Közzétéve 2021 július, 14 - 1:01

A gyerek legjobb barátja a törhetetlen keret

Manapság kicsi gyereknek szemüveget csináltatni nem egyszerű mulatság. Első utunk a Vision Expresszbe vezetett, ahol az eddig jó tapasztalatokkal ellentétben eléggé mellényúltunk. Igazából, gyerek keretből alig volt választék és kifogtunk egy szériahibás sorozatot….

Egy kis helyi optikában ismerkedtünk meg a Nanovista szemüvegkeretekkel és leesett az állunk, hogy ilyen tökéletes keret létezik egyáltalán, ami egy örökmozgó két évesnek tökéletes darab legyen. Lassan négy éves lesz a nagylegény és már a második Nanovista keretünket nyúzzuk, amivel maradéktalanul meg vagyunk elégedve.

Úgy is szokták hívni, hogy törhetetlen szemüveg és azért valljuk be egy kisgyerek bármennyire jól nevelt még nem igazán képes vigyázni a dolgaira, így ez tényleg tökéletes választás. A szemüvegek egy SILIFLEX nevű anyagból készülnek ennek köszönhetően 35%-al könnyebbek, mint más anyagból készült gyerek keretek. Egy rendkívül könnyen formálható anyagról beszélünk ezért minden gond nélkül igazodik a viselőjéhez. Mikor a második keretet megkaptuk és először a kezembe vettem gyakorlatilag nem volt súlya, sőt úgy tűnt, mintha egy kínai pár száz forintos játék keretet fognék, pedig nem.

A Nano kereteken belül is rengeteg különböző dizájn közül választhatunk, pont úgy, mint bármelyik felnőtt optikában. Először célszerű ellátogatni olyan üzletbe, ahol fel lehet próbálni a keretet, mert így könnyebb belőni milyen méretre van szüksége a gyerkőcnek. Mikor keretet váltottunk már tudtam a méretet így egész egyszerűen megrendeltem belőle a nagyobb méretet, ami tökéletesen passzolt.

Szóval a csomagba megkapjuk a keretet illetve egy tokot is és egy törlőkendőt. Kapunk továbbá egy gumis pántot, amivel a fejre lehet rögzíteni a keretet. Ezt úgy képzeljük el, hogy a két szárát levesszük, ugyanis a keret ennyire flexibilis, hogy ez is minden gond nélkül megvalósítható és annak a helyére kerül fel a gumipánt. Ez jól jöhet például az oviban, vagy játszótéren, ha nagy lendülettel játszik a gyerek így biztosan nem hagyja el a szemüvegét. Kapható már olyan változata is, ahol a keretre egy mozdulattal fel lehet kattintani a napszemüveg részt, így a kicsik szeme is védve van a naptól. A keret két szélén található mágneshez illeszkedik a napszemüveg előlap.

Tulajdonképpen, ha az összes fent leírt tulajdonságot figyelembe vesszük, akkor három szemüveget kapunk egy áráért. Apropó ár, szerintem teljesen megfizethető áron juthatunk hozzá ezekhez a keretekhez, olyan húsz és harmincezer forint között már találhatunk nekünk megfelelőt.

Jó hír a felnőtteknek, hogy Dosuno néven már ők is találhatnak maguknak törhetetlen kereteket ugyanezekkel a paraméterekkel, bár ebben az esetben az ár kicsit borsosabb és az ötvenezerhez közelít, de ha manapság besétálsz bármelyik optikába, akkor koránt sem biztos, hogy olcsóbban találsz megfelelő keretet, ilyen tulajdonságokkal meg pláne nem.

+Erősségek

különleges tulajdnságok

tartós

jó ár

strapabíró

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments