Kreativitást fejlesztő játékos néprajzi gyűjtemény

A magyar népi kultúra sokrétű bemutatását tükrözi Beke Mari könyve. A könyv szerzőjének pedagógiai pályája során számtalan alkalma nyílt arra, hogy gyerekekkel elevenítse fel a régi kor játékait, s azoknak elkészítését megvalósítsa. A könyvben gyakorlatilag a környezetünkben fellelhető, megtalálható anyagok felhasználásával, újrahasznosításával készült tárgyak, játékok bemutatása található meg, mindez néprajzi színezettel, – a tárgyak eredettörténetével fűszerezve.

A szerző gyermekkori gazdag élményanyagából táplálkozva, – a Mindszenti nagyszülők tanyáján megélt emlékei nyomán – továbbfejlesztette tudását, Művészetpedagusként valósította meg az elsajátított ismereteket, tudássá formálva. A könyv célja végtére az, hogy a gyerekekkel és szüleikkel, pedagógusaikkal megízleltesse a népi élet egykori világát, melyeket olyan követhető ötletek formájában tálalt a szerző, amelyek irányt mutatnak a néprajzi ismeretek bővítéséhez.

„Nem mindig ragaszkodunk a teljesen élethű kivitelezéshez, néhol az eredetitől eltérő anyagokat, technikákat és formákat alkalmaztunk a könnyebb megoldás érdekében, de mindig utaltunk a hagyományra. Arra bíztatok mindenkit, hogy találjon ki további, újabb és más megközelítési lehetőségeket, hiszen a magyar népművészet kimeríthetetlen kincsesbánya.”

A 77 téma a Hetvenhét magyar népmesére utal. A könyv anyagában láthatjuk azokat a munkákat amelyeket  6-14 éves korú gyerekekkel alkotott a Szerző, – ők is hozzátették a saját egyéni kifejezésmódjukat a tárgykészítések során.

A könyv öt fejezetre bontva mutatja be a falusi élet hagyományait, melyeket most a teljesség igénye nélkül írok le:

Az első fejezetben a Mesterek, iparosok, ezermesterek címszó alatt megismerkedhetünk többek között a csigacsinálóval, fűszertartó készítéssel és díszítéssel, tányérdíszítéssel, – az agyag kályhacsempével, a cirkalmas faládák,- kelengyés ládák  díszítésével. Mini skanzen készítését, az épület modellezését és a vakolathímet, (a házak díszítését szolgáló, falból kiemelkedő plasztikus minta készítését) a kabaktök (tökre karcolt motívumokat)  is bemutatja a fejezet, illetve többek között a bőrzacskó és bicskatok készítését is láthatjuk.

A második fejezetben az évszakokra jellemző munkák, ünnepi hagyományok bemutatása során a tárgykészítések képeivel eleveníti fel a szerző a különböző szokások elemeit: Kiszebábu, különböző jelmezek balázsoláshoz, tojáshímzés, írókázott és növényrátétes tojás, Szent György napi szokások bemutatása, Pünkösdi hagyományok játékok, szüreti mulatság hagyományai,- Szent Márton ludas szokások, betlehemezés, karácsonyi majd a farsangi alakoskodó szokások, busómaszk készítés, jelmezkészítés, húshagyókeddi népszokás bemutatása.

A harmadik fejezet a mindennapi élet történetének bemutatásán belül megismerkedhetünk a népi ruhatárral, viseleteket láthatunk rajzokon és fotókon.

A népi ékszerek rész bemutatja a Pittyegő galárist és lázsiást, – ezek nagyon mutatós gyöngyékszerek, készítésük képekkel illusztrálva láthatóak.

Ebben a fejezetben a hímzőiskola 4 külön részben mutatja be a különböző technikákat.

A könyv IV. fejezete a játék mindennap –játék mindenből alcímmel a bölcsőtől a felnőttkorig mutat betekintést a népi játékok legváltozatosabb világába: lopótökduda, -és különböző termésekből és növényi részekből készült hangszerek, rongybabák, játékok vesszőből, cserépsíp, nemezelt játékok, virágkoszorúk készítése, vásári bábjátékok, – mint kesztyűbáb ksézítés és egyéb bábszínházi kellékekkel ismerkedhetünk meg.

Az V. és egyben záró fejezet a népi vallásosságot és a hozzá tartozó szokásrendek tárgyait mutatja be, – mint szenteltvíztartó, falravalók, az üvegképek, – a képírók hagyománya, keresztállítás, vallási kisplasztikák és szobrok, népi kalendárium, naív képfestészet,- parasztművészet néprajzi és képi bemutatásával ismerkedteti meg a könyv olvasóját a hasznos ismeretekkel.

Ajánlom ezt a könyvet minden kis-és nagyiskolásnak, szülőnek és pedagógusnak, akik kedvelik a kreatív tevékenységeket, de közben szeretnének játszva tanulni az egykori népi kultúráról és annak tárgyi emlékeiről.

 

+2

Szuper látványvilág, közepes történettel

Nagy divatjukat élik a videó játékok alapján készített filmes alkotások. Az igazság az, hogy úgy gondolom, a filmesek kezdenek kifogyni az ötletekből és keresik az összes olyan lehetőséget, és történetet, amivel brutális látványvilágot lehet létrehozni reménykedve a kasszasikerekben.

Egyszerű nézőként írok most erről a sorozatról, tehát soha egyetlen percet sem játszottam ezzel a játékkal, a legtöbb, amit a Haloról tudok, hogy az Agymenők című sorozat kockái gyakran gyűltek össze játszani vele.  Nagyon szép képi világgal indítunk és rögtön az első húsz percben belecsapunk az akció legjavába, már itt el tudja az ember dönteni, hogy érdekli e amit néz, vagy nem éppen az ő világa. Én maradtam és végignéztem.

Megismerjük az ellenállókat, és az UNSC-t ,  valamint a Spartan  katonákat és  persze az Eliteket, akik a Szövetség nevű  földönkívüli faj képviselői. Az Ezüst osztag feladata elpusztítani az idegen támadókat, közben azonban az ellenállók városa is elpusztul. Egyetlen túlélő Kwan Ha, akit az Ezüst osztag vezetője Master Chief magával visz a Galaktikus Birodalom elé.

Oké akkor most tegyük tisztába, hogy ki kivel van. Az Ellenállók a Madrigal bolygón élnek és igyekeznek nem behódlni az UNSC-nek, ami tulajdonképpen a Galaktikus Birodalom. A Szövetség az idegen faj neve, akiknek fáj a foguk a Madrigalon talált „leletre”. A történetszál innentől egyszerű, mindenkinek a leletre fáj a foga, viszont kommunikálni csak Master Chief vagy, ahogy ismerjük John képes. John elindul felfedezni a törölt emlékeit és mindent megtesz azért, hogy rájöjjön ki is ő valójában, na meg persze, hogy megnyerje a háborút.

Egy biztos, hogy brutálisan szép látványvilágot kapunk és sokszor tényleg nem tudjuk eldönteni, hogy éppen animációt vagy tuningolt képet látunk. Történet szempontjából viszont kielégítetlen maradt a kiváncsiságunk.

Egyik főszereplőnk maga Master Chief vagyis John, akit végigkísérünk élete történetének felfedezésében, viszont az ereklyék mögött mégis mindig háttérben marad. Kwan Ha, pedig akinek szintén főszereplőnek kellene funkcionálni, az ő történetének csupán a felszínét kapargatjuk meg. Megpróbáltak sok érdekességet megmutatni viszont egy kicsit összecsapottnak hat az egész, viszont a látványvilágnak hála mégis hoz, annyit, hogy a néző a képernyő előtt maradjon.

Master Chief kalandja számomra felejthető és nem nagyon hiszem, hogy egy esetleges második évadra is a székbe tudna szögezni, egynek mindenesetre jó volt.

0

Ha beteg a szobanövény!

Sárgulnak növényeink levelei?

Lehet ezen változtatni,hogy újra szép zöldek legyenek!

Mit kell tennünk? Erről szeretnék most irni és néhány hasznos tanáccsal szolgálni!

Ha egy növény nincs jól,megbetegszik, a levele jelzi azt először, zöld helyett sárgás szinú lessz,foltos vagy barna.

Próbálja ki az alanti növénymentő ötleteket, és néhány hét múlva disznövénye tökéletesen jól lessz,visszanyeri szép zöld szinét.

Ilyen a beteg növény!

Ha fakó, sárgászölddé válnak:

klorózissal állunk szemben, és ilyenkor a levelek nem állitanak elő megfelelő mennyiségú zöld festékanyagot, klorofilt.

Ezt vashiány, vagy más mikroelem hiánya okozza, esetleg a túl kemény viz.

Vastartalmú tápoldat és lágyabb vizes locsolás a megoldás a probléma kezelésére.

Ha a növényünk sárgul:

vagy felnyurgul, nincs jó helyen, kevés fényt kap, vagy huzat éri, esetleg a hőmérséklet nem megfelelő, túl melegen van,

vagy éppen túl hidegen.Gondolja át, ezek közül melyik lehet a baj,és költöztesse a növényt jó körülmények közé.

Ha a levelek csúcsa és szélei egyszerre sárgul, az  ö n t ö z é s  a probléma.

Lehet túlöntözés vagy vizhiány is.

Ha barnul a levél széle, vagy a csúcsa:

A levelek besodródnak, akkor túl száraz a helyiség levegője, vagy rossz minőségú a föld, sérült a gyökér, vagy még az is lehet,hogy nem kap elegendő vizet.Ilyenkor párásitsunk spricceléssel, ha a gyökérlabda károsodott,ültessük át a növényt.

Ez jó akkor is, ha a talaj táőanyagban szegény.Figyeljünk oda,hogy megfelelő mennyiségű viz jusson a növénynek.

Ha barna foltokat látunk:

Ezt égés okozhatja.Lehet az oka a napfény, de a levélre hulló vizcseppek is.Ügyelni kell arra,hogy növényünket nyáron ne érje sugárzó meleg nap.

Fontos pl.hogy az Ibolyák levelére sose essen viz, ők a legérzékenyebbek erre.

Öntözzünk úgy, hogy  csak a táljukba kerüljön folyadék.Ha a levélfoltok világosak, akkor az öntöző vizzel van gond.

Vagy túl meleg vagy túl hideg.

Mindig langyos vizzel locsoljunk!

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor ilyen egészségesek lehetnek szobanövényeink:

az én növényem:

Remélem,hogy segithettem mindazoknak, akik lakásukban szeretik a virágokat és gondoskodni szeretnek rólluk!

0

További szivtámogató lehetőség!

Előző véleményemben leirtam a legfontosabb természetes lehetőségeket szivünk egészségéért!

Most egy olyan gyógynövényt ismertetek, amely  szintén hatékony a szivproblémák kezelésében.

Ez a R O Z M A R I N G (Rosmarinus officinalis L.)

A falusi kiskertek kedvenc növénye.A magyar népi orvoslás szivgyógyszerként tarja számon.

AKINEK SZIVASZTMÁJA VAN: egy liter fehérborba tegyünk rozmaringot, három ujjnyi magasan, az üvegbe, hagyjuk ázni pár óráig, majd naponta igyunk belőle egy decinyit.

Másik recepet,hogy három szál fehér  rozmaringot áztassunk borba,szeszbe,és napi  féldecit  igyünk meg belőlle.

Kitúnő sziverősitő ital!

A rozmaring az egész szervezetet áthangolja,jelentős a flavonoid tartalma.Tágitja az ereket,javitja a vérkeringést.

Az alacsony vérnyomást, a szivelégtelenséget, a szivmúködést támogatja, javitja a sziv teljesitőképességét,szivritmuszavar esetén is jót tessz.

A pajzsmirigy fokozott múködése miatti vérgaringési zavarokban és idegi eredetű szivnyomásban, teakeverék formájában javasolt.

Általános leromlottságot kisérő szivgyengeségben, öregkori sziv-és keringési gyengeségben is ajánlott.

Miért? Mert tonizáló, stimuláló idegerősitó, életerő fokozó szer.

Nem kell belőlle sok, csipetnyi!

A túlzott fogyasztása izgató hatást válthat ki!Egyéni beállitás szükséges!

ÁTLAGOS ADAG:Egy mokkáskanálnyit forrázzunk le 2 dl vizzel, és 5 percig hagyjuk állni, naponta egyszer-kétszer reggel este vagy délben, fogyaszunk egy csészével.

ALACSONY VÉRNYOMÁS ESETÉN:

50-50 g borsmenta és rozmaringlevél, 20 g kálmos.

A keverékből két kávéskanálnyit tegyünk fel negyed liter hideg vizbe főni, és miután felforrt szúrjük le.Kétszer napjában igyunk belőle egy-egy csészényit.Ez erősiti a vérkeringést, és az idegrendszert is.Jó gyógyszer a vérkeringés gyengeségi állapotában, az alacsony vérnyomást is beleéertve.Ajánlott gyenge testalkatúak, sápadt , ajúlásra hajlamos személyekmnek is!

Bizom benne ,hogy segithettem!

0

Az Infrapanel Futes használatában szerzett tapasztalat. Előnyök és hátrányok

Az infrapanel fűtés egy fűtési rendszer, amely infravörös sugárzást használ a fűtéshez. Az infravörös sugárzás a test által termelt hőt követi, és mélyen behatol a bőrbe, hogy melegítse a testet. Az infrapanel fűtőpanel a falfelületen vagy a plafonon elhelyezve van, és energiatakarékos megoldásként használható otthonokban vagy irodákban.

Az infrapanel fűtés olyan fűtési rendszer, amely infravörös sugárzást bocsát ki. Az infravörös sugárzás egy speciális fajta hőenergia, amely képes áthatolni a levegőn, és közvetlenül melegíteni a tárgyakat és az embereket a környezetben. Az infrapanel fűtőpanelben lévő elemek a villamos energia hatására hozzák létre az infravörös sugárzást, amely azután a panelről a környezetbe bocsátódik. A melegített tárgyak, beleértve az embereket is, az infravörös sugárzás hatására hőt árasztanak ki, amely által tovább fokozzák a helyiség hőmérsékletét. Az infrapanel fűtés energiatakarékos, mert a hősugárzás közvetlenül célozza a melegíteni kívánt tárgyakat, és nem a levegőt, így kevesebb energiára van szükség a fűtéshez.

Az infrapanel fűtésnek számos előnye van, beleértve:

1) Energiatakarékosság: Az infrapanel fűtés közvetlenül célozza a melegíteni kívánt tárgyakat, és nem a levegőt, így kevesebb energiára van szükség a fűtéshez.

2) Egészséges: Az infrapanel fűtés nem bocsát ki káros anyagokat, így nem okoz légúti vagy egészségügyi problémákat.

3) Konvekciós zavarok nélküli: Az infrapanel fűtés nem mozgatja a levegőt, így nincs szükség ventilátorokra, amelyek poratkákat és polleneket terjesztenek.

4) Szabályozható: Az infrapanel fűtést könnyen szabályozhatják, hogy megfelelő hőmérsékletet biztosítsanak a kívánt területen.

5) Könnyen telepíthető: Az infrapanel fűtés egyszerűen telepíthető, és nem igényel különleges berendezéseket vagy szerelést.

6) Tartós: Az infrapanel fűtés hosszú élettartamú, és csak ritkán igényel javítást vagy karbantartást.

7) Estétikai megjelenés: Az infrapanel fűtőpanel különböző méretű és formájú lehet, így könnyen illeszkedik a környezet estétikai megjelenéséhez.

Az infrapanel fűtésnek is vannak hátrányai, beleértve:

1) Magas kezdeti költség: Az infrapanel fűtés rendszerei általában magasabb árakkal rendelkeznek, mint más fűtési rendszerek, amelyek ugyanolyan teljesítményt biztosítanak.

2) Kisebb hatékonyság hideg időjárásban: Az infrapanel fűtés hatékonysága csökken, ha a külső hőmérséklet nagyon alacsony.

3) Fokozott biztonsági kockázat: Az infrapanel fűtőpanel melegedése megemelheti a tűzveszélyt, ha szoros kapcsolatban van más éghető anyagokkal.

4) Szükséges a szakszerű telepítés: Az infrapanel fűtést szakszerűen kell telepíteni, hogy megfelelően működjön, és ne jelentsen biztonsági kockázatot.

5) Kezdeti beállítás szükséges: Az infrapanel fűtés rendszerét pontosan kell beállítani, hogy megfelelően működjön, és elérje a kívánt hőmérsékletet.

6) Csak falfelületen vagy plafonon alkalmazható: Az infrapanel fűtés csak falfelületen vagy plafonon alkalmazható, így nem használható szabadon álló fűtőtestként.

+1

Hisense TV – jó TV, nagyszerű képminőség sok funkcióval

A Hisense egy kínai elektronikai vállalat, amely különféle háztartási készülékeket, többek között televíziókat gyárt. A márka arról ismert, hogy megfizethető, mégis kiváló minőségű termékeket kínál, amelyek kiváló ár-érték arányt biztosítanak.

Televízióik többféle méretben és specifikációval készülnek, hogy megfeleljenek a különböző igényeknek és költségvetéseknek. Kínálnak 4K UHD televíziókat HDR-támogatással, intelligens televíziókat beépített alkalmazásokkal és hangvezérléssel, valamint hagyományos HD televíziókat.

Néhány népszerű Hisense TV modell a Hisense H9G, H8G, H65 és H50 sorozat. Ezek a modellek pozitív értékeléseket kaptak élénk képminőségük, elegáns kialakításuk és könnyen kezelhető funkcióik miatt.

Összefoglalva, a Hisense egy megbízható márka, amely megfizethető televíziókat kínál jó képminőséggel és a különböző igényeknek megfelelő funkciókkal.

A Hisense TV-k néhány előnye:

1) Megfizethetőség: A Hisense számos televíziót kínál különböző árkategóriákban, így a fogyasztók könnyebben találhatnak a költségvetésüknek megfelelő televíziót.

2) Jó képminőség: Számos Hisense TV-modell kapott pozitív értékelést az élénk képminőség és az éles kép miatt. Emellett 4K UHD felbontást is kínálnak HDR-támogatással a még magával ragadóbb nézési élmény érdekében.

3) Smart TV funkciók: Számos Hisense televízió intelligens TV funkciókkal van felszerelve, például beépített alkalmazásokkal, hangvezérléssel és olyan csatlakozási lehetőségekkel, mint a WiFi és a Bluetooth.

4) Elegáns dizájn: A Hisense televíziók modern, elegáns dizájnnal rendelkeznek, amely bármilyen otthoni dekorációt kiegészít.

5) Megbízhatóság: A Hisense jól ismert márka az elektronikai iparban, és megbízható, kiváló minőségű termékek gyártásáról híres.

6) Széles méretválaszték: A Hisense többféle méretben kínál televíziókat, a kis 32 hüvelykes modellektől a nagyobb, 75 hüvelykes modellekig, így könnyen megtalálhatja a helyéhez illő televíziót.

Bár a Hisense TV-k számos előnyt kínálnak, van néhány lehetséges hátránya is, amit szintén figyelembe kell venni:

1) Korlátozott elérhetőség: A Hisense televíziók nem minden országban és régióban állnak széles körben rendelkezésre, ami megnehezítheti a beszerzést vagy szükség esetén a cserealkatrészek megtalálását.

2) Szoftverfrissítések: Egyes felhasználók a Hisense televíziók szoftverfrissítéseivel kapcsolatos problémákról számoltak be, lassú vagy rendszertelen frissítésekről, amelyek kompatibilitási problémákat okozhatnak az újabb alkalmazásokkal vagy szolgáltatásokkal.

3) Korlátozott hangminőség: Míg a Hisense televíziók jó képminőséget kínálnak, egyes modellek korlátozott hangminőséggel rendelkezhetnek, és további hangberendezést igényelhetnek a még magával ragadóbb hangélmény érdekében.

4) Ügyfélszolgálat: Néhány felhasználó nem túl kielégítő tapasztalatokról számolt be a Hisense ügyfélszolgálatával kapcsolatban, hosszú várakozási idővel vagy nehézségekről számoltak be a problémák megoldása során.

5) Korlátozott funkciók: Egyes Hisense TV modellek kevesebb funkcióval rendelkezhetnek más márkák drágább modelljeihez képest.

Fontos szem előtt tartani ezeket a lehetséges hátrányokat, amikor egy Hisense TV-t fontolgatunk, de összességében a márka még mindig jó választás azok számára, akik megfizethető, megbízható, jó képminőségű televíziókat keresnek.

+1

Szivünkről!

Legfontosabb szervünkről a szivünkről és arról szeretnék tájékoztatást adni,hogy a gyógyszerek helyett, mit tehetünk egészségéért!

A SZIV ÉS ÉRBETEGSÉGEK NÖVÉNYI GYÓGYSZEREI!

A szividegesség tünetei a szapora szivverés, olyan jellegű nehéz légzés,hogy úgy érzi a beteg,hogy nem tud elég mélyen levegőt venni,hogy szoritás, csomó, a torokban, szivtáji nyomás, fájdalom, fáradékonyság, rossz közérzet, szédülés, fejfájás, álmatlanság, nyugtalanság, idegeség.Leggyakrabban az egyik, vagy másik tünet jeletkezik mint a szivdobogás, vagy szivtáji nyomásérzés, többnyire szorongás kiséretében.

A lelki okok magas vérnyomást is okozhatnak.Az ideges eredetű magas vérnyomásra az jellemző,hogy ingadozó, időnként felszökik, máskor normális.A szivfájást, szivnyomást a szivkoszorúér ideghatásra létrejött görcse okozza,nem pedig pl.az érelmeszesedés.

A leggyakoribb sziv és érpanaszok a természetes gyógymódok és gyógyteák segitségével kitűnően orvosolhatók!

A szivbetegek egyik leghatásosabb gyógynövénye a GALAGONYA!

A magas vérnyomás miatti szivműködési elégtelenségben, szivgyengeségben, is jól hat!

Nemcsak érelmeszesedéses, hanem ideges eredetú szivérgörcs, valamint szivritmus zavarainak kezelésére is alkalmas, infartus után a szivizomzat vérellátását, az ér újraképződését segiti elő, a pulzusszámot és a vérnyomást is csökkenti, a szervek, és az izmok vérellátását fokozza.Koszorúérbántalmak miatti szivbajokban az esetek felében megszúnnek a panaszok,a galagonya kúra után.

Általános nyugtató hatása is van,és akkor is eredményesen használható, ha az általános testi gyengeséget ideges megnyilvánulások, a szedllemi tevékenység hanyatlása, fokozott ingerlékenység és álmatlanság kiséri.

Nagyon fontos azonban a tartós, naponkénti alkalmazás, rövid kúrától nem várható eredmény.Tartós kezelésnél is teljesen veszélytelen, nem alakul ki hozzászokás. hatóanyagai nem toxikus, nem halmozódik fel a szervezetben.

Használata:

2 tetézett kávéskanálnyi galagonyavirágot  és levelet  egyforma mennyiségben 2 dl vizzel forrázuk le,és hagyjuk kihűlni-

20 percig, és a teából reggel és este igyunk egy-egy csészényit, a kúra kezdetén egy hétig délben is egyet.Édesithetjük kis mézzel.

Magas vérnyomás, szivizomelfajulás, koszorúér elmeszesedés, előfordulása esetén:

Egyenlő mennyiségű f a g y ö n g y, -g a l a g o n y a v i r ág, -k a m i l l a v i r á g,- m a c s k a g y ö k é r.

Két  kávéskanálnyi teafüvet két deci vizzel leforrázuk, reggeltől estig állni hagyjuk, este leszűrjük és megisszuk.

Másik adagot estétől reggelig hagyjuk leforrázás után állni, reggel szúrjük le és igyuk meg.Kamillára a puffadás megszüntetésére van szükség.

A következő teakeverék a meggyengül, öreg sziv munkáját támogatja,vérellátását javitja, teljesitményét növeli, és helyreállitja a jó közérzetet!

60 g     g a l a g o n y a v i r á g-30 g c i t r o m f ű,- 30 g f a g y ö n g y,- ha alvászavar, álmatlanság is fenáll, tegyünk a keverékhez még 20 g árnikavirágot, és macskagyökeret.Két kávéskanálnyi keveréket két deci vizzel forrázzuk le, hagyjuk 10 percig állni, majd szúrjük le, reggel és este igyunk belőlle egy-egy csészével.

Szividegesség, szivdobogás ellen!

30-30 g galagonyavirág és gyöngyvirág, 20-20  g citromfű, és macskagyökér. Két kávéskanálnyit 2 dl vizzel forrázzuk le.Naponta 2 x fogyasztjuk.

Szivbajok és vérkeringési zavarok ellen!

100 g galagonyavirág és levél,50-50 g gyöngyajak, és citromfű, egy kávéskanálnyit leöntünk 2 dl forró, de nem fővő vizzel,három percig állni hagyjuk, mézzel édesitjük.Napjában háromszor egy-egy csészével fogyasszunk belőlle.

A következőkben még szeretnék foglalkozni a sziv és érrendszeri problémák megoldásának lehetőségeivel, amennyiben az adminisztrátor ezt lehetővé teszi  számomra.

Kérem, aki olvassa ezt a véleményt és sziv-érrendszerű gondokkal küzd használja ki ezeket a gyógyitó lehetőségeket és javasolja mindazok számára akiknek segitene!

Mindenkinek gyógyulást kivánok!

+1

Kerti virágok

Kerti virágok

Kertünk díszei

Ugye milyen szép, amikor tavasszal vagy nyáron megjelennek a kertekben a kerti virágok? Gyönyörűek, szépségessek, csak úgy diszítik a kerteket, ontják magukból a szépséget és  a kellemesebbnél- kellemesebb illatokat. A kertek ilyenkor felpezsdülnek, kivirágzik a sok virág, finom illatok terjengenek és szépségessé teszik a tájakat, falvakat, de néhol még a városokat is!

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére szolgál. Némelyek azonosak a vadon is található fajokkal, de sok fajuk távoli tájakról származik. A tavasztól őszig tartó színpompás, csodálatos és szemet gyönyörködtető, kellemes illatot árasztó, különböző színekben és méretben kaphatő növények, virágok virágzásáról a sok megfelelő fajta kiválasztása gondoskodik.

A virágzás időpontja fajtáktól és az időjárástól függően változik akár egy-két hónapnyit is, így kora tavasztól késő őszig díszítik, díszíthetik kertünket.

Ezen növények, virágok között találhatóak

évelő növények, virágok, melyek több évig, akár három-négy vagy akár öt évig is a helyén maradó, évenként újra virágzó növény. Ezen növények gyökerei a telet átvészelik a földben, és következő évben újra kihajtanak, virágzanak.

Találhatóak a kerti virágok között

egyéves virágok is, amelyek magról tavasszal kelő, nyáron virágzó, ősszel elpusztuló növények, ezeket minden évben újr akell ültetni, általában kora tavasszal, amikor már megjelennek az első napsugarak, és a föld, a termőföld egy kicsit már átmelegszik.

Találhatóak a kerti virágok között kétéves növények, virágok is, amelyek első évben magról kelnek, második évben virágzanak.

Találhatóak ezen virágok között (már a kerti virágok között) fagyérzékeny növények is, amelyeket takarással vagy zárt helyen kell teleltetni. Minden évben (vagy legalábbis több évig) virágzanak, de  afagytól meg kell ezen virágokat óvni!

Valamint találhatóak a kerti virágok között hagymás virágok is, melyet duggatni kell tavasszal, vagy nyáron, kora nyáron. Ezen hagymás virágok, növények lehetnek egy vagy több éven keresztül virágzó, kertünket díszítő növények is.

Lassan itt van február vége, március eleje. Már lehet tervezgetni, milyen kerti növényeket szeretnénk ültetni, duggatni, vetni kertünkbe, milyen növényekkel, virágokkal szeretnénk díszíteni, kedves kis veteményesünket!

(Férfiak lassan itt a Valentin nap is, gondoljatok a hölgyekre, társatokra, szerelmetekre

és lássatok hozzá a nyomozó munkához! Derítsétek ki, milyen virágokat szeretnek, szeretnénak

kertjükben látni! A bon-bon és a csokoládé helyett illetv emellett akár (csak egy javaslat)

kerti virágokkal, magvakkal, hagymákkal is meglephetitek őket!) 

0

Egyszerű, finom sütemény!

Most végtelenül egyszerűen elkészithető süteményt mutatok be, ami 30 perc alatt elkészülhet!

15 szelet készithető el ezzel a recepttel.

LIMONÁDÉS SZELET!

Az idősebbek megtapasztalták, hogy az 1970-es 80 as években  finom limonádét lehetett vásárolni és nem voltak ezek a mai világban megvásárolható millió fajta üditők.Csupán különböző szörpöket kevertek vizzel vagy szódavizzel és ez volt az üditő ital.

A limonádés szeletet kezdő háziasszonyok is elkészithetik, mivel kevés hozzávaló kell hozzá és egyáltalán nem bonyolult múvelet az elkészitése.

HOZZÁVALÓK:

3 tojás

20 dkg cukor

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

70 ml olaj

70 ml citromlé

30 ml narancslé

A krémhez pedig:

2 tojássárgája

10 dkg cukor

2 citrom leve,és reszelt héja /citrom leve helyettesithető 1 dl citromlével is/

2 dl tejszin

ELKÉSZITÉSÉNEK MENETE:

A sütőt 160 fokra előmelegitjük, és a tojásokat a cukorral krémesre keverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásokhoz adjuk.Beledolgozzuk az olajat,a citromlevet,és a narancslevet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapirral, 30×20 cm tepsi javasolt,és belesimitjuk a masszát.A sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezután hagyjuk kihúlni.

Második fázisban:

A tojássárgákat habosra keverjük, a cukorral, a citromlével, és vizgőz fölött sűrűre főzzük.

Ezt is hagyjuk kihűlni.

Ezután a tejszint kemény habbá verjük, és a citrom héjával, együtt a krémbe forgatjuk, és a sütemény tetejére kenjük.

Reszelhetünk még rá citrom héjat.

Javaslat:

Különlegesen finom lessz, ha lime-mal (zöldcitrommal) készitjük.Ez kiváló vitaminforrás, erősiti az immunrendszerünket,

“C-vitaminban rendkivül gazdag,van benne B1- és B2-vitamint, foszfor, vas, kalcium és kálium is. Nagyon jó hatással van az emésztésre, enyhíti a székrekedést, C-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig erősíti immunrendszerünket. Sokan használják lázcsillapításra, valamint fertőtlenítésre is.”

Kóstoljuk meg, ize kevésbbé savanyú, és sokkal aromásabb.

Jó munkát és jóétvágyat kivánok!

0

Samsung Galaxy A12 Review: A Great Mid-Range Smartphone with Impressive Features.

A Samsung Galaxy A12 vélemények alapján az egyik legjobb középkategóriás okostelefon, amely széles körű funkciókkal rendelkezik. Az érintőképernyő nagyméretű, és a kamerák is jó minőségűnek bizonyultak. Az akkumulátor kiváló üzemidőt biztosít. A telefon ár-érték aránya kiváló, és a szoftver frissítések biztosítják a rendszer folyamatos javítását. Az egyetlen hátrány, amit sok felhasználó említett, az a telefon mérete, amely néhány esetben nehézkesnek bizonyult.

Samsung Galaxy A12

A felhasználók a Samsung Galaxy A12-vel kapcsolatban leggyakrabban a következő kérdéseket teszik fel:

Milyen az akkumulátor üzemideje?

A Samsung Galaxy A12 akkumulátorának üzemideje jól értékelhető, több felhasználó is kiemelte, hogy kiváló üzemidőt biztosít. Az akkumulátor képes a telefon egész napos használatát fedezni anélkül, hogy azt többször kellene tölteni. Ezen felül az akkumulátor gyorsan tölthető, így az üzemidő rövid idő alatt felfrissíthető.

Milyen a kamerák minősége?

A Samsung Galaxy A12 kameráinak minősége jól értékelhető, több felhasználó is kiemelte, hogy a kamerák jó minőségűek. Az előlapi és hátlapi kamerák képesek kiváló minőségű képek és videók készítésére, és a különböző funkciók, például a széles látószögű vagy a portrémód, tovább javítják a képek minőségét. A kamerák egyszerűen használhatók, és a képek részletgazdagsága kiváló.

Milyen a telefon ár-érték aránya?

A Samsung Galaxy A12 telefon ár-érték aránya kiválónak bizonyult. A telefon jó árú, és széles körű funkciókkal rendelkezik, beleértve a nagy érintőképernyőt, a jó minőségű kamerákat, az erős akkumulátort és a folyamatos szoftverfrissítéseket. A telefon árának és funkcióinak összehasonlítása alapján a felhasználók általában nagyon jó értékelést adtak az ár-érték arányára. Azok, akik megvették a telefont, azt mondtá network errorák, hogy a Samsung Galaxy A12 egy nagyszerű választás, ha egy jó minőségű, közepes árú telefont keresnek. A telefon magas színvonalú funkciói, kiváló minősége és jó ár-érték aránya miatt a felhasználók számára egy nagyszerű befektetésnek bizonyult.

Milyen a telefon hátlapi és előlapi kamerájának funkciója?

A Samsung Galaxy A12 telefon hátlapi és előlapi kamerái kiváló minőségűek és számos funkcióval rendelkeznek.

48 MP-es fő kamera

A hátlapi kamera összetétele:

– 48 MP-es fő kamera

– 5 MP-es ultra széles látószögű kamera

– 2 MP-es makró kamera

– 2 MP-es távolsági kamera

Ezek a kamerák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy rögzítsenek nagyszerű fényképeket és videókat, beleértve a széles látószögű képeket, a részletes makró képeket és a távoli tájakat.

Az előlapi kamera 8 MP-es és számos funkcióval rendelkezik, beleértve a portré módot, a szelfi időzítőt és a szelfi lámpát.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a Samsung Galaxy A12 kiváló minőségű kamerákkal rendelkezik, amelyek sok funkciót kínálnak a felhasználóknak, hogy rögzítsenek kiváló minőségű képeket és videókat.

Pozitív és Negatív Vélemények

A Samsung Galaxy A12 telefonról szóló vélemények között pozitív és negatív elemek is megtalálhatók.

Pozitív vélemények:

– Jó ár-érték arány

– Kiváló akkumulátor üzemidő

– Jó minőségű kamerák

– Ergonomikus és kényelmes kialakítás

– Folyamatos szoftverfrissítések

Negatív vélemények:

– Bizonyos funkciók hiánya (pl. vízállóság)

– Kisebb teljesítmény a nagyon erős játékok futtatásához

– A bizonyos felhasználók számára a szoftver stabilitása lehetne jobb

A vélemények változóak lehetnek a felhasználók igényei, preferenciái és élményei szerint, így fontos figyelembe venni, hogy a negatív vélemények nem feltétlenül jelentik azt, hogy a telefon nem megfelelő választás mindenki számára.

Azt kell mondanom, hogy eléggé csalódott vagyok a Samsung Galaxy A12-vel kapcsolatban. Az akkumulátor üzemideje rendben van, de a kamerák minősége sokkal rosszabb, mint amit vártam. Emellett, bizonyos alkalmazások futtatása közben a telefon néha lefagy, ami nagyon zavaró. Ezenkívül hiányolom a vízállóság funkcióját, ami nagyon fontos lenne számomra. Összességében azt mondhatom, hogy sokkal jobb telefont vártam ennyi pénzért

+1