Cickafarkfű - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 10 - 21:21

A cickafarkfű a nő egészségét szolgálja

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 400 Forint

A cickafark olyan gyógynövény, amely nem hiányozhat az életünkből. Én is rendszeresen fogyasztom tea formájában. Egyébként – akár fiatal lányról legyen szó, aki hajlamos arra, hogy rendszertelenül menstruál – akár idősebb asszonyról, aki a változás éveinek közepén tart, esetleg ezt az időszakot már át is lépte – nagyon fontos mindenkinek fiatalnak és  öregnek, hogy alkalmasint megigyon egy-egy csésze cickafark teát. Nagyon sok bajtól megkímélnék magukat a nők, ha néha a cickafarkfűhöz folyamodnának.  Tehát az én életemet is végig kíséri ez a csodálatos gyógynövény. Én minden ízesítés nélkül fogyasztom, szeretem az ízét és úgy érzem így a leghatékonyabb. Főleg akkor szoktam készíteni egy finom forró teát belőle, ha fel vagyok fázva, illetve fiatalabb koromban a menstruáció tüneteinek enyhítése érdekében. Túl vagyok már a változó koron is és abban az időszakban is rendszeresen fogyasztottam, áldásos hatását megtapasztalva.

A cickafarkfű legelőkön, utak mentén, erdő szélen és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. A közönséges cickafark az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. Zárvatermő, kétszikű, fészkes virágzatú növény. Évelő, szára 20-40 cm-re nő meg. Levelei lándzsásak,vagy szálas lándzsásak, oldalukon akár 50 levélke is kialakul. Virágjának színe a fehértől rózsaszínbe hajló, sugárvirágok és a napon fanyar illatot áraszt. A virágjából ajánlatos erős napsütésben szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj, és ezáltal a gyógyhatása növekszik.  Amennyiben nincs lehetőségünk a gyűjtésére – biztonságosan gyógynövény boltban megvásárolható.

Gyógynövényként csak a fehér virágzatúakat használják – elsősorban gyógyteaként, de borogatásra is alkalmas, meg fürdővízhez adagolva is kifejti gyógyhatását. Készítenek belőle illóolajakat, krémeket, kenőcsöket.

A cickafarkfű gyógyhatásai a következő betegségekre hatnak:

Petefészek gyulladásnál gyakran  már az első cickafark ülőfürdő megszünteti a fájdalmakat és fokozatosan elmúlik a gyulladás is.

Méh előesés esetén ugyancsak ülőfürdő kúra javasolt.

Miómák megszűnését is elősegíti a cickafark ülőfürdő.

A cickafark fürdő különösen jó hatással van a láb és kar ideggyulladásra.

A fürdőhöz 100 gr cickafarkfüvet /az egész növényről van szó/ éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és hozzáöntjük a fürdővízhez.

A tea a  menstruáció ciklus rendszeressé tételét is biztosítja.

A tea a változó korban megszünteti a belső nyugtalanságot.

Fejfájásos panaszokra, szédülésre, szúrós szemfájdalomra is javasolt a cickafark tea fogyasztása.

Időjárási front tüneteinek az enyhítésére alkalmas a tea, valamint vértisztító ereje is van.

Gyomorégés esetén is ajánlatos fogyasztani a cickafarkból készített teát.

A teát forrón kell kortyolgatni, amelyet a következőképpen készítsünk el:

Egy púpozott teáskanál cickafark füvet adunk egy negyed liter vízhez. Leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Fogyasszuk tehát a cickafark teát az egészségünk érdekében gyakrabban.

+Erősségek

Finom íz, gyógyító, nyugtató hatás.

Jessyke

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments