szállításkor könnyen szétválasztható, illetve összeilleszthető.

A nagy alapterületű madárkalitka méretei:

A teljes méret: 78 x 47,5 x 79 cm

Tálcaméret: 78 x 47,5 x 14 cm

Rácssűrűség 1,2 cm. A rács vastagsága 1,5 mm.

A kalitka felszerelése: 5 db műanyag etető/itató, 3 db fal ülőrúd, műanyag madárfürdető, madárlétra, akasztható ülőrúd és 2 db kivehető tálca, krómozott rács. A kalitkának öt darab ajtaja van, 3 db elől és 2 db oldalt.

Természetesen igyekeztünk a madárka számára kényelmesebbé és praktikusabbá tenni az ő kis élőhelyét. Természetes ülőrudat és különböző gallyakat helyeztünk el a kalitkában, hogy kényelmesen tudjon benne pihenni és közlekedni. Ezeket a gallyakat a saját kertünkben lévő gyümölcsfákról vágtuk le, és alakítottuk ki, amelyeket rendszeresen cserélünk és tisztítunk számára. Ezeket a természetes farudacskákat, a rajta lévő rügyecskéket nagyon szereti  rágcsálni és biztonságosan is mozog rajtuk. Ezen kívül fából készült tálcákat is behelyeztünk a kalitkába, amelyekre magokat szórunk. Ezek a tálcák azért is jók, mert a kismadár a lábait tudja rajtuk pihentetni, kinyújtani. Egy idő után teljesen elfogadta, onnan szokott csipegetni, álldogálni rajta. Olyan tálca is készült számára, hogy amikor kiengedjük, hogy tudjon repülni – kisétálhat rajta és onnan tud elindulni és oda vissza is érkezhet és be is tud menni a kalitkába. Van egy kis házikója, díszes kartondobozból /csokoládés doboz volt/ , amelyben szintén magocskákat ehet és a fürtös kölest is odahelyezhetjük. Ezeket az eszközöket a kismadár nem rögtön – pár hét után fogadja el, de utána nagyon tetszik neki és szeret kalandozni egyikről a másikra. Kis harangvégű vesszőből font játékot is tettünk be neki, amit nagyon szeret lökdösni, rágcsálni. A gyenge hangú és kisméretű játékokat szereti. Tervezünk részére  madárjátszóteret vásárolni. A madárkalitkát változatosan szoktuk kidíszíteni.

Nagyon szép és jó ez a madárkalitka, de így visszagondolva megbántuk, hogy nem a kinyitható tetejű Sara madárkalitkát vásároltuk meg. A jelenlegi ajtói nagyon kicsik, amelyen a kismadár nem nagyon szeret kijönni – könnyebben tudna felülről közlekedni, vagy kirepülni.

Összefoglalva – elégedettek vagyunk a kalitkával, a kismadár nagyon szereti – otthonának tekinti.

+Erősségek

Otthonos élettér a kismadárnak.

-Hátrányok

A madárkalitka ajtói kicsik.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments