Cosmic Sin – Kozmikus bűn - vélemény

Átlag: 0.5 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2021 június, 14 - 16:16

A kihagyható akció

A film, ami nagyon érdekesnek ígérkezett, szépen ívelt felfele a történet, majd hirtelen mélyrepülésbe kezdett és csúfos vereséget szenvedett. Bruce Willis neve a stáblistán győzött meg arról, hogy nézzem meg ezt a filmet, de utólag úgy érzem elpazaroltam egy estét az életemből.

Kifejezetten szeretem az űrutazásos, idegen lényekkel tarkított filmeket, de itt igazán egyiket sem láttam maximum érintőlegesen. A történet 2524-ben játszódik, amikor az emberiség már 400 éve elkezdte a naprendszer bolygóinak gyarmatosítását. A történetből az szűrhető le, hogy eddig nem léptek kapcsolatba más életformákkal, most viszont rendesen bepótolták az elmaradást.

Mindenki arra kíváncsi, hogy jól vagy rosszul sült el a bizonyos találkozás, ám erre addig igazi választ nem kapunk, míg a túlélők vissza nem térnek az anyabolygóra. Kiderül, hogy megszállták őket a lények és cseppet sem jó szándékkal érkeztem. Igazából itt felcsillant egy kis remény, hogy az Alien filmekhez hasonló izgalmas, akció dús filmet kapunk, de sajnos nem így lett.

Bruce Willis veterán katonaként tér vissza, aki nem önszántából szerelt le, de mivel ő az egyik legjobb így visszahívják és egy quantumbomba is előkerül arra az esetre, ha túl nagy lenne a baj. Egy kis csapattal megpróbálják felkutatni a Földre támadó gyilkos lények anyabolygóját. Rögtön egy csatajelentbe kerülnek és kényszerleszállást hajtanak végre, ahol találkoznak egy másik katona csapattal.

Kicsit sem világos, a másik hadsereg, hogy kerül oda, főleg ha egy szenátus irányítja az egész Földet…. Szóval itt jön a fekete leves, ami szintén elég zavaros. Támadnak, az űrlények viszont igazi lényt egyszer sem látunk csak maszkos alakokat, vagy éppen a meghalt katonákat, akiket kabátnak használnak az idegenek.

Végül arra jutnak, ki kell lőni a qantum bombát és egy sor összevissza jelent után jön a nagy robbanás. Érdekes, hogy Bruce Willis ott van a robbanástól nem messze és túléli, míg a másik katona, akit Frank Grillo alakít ő pedig nem éli túl. Kicsit olyan érzésem van a filmmel kapcsolatban, mintha pénzes szülők elkényeztetett gyerekének vizsgamunkáját látnám.

Történik benne valami meg nem is… Idegent nem láttam, sőt a világűrből sem túl sokat és az igazat megvallva még a karaktereket sem ismertem meg igazán, így nem is tudtam sajnálni senkit, aki esetleg nem élte túl. Mostanában nagyon sok olyan film jön ki, ami nagyon könnyen felejthető vagy, ami még rosszabb nézhetetlen. Hova jutottunk, ha már Bruce Willis ilyen filmekhez adja a nevét és az arcát?

+Erősségek

Bruce Willis

-Hátrányok

összecsapott jelenetek

érthetetlen történet

űrlényfilm űrlények nélkül

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments