IMDB - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 február, 22 - 2:02

A kedvenc adatbázisom

Amikor egy filmnek kell utánanéznem, akkor már csukott szemmel is a port.hu-t kezdem böngészni, viszont a sorozatoknak jobban szeretek az IMDB oldalán utánanézni. Ennek több oka is van. Egyrészt sok olyan sorozatot nézek, amit nem szinkronizáltak, így esélyem sem lenne a port-on keresgélni, illetve a külföldi bemutatások dátumából tudok következtetni arra, mikor érdemes a feliratot keresnem az adott részhez.

Azt leszámítva, hogy a számomra szükséges legegyszerűbb információkat megkapom itt rengeteg olyan opció is fellelhető az oldalon, amit még én sem tapasztaltam ki teljesen. Az IMDB egy mozaikszó és az angol International Movie Database elnevezést rejti magában, ami tulajdonképpen nemzetközi film adatbázist jelentene, ha szigorúan fordítanám le, azonban ennél sokkal többet kaphatunk, ha erre az oldalra kattintunk.

Nagyon könnyen tudsz létrehozni saját felhasználói fiókot, akár a facebook, google, apple, amazon fiókodhoz társítod, akár saját fiókot hozol létre az IMDB felületén. Nekem, mint kb minden lehetséges fiókom a facebookomhoz van társítva. Ezt szoktam meg nekem, ez a kényelmes, de mindenkinek más.

Számomra a legkedvesebb funkció, hogy „watchlist”-eket tudok összerakni. Be tudom jelölgetni azokat a sorozatokat, filmeket, amiket már láttam és esetleg később újranézném, vagy tudom, hogy adatra lesz szükségem az adott műsorral kapcsolatban. Hozzá kell tennem, hogy van egy filmekkel, sorozatokkal foglalkozó weboldalam, így nekem az IMDB egy kicsit munkaeszköz is.

Amikor pedig éppen új sorozatot keresel, amivel elütheted az idődet, akkor a leírások, évadszámok, szereplőlista mellett találhatsz sok képet, és videós ajánlókat is. Tudod értékelni az általad olyannak ítélt műsorokat is. Egész jó képet kaphatsz így arról, hogy mit érdemes megnézned, mivel Amerikában is közkedvelt oldalról beszélünk, így a kapott átlag pontszám igen sok szavazatból adódik össze. Egy példát említve A varázslók című sorozat átlagolt pontszáma jelenleg 7,6 és eddig 43.799 szavazat érkezett be rá.

Utána tudsz nézni a színészek életének, munkásságainak, és filmográfiájának. Igazából egyik dolog követi a másikat, és egyik oldalról szépen át tudsz kattintani a másikra. Elindulsz egy bizonyos sorozat oldaláról, ahol kíváncsi vagy az egyik színész munkásságára, és két kattintás után máris a következő potenciális kedvenc sorozatod adatlapját nézed. Természetesen erről az oldalról sem maradhatnak le a hírek, az éppen aktuális témák, amik jelen vannak a sztárvilágban, és ami érdekes lehet az olvasók számára.

Van lehetőséged teljes filmeket is megnézni, viszont ez nem biztos, hogy mindenki számára érdekes lehet. Az amazon prime videó szolgáltatóval van összekötve a honlap, így nem csak, hogy fizetni kell a filmekért, de nagy a valószínűsége annak, hogy angolul fogod tudni megnézni a filmeket.

Nagyon jól össze van szedve ez az oldal, és valóban hű a nevéhez, hiszen tulajdonképpen ez egy hatalmas adatbázis néhány felhasználóbarát funkcióval kiegészítve. Nagyon szeretem, hogy itt egy csokorba gyűjthetem a kedvenc sorozataimat, és a saját szám íze szerint állíthatok össze watchlist-eket, illetve egyik adatlapról elindulva mindig könnyedén megtaláltam a számomra szükséges információkat.  Vigyázat! Angoltudást igényel az oldal!!!

Van mobil applikáció is, de szerintem elég a számítógépes felület is, kérdés kinek, hol és milyen körülmények között van szüksége információra.

+Erősségek

könnyen kezelhető

saját ízlésedre formálható

információ gazdag

-Hátrányok

angol tudást igényel

filmnézés csak amazon prime-on keresztül

littlecat01

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments