A FEHÉR CSOKOLÁDÉ - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 március, 25 - 13:13

A FEHÉR CSOKOLÁDÉ

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 450 Forint

A FEHÉR CSOKOLÁDÉ

 

A fehér csokoládé ,  és  készült szilárd készítmény, ami bár nem , a köztudatban mégis annak nevezik. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. Azonban sokkal finomabb és különlegesebb annál. Sokfajta választékban, méretben és márkában kapható. Létezik a fehér csokoládé ital is,. amely rendkívül ízeletes csemege, de vigyázzunk fogyasztásának mennyiségével, mert bár rendkívül finom és ízletes, de túlzott fogyasztása nem ajánlott! (Kamaszkoromból erről vannak emlékeim, sajnos egy kicsit túlzásba vittem a fogyasztását és rám jött a remegés.) Kis mennyiségben azonban akár kávé, capucino helyett is fogyasztható.

Bár a  mutatta be -ben, először a  kezdett el foglalkozni fehér csokoládé előállításával, az .  már egy évvel korábban kapható volt a boltokban fehér csokoládé. A termék akkor lett népszerű, amikor a  Alpine White Chocolate néven kezdett el fehér csokoládéból készült csokoládészeletet forgalmazni . Az Alpine White Chocolate fehér csokoládé, mely aprított  tartalmaz.  a  forgalmazza. Hazánkban jelenleg a , a , a , a Merci és a  forgalmaz fehér csokoládét, mely igazán kimondottan finom csemege. Létezik ezen csokoládék között töltött, mogyorós és mandulás fehér csokoládé is. (A legfinomabb a citrommal és a málnával töltött fehér csokoládé.)

A fehér csokoládé nélkülözhetetlen összetevői a , a  és a . A szabályozások megszabják, hogy a piacon mi adható el fehér csokoládéként: az  súly alapján legalább húsz százalék kakaóvajat, tizennégy százalék tejet vagy tejport, legalább három és fél százalék tejzsírt és kevesebb mint ötvenöt százalék cukrot és egyéb  kell tartalmaznia. Az  ugyanezeket az értékeket használja, azonban nem szabja meg a cukor és az édesítőszerek mennyiségét. Néhány országban a fehér csokoládét nem tartják valódi csokoládénak, mert bár az elkészítési mód ugyanaz, mint a tejcsokoládé és az étcsokoládé esetében, különbség van az összetevőkben. Az összetevők béli nagy különbségek miatt sok ember úgy véli, a fehér csokoládé nem valódi csokoládé, én sem vélem annak, sokkal különlegesebb csemegének tartom az egyszerű tejcsokoládéhoz képest, az étcsokoládéról nem is beszélve!

 

De minden ember más és más

Mindenkinek a saját ízlésének megfelelő csokoládét kívánom!

Egy kis mosoly a mai napra,

Jó étvágyat kívánok!

+Erősségek

IGAZÁN ÍNYCSIKLANDÓ CSEMEGE

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments