Toyota Auris gépjármű vélemény – megbízható úgy városban, mint autópályán

Üdvözlöm a velemenyek.hu és autókedvelő olvasókat, figyelmetekbe ajánlom a Toyota Auris (2008), benzines 1600 köbcentis, 124 lóerős autót.

Ez az autó japán gyártmány, de Angliában szerelik össze.

Ami a C osztályos autót illeti, nagyon tágas, elöl tetszés szerint állítható ülésekkel, ugyanakkor hátul is elég hely van, mivel a mennyezet magas, kényelmesen elférnek benne a testesebb utasok, a kisebb külső ellenére.

Nem tetszett a láthatóság vezetés közben, a háromszög alakú ablakok, úgy vélem, használhatatlanok, de remekül mutatnak.

Nagyon jó az ergonómiája, minden kéznél van, minden kényelmes. Az első benyomás az volt, hogy nehéz lesz sebességet váltani, mivel a kézi sebességváltó karja magasan helyezkedik el, a kar 90 fokos szögben hajlik, és emellett a levegőben lóg. De a gyakorlatban minden sokkal egyszerűbb, öröm váltani, emellett a műszerfalon látható az ajánlott sebességfokozat.

Az eredeti ívelt fék fogantyúja is nagyon jó, életre kelti a belső teret. A műanyag panel és az ajtókárpit olcsó kemény műanyagból készült, könnyen koszolódik. De jól néz ki. Nagyon megtetszett a műszerfal narancssárga megvilágítása, amely éjszakaegyáltalán nem terheli a szemet. A kormány beépített rádiógombokkal rendelkezik.

A Toyota Auris a rendezgető álma. Több mint elegendő benne a zseb, polc és kesztyűtartó rekesz.

A csomagtartó nem igazán tetszett, mivel túl kicsi, de a hátsó ülések összecsukható háttámlájának köszönhetően 60/40 arányban jelentősen megnő a kapacitása, miközben az ülések szinte a padlóig csukódnak. Nagyon jó, hogy a gumiszőnyeg alatt teljes értékű pótkerék és több zseb található a szerszámok számára. Jobboldalon, afényszóró mellett, vanegymásikzseb, aholazemelő található.

Mint minden fiatal, én is szeretem a zenét. A Toyota Auris egy szabványos CD / MP3 rádióval van felszerelve, hat hangszóróval, amelyek hangminőségével nagyon elégedett vagyok. Úgy gondolom, hogy azok számára, akik szeretnek kiváló minőségű hangos zenét hallgatni, ez a rádiós magnó teljesen meg fog felelni.

Külön klímarendszer felelős a hőmérsékleti viszonyokért, elég hatékony és könnyen kezelhető. Tetszett, hogy az előlapon van egy kiegészítő légfúvó a szélvédő fűtésére, eredeti módon hangszórónak álcázva. Ezen felül az első ülések fűthetőek, ami jó szolgálatot tesz a reggeli bemelegítés során.

A Toyota Auris motorja csodálatos, csendes, kiváló minőségű, tisztán toyotás. Az 1ZR-FE motor Dual VV-1, kettős szeleprendszerrel és manuális váltóval kombinálva egyszerűen nagyszerű. Mint már korábban mondtam, a motor csendes, még nagy fordulatszámon is. Alapjáraton meg kell nézni a fordulatszámmérőt, hogy megértsük, működik-e vagy sem, de az autpályán csak 4000 fordulat/perc után kezd zúgni, s a hang nagyon kellemes. Átlagos üzemanyag-fogyasztás nyáron: autópálya 7,3 liter / 100 km, város: 8,5 liter / 100 km.

A függeszték közepesen merev, mérsékelten puha – szóval elég jó a helyi utakra. Az elülső függeszték MacPherson, jól tapad az úton, még nagy sebesség esetén is. A kanyarokban nagy ívben halad, de legalább így nehéz kisiklani.

A Toyota Auris kezelési és vezetési teljesítménye véleményem szerint nagyon szuper. Tetszik, hogy az autó nagyon könnyen irányítható és stabil az úton. A széles alj és a kellően hosszú bázis miatt magabiztosan halad a legnehezebb útszakaszokon is.

Az elektromos erősítővel felszerelt kormány teljesen megfelelő képet ad az autóról a vezető számára és érthető visszajelzést az autónak is.

A hangszigetelés jó, leszámítva a kerékíveket. Az Aurist nem lehet tisztának nevezni – latyakos időben az oldalaira gyorsan felverődik a sár.

Az alapfelszereltségként a Continental 205 / 55R16 gumiabroncs volt, szerintem ez a gumi kemény. Jelenleg a Nokian green 205 / 60R16 gumiabronccsal járok, nagyon jó, puha. A gumi magasságának növekedése miatt az alj 1 cm-rel nőtt, szerintem ez jó, a futóműnél gyakorlatilag nem észlelhető romlás.

Összefoglalva szeretném elmondani, hogy a Toyota Auris autó stílusos, fiatalos, amely ebben a konfigurációban jól alkalmazható a gyors vezetéshez. És mint minden Toyota, szerintem az Auris is jófajta családi autónak számít, sok előnnyel és kisebb hátrányokkal.

0

Samsung Galaxy A10 okostelefon vélemény – 1 éves használat során 2-szer volt szervízben.

Samsung Galaxy A10 okostelefon vélemény 1 éves használat során 2-szer volt szervízben.

Üdv a velemenyek.hu olvasóinak!

El szeretném mondani tapasztalataimat aSamsung А10 okostelefon kapcsán.

A kép az említett telefonnal készült.

Vásárláskor 3 teló küzöl válogattam: Honor, Xiaomi и Samsung.

Végül a Samsung mellett döntöttem, mivel az már régóta bevált az okostelefonok piacán. Az eladásokat tekintve, a statisztikák szerint, csak az iPhone előzi meg.

2019. februárjában dobták piacra.

Általában véve a kezelőfelület világos, intuitív és kényelmes.

A jellemzők közül a következőket emelném ki: a képernyő HD 6,2 inch, a színek élénkek, telítettek.

Egy kézben tartva nem mindig érhető el a kívánt pont.

A fő kamera 13 MP. A természetben meglehetősen jó minőségű fényképeket készít. Van automata fókusz, arcfelismerő szenzor.

Beépített memória 32 GB, működőképes – 2 GB.

Az akkumulátor kapacitása jó, 3400 mAh, a régi Samsung galaxy s7262-nél csak 1600 volt.

Nagyjából 1.5 napra elegendő a töltöttsége, internet és fényképezőgép használata mellett. Ha sok videót nézni, vagy játszani rajta, estig kitart.

Most 12 alkalmazás van telepítve, amelyeket letöltöttem, valamint a telefon saját alkalmazásai.

Ezen az okostelefon eltávolították az alján található mechanikus gombot, így teljesen érintős. Ezáltal a képernyő kerete vékony lett, szinte láthatatlan.

A telefon maga műanyagból készült. Vettem hozzá egy szilikon tokot, mivel elég csúszósnak éreztem.

A hangerő gombok a jobb oldalon találhatók, ugyanabban a sorban, mint a bekapcsoló gomb.

A bal oldalon található egy gomb a SIM-foglalathoz és a memóriakártyához.

Az alján egy fejhallgató-csatlakozó és egy mikro-usb kábel található.

A hangszóró jó, beszélni és videót nézni és zenét hallgatni is kényelmes.

A szelfikamera 5 MP-es. Közepes minőségű felvételeket készít, nincs automatikus fókusz.

2 SIM-kártya helyezhető el nano-SIM-mel, akár 512 GB memóriakártyát is támogat.

A Samsung A10 készletében: töltő, micro-usb kábel.

Véleményem szerint a töltő kábele elég rövid.

SIM-kártya gemkapocs nem túl kényelmes cucc, időnként elhagyom.

Súlya 168 g. Őszintén szólva, a kezem belefárad tartani, főleg egy kézzel.Beszélni még úgy-ahogy kényelmes.Bár azt olvastam, hogy a hasonló kategóriájú xiaomi még nehezebb.

A hátlapot nem lehet levenni, ami azt jelenti, hogy az aksi nem cserélhető.

Nincs érintés nélküli fizetés, hacsak nem az okostelefonok között.

A hangszóró alul van, amit mínuszként emelnék ki, jobb lenne, ha fent lenne.

Megtetszett, hogy magam készíthetek gifeket, kollázsokat, további alkalmazás letöltése nélkül.

Az internet nem fagy le, a videó gyorsan betöltődik a YouTube-ról és az Instagramról is.

A 4G internetes adatforgalom most gyorsan elfogy. Wi-fi-t is használok.

A szabadban, napos időben készített fotók élénkek, színesek. Ez az úgynevezett fénykép szűrők nélkül nagyszerű!

Kevés belső memória esetén memóriakártyát is bele lehet tenni.

És most elmesélem a szervízzel kapcsolatos kalandomat.

8 hónap elteltével a Samsung A10 okostelefonom nem töltődött és nem kapcsolódott be, s mivel garanciás volt, ledtam javításra egy hivatalos márkaszervizbe. A telefon azóta remekül működik, nem tudom, mi történt vele (Nem ejtettem le, nem áztattam be). A meghibásodás okát nem közölték. A töltő pedig azóta se működik...

Egy hónapja ismét javíttattam, de a saját hibámból – beleejtettem a vízbe. Az egyik szervizközpont nem volt hajlandó javítani, mivel nem garanciális eset. De egy másik szervizben ezt is megjavították.

Továbbá, lenne még néhány tanácsom.

Mentsétek le az összes fájlt a telefonról a felhőbe, egyszerre USB meghajtóra, vagy nyomtassatok fotókat, készítsetek biztonsági másolatokat. Sajnos nagyon kedves fotók és videók vesztek el. Szerencse, hogy egy része a Viberben maradt, és nem is az enyémben, mivel én sem készítettem biztonsági másolatot, és az alkalmazásokat mind törölték. Mondhatjuk, megfizettem a túlzott hiszékenységet, és a hanyag viszonyomat az adatokhoz.

Próbáljátok meg azonnal feltölteni a telefont, ha a töltöttségi szint kevesebb, mint 15%. Ellenkező esetben úgy járhattok, mint én: kikapcsol, és majd nem kapcsol be.

De ennek ellenére tetszik a Samsung A10!

0

Bitcoin előnyei és hátrányai.

Bitcoin

A bitcoin egy digitális fizető eszköz. Bitcoinnal mindenki tud fizetni és mindenki meg tudja szerezni. Pl. Felmegyünk egy CS:GO cases weboldalra akkor a feltöltés fülnél lehet hogy lehet Bitcoinnal fizetni.

A Bitcoinnak van egy röviditése ami ez: BTC

BTC-t lehet bányászni, vásárolni. A bányászást nem a legkönnyebb megvalósítani mert sok pénz kell hozzá hogy el tudjon kezdeni bányászni valaki. Elsősorban kell hozzá videókártya, tápegység, alaplap és még sorolhatnám tovább. A vásárlás részére kitérve letöltesz egy applikációt és ott nagy valószínűséggel lehet vásárolni BTC-t.

Az én véleményem a BTC-ről megéri belefektetni a pénzünket mert sok pénzt lehet vele szerezni.

Rossz tulajdonságai: nagyon drága most a COVID miatt és most nem éri meg megvenni

Jó tulajdonságai: ha a pénzed felét belefekteted akkor visszanyerheted akár a dupláját is

Röviden tömören ennyi az én véleményem erről.

+1

Egy tinédzser és autója nem mindennapi történetének elbeszélése.

A történet 1978 ban kezdődik a Pennsyilvaniai Libertyville-ben.(USA) A tinédzser Arnie Cunnigham meglát egy utcán rostokoló lerobbant piros-fehér lakkozású rozsdás,öreg Plymouth Furyt  amelybe első látásra beleszeret. Elhatározza hogy kerül amibe kerül megveszi az autót hiába próbálja barátja Dennis Guildert lebeszélni róla. Arnie megalkuszik a kocsi gazdájával a kétes múltú veterán katonával. Ronald D.LeBay fájó szível válik meg autójától amit idős kora miatt elmondása alapján nem tud már vezetni és a szomszédok is rossz néven veszik a kertvárosi ház előtt álló roncsot. Arnie egy csináld magad szerelőműhelyben hozzálát a 1958 as Plymouth felújításának és ezzel különös és szerencsétlen események sorozata veszi kezdetét. Ahogy az oldtimer megújul napról napra válik szebbé úgy alakul át fiatal gazdája személyisége ijesztően negatív irányba. És bizony nem mindenki nézi jó szemmel Arnie autóját de akik kikezdenek vele cserben hagyásos gázolásban vagy leszorításos autóbalesetekben sorban meghalnak. Hiába vizsgálja meg a rendőrség Arnie autóját Christinét. Az autó fényezése makulátlan egy karcolás sincs rajta sem egy törött lámpa sem egy törött irányjelző. Az autós leszámolások pedig folytatódnak tovább! Hogy kiderítse az igazságot Arnie barátja Dennis Guildert magánnyomozásba kezd és olyan dolgokra jön rá amelyek józan ésszel alig hihetőek. Valóban igaz lehet hogy LeBay kislánya a kocsijában fulladt meg egy torkán akadó hamburger darabjától? És LeBay végignézte hogyan hal meg gyereke anélkül hogy  megpróbált volna segíteni rajta? És hogy nem sokkal később LeBay felesége Christinet használta arra hogy öngyilkosságot kövessen el úgy hogy a garázsában álló járó motorú kocsiba vissza vezette a kipufogó gázt és be ült az autóba ahol a kipufogógáztól végül megfulladt?  Vajon miért döntött úgy LeBay  hogy megtartja az autóját a történtek ellenére is? Lehetséges hogy a hátsó kerék meghajtású Christine Kipörgő elsőkerekekkel elstartol mikor egy bajtársi összejövetelen megtérfálják LeBayt úgy hogy a kocsija hátúlját a levegőbe emelik? Nem mellesleg leszakítja az egyik csínytevő gyűrűsujját ami a beleakadt a kocsi hátsó lökhárítójába! Vajon Christine csak egy közönséges autó? Vagy valami más?

Aki elolvassa a könyvet megkapja a választ ezekre a kérdésekre! Ha szereti Stephen King hidegrázós stílusát  nem fog csalódni!

0

Opel Astra G szedan gépkocsi – a legjobb autó!

Üdv a vélemények olvasóinak! A párommal úgy döntöttünk, hogy veszünk egy autót. Neki a következő követelményei voltak: 1,4 benzinmotor, kézi sebességváltó, kis méret és lehetőleg horganyzott karosszéria. Nem nagyon értünk a kocsikhoz, de néhány ismert márkából akartunk választani (ford focus, ford fiesta, hyundai gets). Az egyik viszonteladónál egy 2006-os Opel Astra volt. A színe kellemesen szürke volt, a karosszéria horganyzott, a belső tér ápolt, a téli gumik még nem ment trapára. Az autó gyors ellenőrzése kellemesen meglepett.

Kinyitották a motorháztetőt, és az volt a benyomásunk, hogy egyáltalán nem vezették az autót. A viszonteladó elővett egy szervizkönyvet, amelyből kiderült, hogy egy tulajdonosa volt az Opelnek, időben cserélt olajat, szűrőket, gyertyákat és egyéb fogyóeszközöket. Az egyetlen negatívum az elülső ajtó apró horpadása volt. Szóval megtetszett és megvettük. A tulaj egy komótos de pedáns öregember volt, így nem maradt kétségünk afelől, hogy jól választottunk.

Az autó ápolásáról folyamatosan informálódtunk. Kiderült, hogy ideje volt a fogyóeszközöket az autó futásteljesítménye miatt cserélni. Magunk nem mertük ezt megtenni, mivel még mindig nincs tapasztalatunk és a szükséges eszközünk. De hát mi okunk lenne rá, ha el lehet vinni egy szervizbe, ahol ezt megcsinálják helyettünk?A szakember meglepődött az autó jó állapotán, és jóváhagyta a választásunkat, elmondta azt is, hogy az Opelt nagyon kényelmes javítani és karbantartani, hogy az alkatrészek költségei elég jó árban beszerezhetők. A mester alacsony költségvetéssel minden fogyóeszközt kicserélt és megtisztította a fúvókákat. Ezt követően az autó engedelmesebb és gyorsabb lett.

Személy szerint nőként szeretem ezt az autót a komfortos belső tere, légkondicionálója, gyorsan reagáló fűtése miatt. Minden készülék, polc, kesztyűtartó nagyon kényelmes helyen van. Az ülése nagyszerű, a hátam nem zsibbad, sok hely van a lábaknak, a hátsó ülésen három embernek is van hely. A csomagtartót külön meg szeretném megjegyezni. Gyakran járunk kirándulni, és sok mindent viszünk magunkkal. Mindent bele tudunk gyömöszölni, amire szükségünk van – tűzifa, sátor, hálózsákok, edények, takarók stb.

Hozzá szeretném tenni a párom véleményét és következtetéseit az Opel Astra autóról a legigényesebb olvasók számára. Tehát, ez az autó német gyártmányú. Ez már maga egy megnyugtató tény, mivel a németek pontossága és igényessége közismert. A motorháztető alatt 1,4 literes benzinmotor, amelynek teljesítménye 90 lóerő. Ez elég ahhoz, hogy meghuzassuk az autópályán, és néhány zsák krumplit hozzunk haza, meg egy tele kocsi utast. Ugyanakkor az üzemanyag-fogyasztás gazdaságos: 6 liter az autópályán, 9 a városban. Úgy vélem, ez elég jó. A motor nem a szíjat hajtja, hanem a láncot, ami nagy plusz, mivel ez utóbbi ritkábban szakad és hosszabb az élettartama.

Bármilyen sebességgel haladva semmi nem zörög az utastérben, nem ropog és nem kopog, mint egy szekéren. Ennek az autómodellnek megkülönböztető jellemzője az engedelmes irányíthatóság (elektrohidraulikus szervokormány, kiváló minőségű felfüggesztés). Úgy tűnik, mintha az autó egy pillanat alatt megérti, mit akarsz tőle. Továbbámegemlíteném az egyenletességét (Sokkal puhábbnak érzem az utasülést, mint például egy Fordnál) és meglehetősen gyorsulását, ami fontos az előzésnél és a jelzőlámpánál való induláskor. Az első kerék meghajtása kiküszöböli a jégen, a havon és az esős napokonvalóelcsúszást. A sebességváltó sima és nagyon kényelmes.

Szeretném megjegyezni a széles látószöget és a távolba való hatóságot is a vezetőülésből. Az elektromos berendezések szintén magas szinten vannak. A vezető kijelzőjén minden meghibásodás bizonyos kódok formájában látható, mindenféle felirat, amely figyelmeztet az alacsony olajnyomásra, az akkumulátor lemerülésére és az ütemezett karbantartás szükségességére.

Összefoglalva szeretném megírni, hogy véleményem szerint a sors kedvezettneünk, hogy lehetővé tette épp az Opel Astra autó megvásárlását. Nagyon jó az ár-érték arány. Még egy alacsony jövedelemmel rendelkező ember is megengedheti magának egy ilyen autót.És ne feledjétek, hogy a javítással kapcsolatos súlyos problémák elkerülése és az utak biztonságának fenntartása érdekében időben kell cserélni a fogyóeszközöket és az abroncsokat. Mindenkinek köszönöm a figyelmet és sok sikert kívánok az úton!

0

Nissan Juke vélemény

A Nissan Juke-ban volánnál és utasként is utaztam, városi dugóban és autópályán is. Eddig már 7000 km-t megtettem vele, de nem tapasztaltam semmi rosszat.

Ami a küllemét illeti, eléggé egyedi, ízlés kérdése. Viszont belül teljesen rendben van. Szép formájú műszerfal, elég nagy. Vezetés közben nem kell eltekinteni az úttól, hanem csak ránézni a műszerfalra, és látható az összes információ. Vannak adatok az üzemanyag-fogyasztásról és a megtett útról is.

Nagyon tetszik, hogy az olajszintet minden indításkor ellenőrizhetem (ideális a nők számára). Be is állítható a mutató az olajcseréhez, amikor eljön az idő, megjelenik az emlékeztető. Ebben az autóban nagyon isl működik.

A vezérlő rendszeren állítható a fényerő. Az elején ezt maximálisra állítottuk, de éjjel szinte megvakultam a fénytől. Most már levettem minimálisra.

Az ablaktisztító folyadék valami fantasztikus! 5 liter fér bele a tartályba. Öt sugárból permetezi – 3-ból a vezető felől, kettőből pedig az utas felől. Természetesen, ez is állítható.

Bőrből van a kormánykerék és sebességváltó kar fogantyúja. A kormánykeréken vannak gombok a rádió, a sebességtartó automata és a telefon vezérléséhez, de nem túl kényelmes, hogy a szélén helyezkednek el.

Szinkronizálható a telefonnal. Például, ha valaki hív, akkor a zene lehalkul, és az a csengőhang szólal meg a hangszórókból, amelyet a hívónak állított be. Bekapcsoláskor az összes hangszóróból hallható a hívó fél hangja.

Nagyon kényelmesen van elhelyezve a visszapillantó kamera. Semmit sem nagyít fel, és az éjszakai láthatóság is kiváló. Az Nissan Juke-ból igen jó a kilátás, minden látható, és a visszapillantó tükrök is elég nagyok véleményem szerint, ami feltétlenül előny számomra. Bár azt szeretném, ha maguktól összecsukódnának.

Nagyon jó, hogy van egy rendszer az autó NDCS beállításainak megváltoztatására: normál (70-80% -os terheléssel), sport (ha a súly meghaladja a 300kgot) és gazdaságos (alkalmas, ha a vezető egyedül utazik, de nyáron ezzel az üzemmóddal a légkondicionáló is gazdaságosan működik, nem hűt).

A kesztyűtartó tágas, de lyukacsos, így állandóan kiesik valami apróság.

Ha a biztonsági öv nincs rögzítve, hangjelzés hallható mind a vezetőülés, mind az első utas esetében. Akár tetszik, akár nem, be kell csatolni az övet, mert elég hangosan nyomja.

Ha fogytán az üzemanyag, mutatja, hogy hány kilométerre elegendő maradt még.

Van egy program, Segítség az úton, de még nem használtam.

Véleményem szerint az ára igen kedvező egy ilyen felszereltségű autó esetében.

Nagyon imponál, hogy a hátsó ajtók kilincsei fent vannak, néha úgy tűnik, hogy háromajtós.

Indításkor az autó elég gyorsan felmelegszik, a hátsó utasok fűtése további légcsatornákból is történik, amelyek a vezető és az első utas ülései alatt helyezkednek el.

A Nissan Juke motorja nagy kapacitással rendelkezik. A vezetőt nagy sebességre provokálja. 2000-es fordulatszámnál a sebesség meghaladja a 100 km/h-t. Ha sávot váltok, akkor csak meg kell nyomnom a gázpedált, és már be is soroltam az autók közé. A hangszigetelés kiváló, a motort és az utca zaját szinte nem lehet hallani. Még téli gumikon is magas a zajszűrés szintje, az utastérben elég nagy csend van.

A kormány könnyű, pontos. A gödrökön nem ugrik ki a kezemből. A kavicsokon, kátyukon remekül megy, szinte észre sem lehet venni, bár a függeszték kissé merev. Az úton pedig magabiztosan halad. Hirtelen fékezés esetén gyorsan és könnyen fékez, nem csúszik el. A padkára is könnyen fel tud menni, nem akad be. Az Abs és az Esp télen csillagos ötösre vizsgáztak.

Az autópályán az üzemanyag-fogyasztása 8-9 liter, a városban nyáron körülbelül 10 liter, télen valamivel kevesebb mint 12 liter.

Néhány gondolat a hátrányokról:

Nincs szivargyújtó, helyette van egy kivezetés, az is csak egy, véleményem szerint nem kényelmes.

Ha az első ülések megfelelőnek mondhatók, akkor hátul csak két utas fér el kényelmesen. Ha csomagokkal indulunk hosszú útra, szerintem nem a legjobb választás.

A csomagtér nem túl nagy.

Azért a nissanosok ügyesek, jól kidolgozták a járgányt. Sokkal komfortosabbá tették, jó kárpitozással, kiváló minőségű műanyaggal, tele van különféle funkciókkal.

Összességében véve úgy vélem, hogy kiváló minőségű a Nissan Juke.

Az értékelésem tehát kitűnő, csak ajánlani tudom a barátaimnak és a velemenyeim.hu olvasóinak.

0

HBO GO vélemények

Az HBO csatorna az egyik legnagyobb amerikai kábeltelevíziós csatorna – immát több évtizede magas színvonalú tévéműsorok forgatásáról ismert, a 18 évnél idősebb közönség számára. Véleményem szerint tartalmazza a legnépszerűbb projektet, többek között a Trónok harca “Game of Thrones”-t, de nemcsak ezt, hanem más, számos díjjal kitüntetett műsort is.

HBO GO – az amerikai HBO csatorna alkalmazása, amely hozzáférést biztosít a csatorna egész tartalmához Android okostelefonról. Az alkalmazás használatához meg kell adni a profilom adatait és fizetett előfizetéssel kell rendelkezni. Ellenkező esetben nem fogunk tudni filmeket és tévésorozatokat nézni.

HBOGo kiváló tartalmat kínál. A következő tévéműsorokat és tévésorozatokat lehet nagy felbontásban nézni: Trónok harca (GameofThrones),Richard Jewell balladája, A vadnyugat világa (Westworld), Árva Brooklyn, Álom doktor, Sheldon stb. Mindegyik eredeti változatban, szinkronnal és több nyelven tartalmaz feliratozást.

Az HBO összes műsora mellett számos új filmhez lehet hozzáférni. És természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy mindezt kiváló minőségben, különféle nyelven szinkronnal és feliratokkal lehet megnézni, ami véleményem szerint nem mellékes a mai korszerű számítógépes technológiák világában, hiszen a nagy felbontású eszközök tökéletes látványban részesítenek.

Egyszerűen imádom ezt a csatornát!Nincs szerződés. Regisztrálni 2 egyszerű lépésben lehet és ingyenes próbaidőszakot kínálnak. Ingyenesen lemondható az előfizetés. Több mint 800 film van a tartalomban valamint népszerű sorozatok. Akár 5 eszközön is lehet használni, de ezt még nem próbáltam ki. Naponta jelennek meg új tartalmak. A szolgáltatás magyar változata elérhető PC-n, Androidon, iOS-en, PlayStation 3 és 4-en, illetve okostelevíziókon, amit kimondottan emiatt szereztem be nemrég. Az HBO Go filmállománya havonként frissül és cserélődik, a lineáris csatornával megegyezően a mozikban bemutatott filmek általában a Go-platformra is kikerülnek négy-öt hónappalazokbemutatása után.

Javarészt olyan filmeket és sorozatokat válogatok, amelyek érdekesek számomra, ez javarészt a romantikus vígjátékok kategóriája. De időnként valami újat is szeretek megnézni, s a hatás nem marad el. Az eredeti sorozatok új epizódjait minden országban, amelyben a szolgáltatás elérhető, egy időben az első vetítéssel elérhetővé teszik, az európai országokban azonnal lokalizált felirattal, így mindig képben vagyok az aktuális évadot illetően. Úgy vélem, hogy mindannyian megtaláljuk itt a számunkra érdekes tartalmat, amit bárhol, bármikor élvezettel megnézhetünk, kikapcsolódva egy kicsit a hétköznapok rohanásától.

HBO GO – egy olyan alkalmazás, amely, véleményem szerint lehetővé teszi a nagyszerű filmek és tévéműsorok megtekintését.

0

Régi emlékek, új köntösbe bújtatva.

Gyerekkorom kedves emlékei azok az esték, amikor elővettük a diavetítőt, és a falra kivetítve kalandoztunk el a mesék, és a csodálatos rajzok világába. Ez egy olyan hagyomány volt, amit én is szerettem volna tovább vinni, és a heti rutinunk részévé tenni a diavetítést.

A régi vetítőnk, bár még megvolt sajnos az izzó kiégett, és égen földön nem találtunk bele másikat, így végül beruháztunk egy új gépre. Ez a technika mikor én kicsi voltam újdonságnak számított, így már akkor sem volt olcsó mulatság, de hogy manapság miért kerül ilyen sokba arra nem tudtam rájönni. Nyilván led-es izzó van benne, aminek köszönhetően sokkal hosszabb lesz az élettartama, meg beletették egy csinos házba is viszont az alap technika pontosan ugyanaz maradt. Befűzöm a filmet, és egy gomb segítségével tekerem a mesét.

Sajnos manapság a diafilm is elég nagy luxusnak számít, és majdnem annyiba kerül, mint egy mozijegy, egy multiplex moziba… viszont azért az élmény eléggé különbözik egymástól. Ebből a szempontból jól jártunk, illetve elméletileg jól jártunk volna. A régi diavetítővel megkaptuk a gyerekkoromban használt filmeket is.

Elméletben ezek sztenderd méretű filmek, és pont akkorák, mint amiket most lehet kapni. Sajnos nagyon sok esetben mégsem sikerült ezeket az új gépbe befűznöm. Az idő elteltével a szalagok szélei károsodtak, de ezeket szépen levágtam, és valahogyan mégsem megy bele az új gépbe. El is érkeztünk az egyik nagy hátrányához a gépnek. Nem lehet felnyitni a tetejét, így nem tudom megnézni hol, akadhat el az adott diafilm és látatlanban nem egyszerű beletalálni a picike résbe, hogy a fogaskerék el tudja kapni a diát.

A dobozban kapsz egy diafilm katalógust is, amiben megtalálhatóak a jelenleg forgalomban lévő filmek. Nagyon jó, hogy a sok régi klasszikus mese ott sorakozik egymásután, és bár most már egy modernebb gép a vetítő az érzés mégis ugyanaz, mint sok évvel ezelőtt.

Egyébként kezelését tekintve végletekig egyszerű. Egy lyuk van, a tetején ahova a filmet kell fűzni, mellette egy tekerőgomb, az elején egy nagy bekapcsoló gomb. Van még egy gomb, ami elvileg a film elengedését segíti, hogy könnyebben tudd kihúzni, de ennek eddig nem láttam értelmét. Pozitív, hogy egyaránt tudod elemmel (4 darab 1,5 V-os, D típusú góliát) is működtetni, illetve a dobozban lévő adapter kábellel is, így például nyáron simán ki lehet vinni, és este a házfalra lehet a mesét vetíteni, amolyan kertmozi gyanánt. A vetítő képes akár 130 cm szélességben is kivetíteni a képet.

Jelenleg olyan húsz és huszonötezer forint között lehet kapni ezt a gépet, amihez jár ajándékba a Vuk 1. című diafilm is. Nem találtam csupán ezt az egyfajtát a piacon, talán ezért kerülhet ilyen sokba. Mivel azt gondolom ez egy hosszú távú befektetés így érdemes rajta elgondolkozni, figyelni az akciókat. Nálunk eddig nagyon bevált, már amennyi filmet sikerült eddig belefűznöm…

0

Olyan könyv amit nem fogsz tudni letenni a kezedből!

Jack Torrance lecsúszott egykori alkoholista tanár befolyásos barátja közbenjárására utolsó esélyként munkát kap korrektnek tűnő feltételekkel mint téli gondnok a gyönyörű Colorado állambeli  Panoráma Hotelben. A sziklás-hegység nehezen megközelíthető részén található hotel ideális helynek tűnik Jack számára hogy összeszedje magát és befejezze regényét. Magával hozhatta feleségét és rajongásig szeretett különleges képességű kisfiát Dant.(Dokit.)  A vendégek távozásával és a kemény magashegységi tél beálltával azonban mind félelmetesebb és nyugtalanítóbb dolgok derülnek ki a Panoráma Hotel múltjáról és a korábban ott történt bizarr  események sorozatáról. Apródonként derülnek ki a titkok amelyekről a szállodaigazgató Stuart Ullman és a munkahelyet szerző barátja “elfelejtette,, Jacket informálni. Lassan életre kelnek a Panorámát benépesítő gonosz sötét árnyak. A Hotelt a folyamatos hófúvások miatt nem lehet elhagyni a hágók le vannak zárva tavaszig!  Jack Torrance és a családja már az életükért harcolnak. Sikerül leküzdeniük a szálloda gyilkos indulatú démonait? Egyáltalán ilyen helyzetben életben maradnak ?

Letehetetlen könyv. Aki szereti Stephen Kinget nem fog benne csalódni!

+1

Frontin nyugtató pirulák vélemény

Csak a szakorvos által előírt módon érdemes szedni, és általában szigorúan vényköteles gyógyszer. Hatóanyaga az alprazolam, a szorongásoldók farmakológiai csoportjába tartozik. Ezek olyan pszichotrop gyógyszerek, amelyek csökkentik vagy elnyomják a szorongást, félelmet, érzelmi stresszt, neurózist, ingerlékenységet, agarofóbiát, pánikbetegséget. A kezelési útmutató elolvasása után meg fogja érteni, miről van szó.

Így, ha félelem érzését tapasztalja, belefáradt, nem akar többé félni és nincs elég ereje önállóan legyőzni ezt az állapotot, akkor segítenie kell idegrendszerét abban, hogy megbirkózzon ezzel a helyzettel. Nem számít, hogy a félelmednek valódi okai vannak-e, vagy azok megalapozatlanok, és a stressz következményei. A félelem, szorongás, nyugtalanság jelentősen rontja az életminőséget, ezeket ki kell küszöbölni. A Frontin ebben az esetben az egyik optimális megoldás. Hatására megnyugszik, adekvált marad az ember, nem álmatag, lehetőséget kap arra, hogy mindent józanul elemezzen, mérlegeljen és döntéseket hozzon.

Mi a jó ebben a gyógyszerben? Elég hosszú ideig, akár hat hónapig vagy tovább is szedhető; leggyakrabban nem okoz függőséget, csak a rend betartása a fontos: a legkisebb dózissal kell kezdeni, szükség szerint növelve azt, és fokozatosan kell abbahagyni a szedést is, lassan csökkentve az adagot a legkisebbre (egy tabletta negyedére). Sokan nem is lépik túl a minimális adagot, mivel kiderül, hogy hosszútávon elegendő, és időnként rövid ideig tart a kezelés. Ami ezt a gyógyszert illeti, minden nagyon egyénre szabott: ha egy fél tabletta segít Önnek, akkor nincs értelme többet bevenni, és ha 2 tablettára van szüksége, ne aggódjon, hisz épp ennyi van feltüntetve a használati utasításokban, mint a minimális napi adag. A félelem mellett a Frontin depressziót, vegetatív-érrendszeri rendellenességeket kezel, és kardiológiai szempontból is javallott, ha a problémák idegrendszeri gondokkal is társulnak.Úgy vélem, nem érdemes az összes javallatot felsorolni. Viszont itt szeretném megjegyezni, hogy az alkoholfüggőségi szindrómában szenvedő betegek kezelésére is szolgál. Ez utóbbi hatékonyságáról nem tudok semmilyen véleményt mondani, de javítja a hangulatot, az biztos.

Általában nagyon jól tolerálható a betegek szempontjából, mellékhatások nélkül.

De semmi nem szokott csak úgy simán történni, esetemben megvonási tünetek jelentkeztek, és meglehetősen erős függőség alakult ki. Amikor az orvos felírta a gyógyszert, elfelejtett figyelmeztetni egy ilyen lehetőségre, majd meglehetősen rövid idő alatt 0,25-ről 2-re, néha 3 mg-ra növeltem az adagot. Mivel a s zervezetem már nem reagált a szokásos 0,25mg-ra.

Amikor megpróbáltam hirtelen felhagyni a gyógyszer szedésével, motiválatlan és ésszerűtlen agresszió és sírás jelentkezett nálam. Szóval, bár későn, de el kellett olvasnom a betegtájékoztatót és fokozatosan kellett csökkentenem az adagot, de ekkor már nem tapasztaltam azt a bizonyos könnyedséget.

A terápia általában hat-nyolc hónapig tart, de végül negyedik hónapnál be kellett fejeznem a Frontin gyógyszer alkalmazását, és kevésbé erőteljes analógot kellett kérnem. Tehát olvassák el a véleményemet, mert nem érdemes megismételni a hibáimat és kísérletezni az adagokkal.

A Frontin és az alkohol nem jó párosítás. Semmilyen módon. Ha megfeledkezik magáról az ember és megiszik egy fél pohár sört, az eredmény minden bizonnyal meglepő lesz, különösen a környezete számára.

Tehát sokkal több negatívumot számoltam, mint előnyt. Tekintettel arra, hogy a 0,25-ös adagoláshoz, később meg 0,5-höz kevesebb, mint két hónap alatt szoktam hozzá, nem tudom ajánlani ezt a gyógyszert. Így úgy dötöttem, hogy a Frontinnal való további kísérleteimet nem fogom folytatni.

0