Közzétéve 2021 augusztus, 30 - 14:14

A D vitamin és a Kurkuma jelentősége az egészséges életmód fenntartásában.


Ár : 2500 Forint

Egészségünk fenntartása érdekében az egészséges étkezés és rendszeres testmozgás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a vitaminok szedése. A vitaminok nekünk is a mindennapi életünk részévé váltak, és nagyon figyelünk arra, hogy egyetlen nap se teljen el a vitaminok bevétele nélkül. A vitaminok erősítik az immunrendszerünket, és sokfélesége különböző pozitív módon hat szerveinkre. Mindig alaposan végig kell gondolni, hogy évszaknak megfelelően hogyan erősítsük szervezetünket.

A D vitamin bőrben termelődik, napfény hatására, szervezetünk szintetizálni képes, és számos életfunkciónkban fontos szerepet játszik. A D vitamin zsírban oldódó, sok esetben a gyártó olíva olajat ad hozzá, hogy bevétel után rögtön feloldódjon. A D vitamin  szabályozza a sejtek növekedését és differenciálódását, befolyásolja a hormonok működését, szerepe van a vérnyomás szabályozásában is. Megelőzi a csontritkulás kialakulását, mert növeli a kálcium és a foszfát felszívódását, és  beépülését a csontokba. Hozzájárul a fogak egészséges fejlődéséhez, és támogatja az immunrendszert. A szervezet D vitamin hiánya következtében csökken a szervezet védekezőképessége, érelmeszesedés, szívbetegség, cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás alakulhat ki. Ezért nagyon fontos, hogy pótoljuk, főleg a napfényhiányos időszakban a megfelelő D vitamin mennyiséget. A felnőtt embereknek naponta 1500-2000 NE D vitamin bevétele javasolt.

A járványos időszakban én is mérlegeltem, hogy melyek azok a vitaminok, amelyek a legnagyobb mértékben hozzájárulnak azok megelőzéséhez. A C vitamin mellett nagyon sokat olvastam a D vitaminról, és azt is elkezdtem szedni. Biztos voltam benne, hogy a koronavírus járvány megelőzésében is nagy segítségemre lesz. Háziorvosom is javasolta a szedését. A megfelelő higiéniai előírások betartása, valamint a vitaminok – köztük a D vitamin szedése mellett eddig nem is betegedtem meg, és remélem , hogy a jövőben sem fogom elkapni a fertőzést.

A másik, a szervezetünk számára egy nagyon fontos növényi kivonat a kurkuma, amely egy Ázsiából származó gyógy- és fűszernövény. Segít fenntartani a máj működését, valamint támogatja a vérkeringést és a szív működését. A kurkumát más néven indiai sáfránynak nevezik. Élénk sárga színe miatt kedvelt ételszínezék. Az ősi indiai gyógyászatban évszázadok óta használják. A kurkumának az egészségre is pozitív hatása van, antioxidánsként működik – emellett fokozza sejtek stressz elleni védekezését.

A nyári időszakban, kúraszerűen a kurkumát is beiktattam, a vitaminok szedése mellett. Májtisztító és gyulladáscsökkentő hatása van. Régóta használom a főzéshez a kurkumaport, leveseknél főleg – azonban a kurkuma kapszulát /napi 1 kapszula/ még első alkalommal szedtem, és nagyon jó a hatása az egészségemre. Fontos, hogy a három hónapos kúrát be kell tartani, hogy kedvező hatását érezhessük.

A D vitamint és a Kurkuma kapszulát a Bioheal webáruházból szoktam vásárolni., több más vitaminnal együtt. Forgalmaz vitaminokat /C vitamin, D vitamin, B vitamin, K vitamin, multivitaminok, gyerekvitamin, szépségvitamin/,  ásványi anyagokat /cink, kalcium, króm, magnézium, vas/, növényi kivonatokat /gingko biloba, kurkuma, máriatövis, heszperidin, glükozamin, szabalpálma, tökmag kivonat, spirulina komplex, tőzegáfonya, valeriana. Nagyon elégedett vagyok a termékeivel, és folyamatosan érzem jótékony hatásukat.

+Erősségek

Immunrendszerre gyakorolt hatás.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments