Foghagyma - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 február, 01 - 11:11

A foghagyma jótékony hatásai

A foghagyma nem csak egy fűszer amit a főzés során tudunk használni, hogy finomabb legyen az elkészített étel amit az asztalra teszünk a családunknak legyen az egy leves vagy éppen valami sülthús vagy egy főzelék hanem egy kitünő gyógynövény is egyben amit sok mindenre tudunk felhasználni. A gyógyszeriparban is sok mindenre használják ahogy sok mindent tartalmaz és mi is tudjuk hasznosítani otthoni célra.

Ha megfázunk egy finom foghagyma levest tudunk belőlle készíteni vagy épp egy pirítóskenyeret és megfoghagymázzuk én nagyon szeretem ezeket enni a téli időszakban. De volt már olyan is mikor fájt a fogam akkor reszeltem le egy kis foghagymát és a fájós fogamhoz tettem és megszüntette a fájdalmat.

Vértisztító és vérnyomáscsökkentő hatása is van a foghagymának a magas tápanyagtartalma segít az emésztésben.

A legtöbb tápanyagot amit tartalmaz azt úgy tudjuk a szervezetünkbe juttatni ha megpucoljuk és nyersen fogyasztjuk el, de az íze és az illata miatt nem tartozik a kedvenc rákcsálni valók közé pedig nagyon hatásos.

Egy 100 gramm foghagyma 6,8 gr fehérjét, 26,3 gr szénhidráltot, 0,1 zsírt és 137 Kcal-t tartalmaz. Ennek a hagyma fajtának a legmagasabb a nitrogén és a foszfortartalma, de tartalmaz még kálciumot,káliumot, magnéziumot, A , B, C, és E- vitaminokat tartalmaz és ezeknek az összetevőknek hála kitünő immunerősítő hatása is van a szervezetben.

Az érrendszerre is remekül hat hisz érelmeszesedés ellen és vérnyomás- csökkentésre is jó.

Tisztító és fertőtlenítő hatása is van hisz erősen antibakteriális és gombaellenes. Amire 1858-ban jöttek  rá legelőször.

Ha a neten olvasgatunk a foghagyma hatásairól sok mindent találhatunk róla hisz sok mindenre hatással van ami a szervezetünknek jó. Vannak olyan kutatók akik szerint a rák ellen is hatásos nagyon. Sok fajta kutatást végeznek a gyógyszeriparban a foghagyma jótékony hatásairól ezek után is sok érdekességet olvashatunk.

Én azért szeretem ezeket a gyögynövényeket amik körülvesznek minket, hogy sok mindenre jók és még mi magunk is eltudjuk készíteni.

Egy foghagyma leves elkészítése nem nehéz és annál táplálóbb az egész család számára.

Nem ismerünk mellékhatásokat max csak az, hogy utánna kellemetlen lesz a leheletünk. Gyermekeknek is tudunk adni belőlle és terhesség alatt is lehet fogyasztani.

Sok helyen előfordul így könnyen hozzátud az ember jutni, mi magunk is termeszthetünk a kertünkben vagy épp a boltban, zöldségesben is megvásároltatjuk.

Kobold

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments