Epsom só - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2023 február, 27 - 11:11

A keserűsó sokrétű felhasználása az egészségért

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1030 Forint

Epsom só (Keserűsó)

A keserűsónak nincs köze a hagyományos konyhasóhoz, mindössze a kristályos formája az amiben hasonlít rá. Kémiai neve a magnéziumszulfát, ami onnan ered, hogy zömében magnéziumból, kénből és oxigénből áll. Mivel eredetileg az angliai Epsom városban fedezték fel így Epsom sónak is szokták nevezni, amit gyógyszertárakban ezen a néven is lehet beszerezni. Egészségügyi célokra vízben feloldva ajánlott fogyasztani, de akár külsőleg is használhatjuk fürdősóként. Belsőleg alkalmazva megemeli a magnéziumszintet, és segíthet székrekedés esetén. Méregtelenítő kúrák és alvásproblémák esetén egyaránt alkalmazzák, sportolók pedig az izmaik regenerációja miatt választják. A fürdővízhez adva nyugtató és tisztító hatása van, mindemellett a bőrünket is ápolja

Külsőleg alkalmazva – Tisztító, méregtelenítő fürdő

A keserűsós fürdő nem csak a stressz ellen hatásos de a fájdalmakat is enyhíti, továbbá jótékonyan hat a bőrre – még pikkelysömör esetén is. A bőrünk rendkívül jól képes magába szívni a magnézium szulfátot, ezért esküsznek rá a sportolók is, hiszen így helyre tudják hozni a magnéziumszintjüket- aminek köszönhetően jelentősen csökken az izomláz. Ezeken kívül a magnéziumnak köszönhetően kiegyensúlyozott lesz a folyadék háztartásunk, lelassulnak az öregedési folyamatok és megnyugszik az idegrendszerünk. Ez utóbbi hatása miatt is használják a keserűsót alvásproblémák esetén. A fürdő esetén adjunk kb. 2 bögre Epsom sót a vízhez, pár csepp illóolajat, majd 15-20 percig relaxáljunk a vízben. Ez idő alatt a só serkenti a hasnyálmirigyet és a méregtelenítő folyamatokat.

Bőrradírozás: A pattanások és a mitesszerek eltüntetésére is alkalmas a keserűsó. Használata során serkenti a vérkeringést, és javítja a bőr szerkezetét. Elkészítéséhez keverjünk össze egy kevés keserűsót némi ápoló olajjal. Ha nagyon száraz a bőrünk akkor érdemes hidratáló krémmel bekenni. Ha az arcunkra szeretnénk használni, akkor készítsünk gőzfürdőt, az kitágítja a pórusokat. A sós gőz tökéletesen ápolja a bőrt, mely utána rendkívüli mértékben képes magába szívni az ápoló hatóanyagokat.

Belsőleg alkalmazva

Mivel a keserűsónak hashajtó hatása is van, továbbá méregtelenítés során is alkalmazzák, vannak akik úgy vélik, hogy a fogyásban is képes segíteni. Ezzel kapcsolatban azonban fontos megemlíteni, hogy a bélrendszer tisztítása során zömében víztől szabadulunk meg, nem pedig a zsírtömegből veszítünk. Tehát, ha fogyni szeretnénk, akkor inkább ne hagyatkozzunk a keserűsó hatására!

+Erősségek

Egyszerűú használat

-Hátrányok

Szárítja a bőrt

Bondár Dinda

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments