Alvás - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 10 - 21:21

A jó alvás titka.

NEM ALSZOL JÓL? ALKALMAZD A 4-7-8 TECHNIKÁT, ÉS NEM LESZNEK TÖBBÉ ALVÁSPROBLÉMÁID

Ha nem alusszuk ki magunk, az nem csak az egészségünkre lesz negatív hatással, de a munkaképességünk is csökkenni fog. A kutatások azt mutatták ki,hogy az egészséges alvás ugyanolyannak kell lennie, mint a légzésnek, vagyis nyugodtak.A légzés, és az alvás nagymértékben összefügg, ha megfelelően lélegzünk, akkor jól fogunk tudni aludni is. Kutatások ,és a véleményem szerint is.aki az alábbi légzési gyakorlatot alkalmazza, annak bizony nem lesznek alvási problémái.Ha naponta kétszer gyakoroljuk ezt a technikát, akkor rövid időn belül már egyáltalán nem lesznek elalvási problémáink, és napközben is sokkal  jobb és kiegyensúlyozottabbak leszünk.Az egészséges alvás nappal kezdődik: nagyon fontos a megfelelő mennyiségű mozgás, ideális lenne a szabad levegőn, a természetben megtett séta.Az alváshoz: legyen csendes és kellően sötét a hálószobája, lefekvés előtt szellőztesse ki alaposan, és figyeljen az ideális hőmérsékletre is (15-18oC). Válasszon testalkatának megfelelő matracot, és kényelmes hálóruhát.

1.Fújd ki teljesen a levegőt, jó erősen.

2.Csukd be a szád, és lélegezz az orrodon keresztül, közben számolj gondolatban négyig.

3.Ezután tartsd bent a lélegzeted 7 másodpercig.

4.Majd fújd ki teljes tüdővel, és közben számolj el 8-ig.

5.Ezután lélegezz egy mélyet, és ismételd meg még háromszor egymás után a fenti műveletsort.

Figyelj mindig oda arra, hogy az orron át lélegezz be, és a szájon át ki. A kilégzés mindig dupla annyi időt tartson, mint a belégzés.Ez a módszer azért annyira hatékony, mert az oxigén sokkal jobban meg tudja tölteni a tüdőt, így a több oxigén hatására jobban el tudunk lazulni.

Mindig  figyelj  mit  hogyan csinálsz.És  mikor már autómatikusan  megy minden akkor már  nyugodt  és kiegyensújozott alvásod lesz.A pihenés..mindent  megold.

+Erősségek

Kitünő

-Hátrányok

0

Jutka Szűcs

Ajánlom

+6

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments