Halgass zenét és kapj érte pénzt!

Az applikáció elérhető iphone és android eszközökre is. Nagy vonalakban az applikáció lényege, hogy te zenét hallgatsz amiért pontokat tudsz gyűjteni. Számos jutalom elérhető akár paypalra, akár tárgyi nyereményekre is beválthatod a pondtjaidat.

Hogyan szerezhetünk benne pontokat?

1. Zenehallgatással: percenként 0,4 Currentpointot tudsz gyűjteni, ez régen akár 1 is lehetett de nagyon lecsökkentettték sajnos, 2 oránként bekell csekkolni különben ne kapsz érte pontokat. Egész jó zenék vannak, ezek iylen külföldi rádiók, de elis lehet őket menteni, szóval offline is tudod hallgatni a mentett számokat, ez szerintem egy nagy plusz már ezért is jó applikáció.

2.Reklám nézése: átlagossan reklámonként 10 currentpointot ad , ebből elég sokat meglehet nézni naponta amivel szerintem egy 200pontot simán össze lehet gyűjteni.

3. Becsekkolás: napi feladat, hogy meghallgas egy számot ezzel tudsz csekkolni, minnél többször teszed ezt meg, pl 30 napig, annál nagyobb értékű currentpointot kapsz.

4. Játékok és kérdőivek: Én általában ezzel szoktam megkeresni a pontok oroszlán részét, adott játékokban el kell érni bizonyos szintet ami után currentpointot kapsz. Persze van  olyan amikor nagyon nehéz  a játék és nem tudom teljesiteni, mert határidőre kell, hogy pl érj el 60-as szintet 30 nap alatt és hát nem mindig tudja az ember nyomogatni a telefonját. De egész jó játékok vannak álltalában.

5. Ajánlás a barátaidnak: Ha meghívod az egyik barátodat, akkor a napi hallgatási pointjainak 10%ékát megkapod, illetve amikor elöször félorát hallgatja 300pontot azthiszem.

6. Telefon töltés: Ez egy egyzserű beépített funkció, amit a beállitásokban lehet engedélyezni, amig tölt a telefonod pontokat termel neked, közbe pedig reklámokat jelenít meg a képernyőn.

A második képen láthatóak a nyeremények, órára , airpodsra és még sok másra lehet beválltani. Illetve paypalra én ezt az opciót szoktam használni, nagyjából 1-2 nap alatt megérkezett az összeg.

Viszont iphone és android között van egy kis kölönbség, mivel androidra sokkal több játék van ezért akik ezt a platformot hasznáják, azok gyorsabban gyűjtik össze a pontokat. iphon-on sajnos kevés app van amiért pontokat add az applikáció.

0

Cesenatico az olasz riviéra

Több alkalommal volt szerencsém nyaralni, az olaszországi Cesenatico-ban.Ez a kb. A 20 ezer lakosú kisváros 7 km hosszú homokos tengerparttal várja a napozás és a tengeri fürdőzés szerelmeseit.Nagyszerű lehetőség kisgyermekes családok részére, igen népszerű hely, de néhány éjszakai szórakozóhelyének köszönhetően a fiatalok közt is kedvelt – bár szórakozás és éjszakai élet szempontjából nem hasonlítható össze a zsúfoltabb, zajosabb, és bohémabb Riminivel, ami egy karnyújtásra van, ugyanakkor Cesenatico rendezettségben, színvonalban nem marad el. délebbi “társától”.Érdekesség képpen megemlítem, hogy a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d’Italie győztes Marco Pantani itt született.
Cesenaticot 1302-ben alapították.Jelképe a Porto Canale, Cesenatico kikötőcsatornája melynek tervrajzait Leonardo da Vinci készítette!!!Az 1 km hosszú, 1500-ban épített csatornát eredetileg 15 km hosszúra tervezték: a cél az volt, hogy elérje Cesena városát. A Canale mentén öreg, díszes, tarka vitorláshajók láthatók.

A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt, mert nem sikerült valami szépre :))) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon. Az érdeklődök a tengerészeti múzeumot is megtekinthetik.
Az alig 38 km-re lévő Rimini és a 23 km-re fekvő Riccione számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra, remek szórakozást biztosít gyereknek és felnőttnek egyaránt.Rimini ezen felül történelmi nevezetességeket, és fantasztikus, pezsgő légkört is kínál éjjel-nappal.

Itt nyaralva soha ki nem hagynánk az autóval alig több mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino-t, ahonnan, 657 m magasból, lélegzetelállító, a környező vidékre, és tengerpartra irányuló kilátásban lehet gyönyörködni.Egyszerúen ímádom, nekem örök szerelem marad.A miniállamba látogatókat a hangulatos terek, épületek, és egyéb nevezetességek is elkápráztatják.

És, ha még ennél is többre vagyunk kíváncsiak, akkor Cesenaticotól mindössze 34 km-re található Ravenna.A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részei. Ravenna gyönyörű bizánci mozaikjairól híres, és egy vidám, jó hangulatú kisváros.
Ha szállást keresnél ide Cesenatico-ba, akkor számos web felületen akár magyar nyelven is tudsz keresni.A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan megtaláljuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.
Szívből ajánlom bárkinek ezt a csodás kis városkát.Nem fog csalódni benne, sőt ha egyszer megtapasztalja ennek varázsát, akkor nagyon sokszor visszavágyik, s ez igy van jól!
0

Nagyon szeretik a gyerekeim ezt a mesekönyvet!

Az egyike volt a legelső mesekönyvek közül, amit megvásároltam a gyerekeimnek. Nagyon aranyos történetek vannak benne, aránylag rövidek is így a 3-5 éves korosztálynak éppen megfelelő. 

A könyvben szereplő mesék:

Kispipi és Kisréce-Egy nagyon aranyos kis történet az utánzás, mint rossz szokás tanulsága jelenik meg benne.

A három kiscica-A kiscicák egy kisbékát követnek, aki különböző helyekre ugrál be elölük és persze ők is követik a példáját, az utolsó mozzanatnál ráfáznak, mert beugranak utána a tóba 

A gomba alatt-A sok jó állat kis helyen is elfér, persze az esőben a gomba folyamatosan növekedik és azért lesz annyi hely.

Miau-A kiskutya esete a kiscicával, ahol a kiscica megbújik a háttérben a kiskutya pedig különböző kínos, kényelmetlen helyzetekbe keveredik amiatt, hogy keresi a cicát.

A négy kis ezermester- A történetben találnak egy már haszontalan ezközt a szereplők és mindenki visz belőle egy darabot, amit ügyesen hasznosítanak.

A kis hajó

Okoska-botocska-Ezt a történetet olvastuk a legtöbbet, mikor a nyuszi kineveti a sündisznót, hogy felvesz egy botot a földről, ami haszontalan és a mese során mégis annyira, de annyira hasznosnak bizonyul.

Az alma

A kisegér meg a ceruza-A ceruzát meg akarja enni a kisegér, a ceruza még egy utolsót rajzolni szeretne, ami először még csábítja a kisegeret, de mikor a végeredményt meglátja otthagyja a ceruzát.

A Kakas meg a színek- Ez egy cuki történet, hogy a kiskakas hogyan kéri meg a színeket, hogy segítsenek neki színessé válni.

A szeszélyes Cica – A kiscicának a gazdija rajzol egy aranyos kis házat, ami a kiscicának sehogy sem felel meg, mindig rajzolni kell még valamit hozzá, de mikor a végén egy házőrző is kerül a képre, akkor megsértődve otthagyja a rajzot.

A fenyőfa

Micsoda madár ez?-A libának egyik testrésze sem tetszik és minden madártól, akivel találkozik elcserél egyet, de mikor találkozik a rókával, akkor megbánja a cserét és még szerencse, hogy a libatársai segítenek neki.

 

A kimaradt mesék keveset olvasottak számunkra.

A 13 állatos mesét minden oldalon vidám, színes rajzok kísérik. a könyvben szerlő mesék közül néhány a népszerűsége miatt önálló lapozóként, vagy füzetként is megjelent. (Például A három cica, A gomba alatt)

Fülszöveg:

Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. “Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol.” Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében.

0

Nagyon szeretem a kellemes illatat

Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ kell fel utana☺️ Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csa Nagyon szeretem az illatat csak ezt hasznalom. Egesz csalad szereti. Csak ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️ k ajanlani tudom mindenkinek. Legjobb valasztas az osszes tusfurdo kozul es az ara is megfizetheto, puha lesz tole a bore  es selymes. Aki teheti csak a doveOt vasarolja, furdes utan az alvas is tokeletes jobban kipiheni magat az ember. Reggel frissen es illatosan kell fel utana☺️
0

Mindent megtalalok amit mashol nem

Egy ideig Rossmann párti voltam és az akkori lakhelyemhez az volt közelebb, de a DM hűségprogramja egyértelműen átcsábított. Az active beauty kártyára minden vásárlásom után gyűjtögethetem a pontokat, egészen pontosan 300 forintonként egy pontot, amit később három forintonként átszámítva válthatok be. A másik erőssége ennek a kártyának a havonta megjelenő szorzós kuponok, ami annyit tesz, hogy egy bizonyos márka megvásárlása után pontsokszorozás történik. Ilyen például ha Libero pelusra van huszonötszörös pont, akkor az érte kapott x pontomat felszorozzák huszonöttel.

Ennek a hűségprogramnak köszönhetően nagyon gyorsan tudod a pontokat összeszedni és később akár egész havi bevásárlást abból fizetni. A real techniques ecseteimet teljes egészében pontból vásároltam, ami írtó jó érzés volt, mert egyébként nem adtam volna ki rá annyi pénzt, így viszont kispórolta nekem a DM kártyám. Shopping napokon ugyan már nem vesznek részt külön kuponokkal viszont olyankor alap sokszorozós kuponok szoktam életbe lépni, vagyis a vásárlásod összege után járó alappontokat szokták felszorozni legtöbbször hússzal, de tízszeres szorzó is előfordult már. Nagyon jó marketing stratégia ugyanis ezzel ösztönzik az embert, hogy ott vásároljon, és megmondom az őszintét kifejezetten kedvelem ezt a fajta motiválást.

Az üzletek hangulata is egyfajta megnyugvást áraszt magából. Amikor oda bemegyek, akkor nem csak anya vagyok, hanem nő is és szépen végigbogarászom a kínálatot. Van minden, amire anyaként, nőként, háziasszonyként szükségem lehet. Nem sok olyan vásárlásra emlékszem, amikor csak azt vettem meg, amire szükségem volt, általában egy kis plusz meglepi, mindig becsúszik a bevásárló kosaramba.

0

Palotapincsi, a karakteres.

Palotapincsi.

Nálam családtagnak számitott palotapincsi 13 évet élt közöttünk.

Zsuzsi névre hallgatott és igencsak karakteres kutyus volt.

Egyszerűen imádtam a nagy sokatmondó szemeivel.

Nagyon akaratos és önfejű volt.

A fajtájára jellemző, hogy  rendkívül önfejűek, akaratosak, de  nagyon ragaszkodóak és hízelgősek is tudnak lenni.

 A Zsuzsi kutyám,   ugyan ugatással jelezte az idegeneket – elvégre még mindig az őrzők génjei folytak az ereiben -, azonban nem vitte túlzásba.

Nagyon igényelte az odafigyelést. Ha nem figyeltem rá képes volt hányingert produkálni, hogy figyeljek oda rá.

Nagyon szeretett sétálni, de a többi kutyával tulságosan nem haverkodott. Voltak persze barátai, de aki nem volt számára szimpatikus hamar “megcsípte”, mivel apró fogaival harapni nemigen tudott.

A gyerekek társaságát kereste, nagyon szerette őket. Az unokámra, mig az nem tudott menni vigyázott, őrizte és rögtön jelzett, ha valami gond volt.

 Sok ráfordítást igényelt szőrzetének ápolása. Ha valaki egy ilyen kutya tartása mellett dönt, annak igencsak sűrűn kell használnia  a fésűt és a kefét – mégpedig minden nap. Különösen szőrzetváltás idején szükséges a szőr mindennapi kikefélése, hogy az ne gubancolódjon össze.

Emellett minden séta után meg kell nézni, hogy mi mindent gyűjtött össze és hozott magával a kutyus a szőrzetében: meg kell tisztitani a ráakaszkodott gallyaktól vagy levelektől!

Megfürdetni nem szabad sűrűn, általában  kéthavonta. szoktam, mert sűrű fürdetés esetén elvesziti a bőre a faggyú tartalmat és viszketni kezd, kivakarhatja a bőrét. A fürdéshez  valamilyen enyhe kutyasampont kell használni , mivel a palotapincsi bőre érzékeny. Havonta  ellenőrizni kell  a karmok hosszát is. Én állatorvossal szoktam ezt megtenni, féltem levágni, mert, ha túl nagyon vágunk le, a kutya simán el is vérezhet.

A füleket is naponta meg kell vizsgálni, s szükség esetén egy  fültisztítóval meg kell tisztítani.

Figyelni kell arra, hogy a tápláléka jó minőségű legyen.

Olyan kutyatápot adjunk, vegyünk , amelyben  a hús áll az összetevők élén, és lehetőleg a gabonát kerüljük. A  palotapincsi nem hajlamos a túlsúlyra, ennek ellenére vigyázni kell az étrendjére.

 Ha  csemegét  adunk, – márpedig adunk – ügyelni kell arra, hogy inkább olyan  kutyasnackeket adjunk, melyek nem tartalmaznak cukrot, viszont sok hússal készülnek – ilyen pl. sok fogápoló kutyasnack.

De adhatunk szárított rágcsálni valót, rágórudakat is. Vigyázzunk arra, hogy a snackek mellé mindig legyen friss ivóvize is a kutyusnak!

Nagyon szeretik a húsos kaját, pl. a Zsuzsi addig nem is nyúlt a száraz tápjához, mig nem kapott húsos(folpackos) kaját.

 Egy pekingi palotakutya minden különösebb gond nélkül tartható egy városi lakásban.

Ha helyesen gondozzuk őket, nagyon sok örömet tudnak szerezni nekünk.

+1

Szépség és egészség – Spirulina

Szeretnék bemutatni egy nagyon szuper terméket a Spirulinát, amit én és a családom 2 éve fogyaszt.

Én a vérszegénységem miatt kezdtem el szedni, de ez mellett nagyon jó immunerősitő.

A spirulina

egyfajta kék-zöld alga,

mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban.

Egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít, hogy a savas szervezetet egészséges lúgos állapotúvá váljon.

Természetes spirulina a szervezetünket olyan tápanyagokkal látja el,amelyektől egészséges és energikus lesz.

Az algák ásványi anyag- és nyomelem tartalma kiemelkedő a Föld élővilágában.

KÜLÖNÖSEN A KÁLIUMTARTALMUK IGEN MAGAS, EZÉRT A VÍZHAJTÓKAT SZEDŐKNEK ELŐNYÖS A FOGYASZTÁSUK.

Komplex formában található benne vas is, ezért ez az egyik legjobb forrás vashiányosoknak. Tartalmazza az összes B-vitamint, továbbá E-vitamint.

· a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.

vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.

Természetes forrása az A-vitaminnak és a linolénsavnak. Nagy mennyiségben találhatók benne nukleinsavak (RNS-DNS) és klorofill is. Az utóbbi kitűnő regeneráló, dezodoráló szer, jó baktériumellenes hatású

Hatásai:

– Jót tesz a szemnek és csökkenti a gyulladást

– jótékonyan hatnak az immunrendszerünkre

– csökkenti a vérnyomást

– mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, jó az izületi gyulladások eseten

– hozzájárul az egészséges emésztéshez, serkenti a bélrendszer működését

– klorofill tartalmának köszönhetően eltávolitja a méreganyagokat  és a károshatású nehézfémeket a szervezetünkből

– a magas vastartalma miatt hatásos vérszegénységben szenvedőknek (nálam nagyon bevált)

– nagy mennyiségű vitamin és fehérjetartalma teszi népszerűvé. Több B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej és jelentős szerepe van az A, a B2-, a B6- és a B9(folsav) a C-, a D- és az E-vitamin, valamint a kalcium és a vas szervezetbe juttatásában

– Haj és körömállapot javító hatású

– Allergia ellenes hatású

– Veseműködés javító hatású

– Szemvédő, szemgyógyító hatású

– Légzőszerv, tüdő támogató, tisztító hatású

– Érrendszer javító, szívegészség támogató

– Májműködés javító, immunerősítő

– Vércukorszint csökkentő

– Agyműködés serkentő

– Öregedést késleltető hatású

Felhívom a figyelmet arra, hogy : –

A Spirulina nagy fehérjetartalmú méregtelenítő vitamin-komplex, nem gyógyszer, nem gyógyit betegségeket.

Egy olyan növény, alga , ami 41 féle ásványi anyagot tartalmaz.

+1

Tolltartó…..

Sziasztok!

Szerintem egy érdekfeszítő témát szeretnék veletek megosztani ez nem más mint a Tolltartó. Szerintem mindenkit lázba szokót hozni az iskola szerek beszerzése. Engem legalábbis nagyon. Kislányom tavaly lett 1 osztályos és számunkra nagy élmény volt a sulihoz való dolgokat beszerezni ,így a tolltartó választás is azok közé tartozott.

Tudni kell nincs könnyű dolgunk mert a kereskedelmi piacon nagyon sokfajta létezik belőle ,így biztos hogy megtalálja mindenki a saját stílusának megfelelő tolltartót.

Formában  pl  henger alakú azt véleményem szerint inkább felsős gyereknek érdemes meg vásárolni mivel abba csak beömleszti a az összes ceruzáit egy helyre.

Alsós gyerekeknek szerintem inkább maradjatok az emeletes tolltartóknál  mert az sokkal praktikusabb számukra .Sőt számunkra is egyszerűbb mivel jobban át tudjuk nézni hogy milyenek a ceruza hegyei amit ugye a Tanítók is meg szoktak nézni mert csak hegyes ceruzával lehet jól dolgozni és szépen írni. Alsóban még segítsetek a tolltartót rendben tartani ha nem megy a gyereknek a hegyezés nem megy akkor csináld meg és játékosan mutasd meg hogy kell a ceruzát kihegyezni.

Véleményem szerint a hagyományos 2 emeletes tolltartó nagyon megteszi mivel mindent ami   szükséges bele tudod tenni .Nekünk  a D alakú nem vált be nem tudtuk még azt sem beletenni ami ami egy alsós gyereknek szüksége lenne.

Úgy vettem észre hogy sokkal jobban tudja kezelni a lányom is a cipzárt rajta meg a ceruzákat vissza tenni a helyére. Törekedjetek arra tolltartó vásárlásnál hogy minél praktikusabb legyen 12 db os színes ceruza elférjen benne , valamint minimum 4-5 grafitceruzát , radírt , vonalzót , posta irónt bele tudjatok rakni. Alsóban még nem fontos a filctoll a tolltartóba ezt azért említem meg mert a rajz dobozba szokták kérni így nincs lehetősége a gyereknek nyakig filctollas lenni   mire mész érte , Én jártam így azért tanácsolom neked!:)

Szóval Mi úgy vásároltuk meg a második  tolltartót hogy praktikus , egyszerű legyen a gyereknek használni valamint kicsi legyen hogy beleférjen a táskájába. Számunkra még az is fontos volt hogy mosható vagy legalább törlődendővel ki tudjam takarítani ha úgy láttam hogy ráférne a tisztitás. Ha ezek a szempontok meg voltak jöhetett a külső megjelenése vagyis hogy milyen mintája legyen. Ezt a gyerek dönthette el nem szoltam bele , hogy most cicás vagy kutyás legyen hisz úgy is  Ő használja.

Készülj fel nagyon sok fajta van lányoknak a Unikornistól a hercegnősön  át egészen az állatosig de sorolhatnám nap estig annyi fajta van de bőven létezik a fiúk számára is.

Tehát a tolltartó vásárlásra véleményem szerint egy kicsivel több időt szánjatok mert mint minden terméknél valahol olcsóbb valahol drágább ugyan az a termék és egy beiskolázás tudjuk jól hogy nem egy egyszerű dolog sokaknak.

Beszéljétek meg hogy milyen legyen és nézd meg több helyen.

+2

liszt a konyhában…

Sziasztok!

Szerintem manapság nagyon fel kapott téma a liszt érzékenység. Régen az emberek nem nagyon tudtak ezzel azonosulni. Manapság már létezik glutén mentes termékék sőt még cukrászda is valamint olyan étterem ami a glutén mentes emberekre is gondol.

Nem szeretnék nagyon ebbe a témába bele menni , csak általánosságba szeretnék a lisztről mint egy sok oldalú termékről beszélni.

Tudni kell hogy van a sima finom liszt ( Búza liszt) , rétes liszt ( ezt általában sütéshez használjuk) , rozs liszt , teljes kiőrlésű liszt , kukorica liszt , pizza liszt , kevert liszt. Mindegyiknek meg van a saját felhasználása. Leggyakrabban a   finomlisztet használom mert mindenhez jó, ebből sütök süteményeket , csinálom a rántást a főzelékekbe is.

Tényleg nagyon sok rétűen lehet felhasználni és az a jó benne hogy nem drága .Hipermarketekben és kisboltokban egyaránt elérhető termék. Kipróbáltam a Spar lisztet és ha tehetem ezt is veszem mert jó a minősége. Lidli  ben amit lehet venni azt sajnos Én nem szeretem mert azt vettem észre hogy ha pl rántást készítek nem akarja nagyon sűríteni a főzeléket.

Tény hogy ugyan annyit kell használni egy süteményhez lisztet ,de itt is van szerintem a két típus között   különbség még pedig azt vettem észre hogy sokkal jobban feljön a sparos liszt  a tepsibe. Szóval biztos maradok ennél a típusnál…

Estleg hogy ha valaki nem használt volna még lisztet most írok egy pár ötletet hogy mire tudjátok felhasználni , milyen sütiket tudtok készíteni belőle.

Kezdjük hát az ételekkel: vannak olyan levesek amiket egy enyhe rántással kell sűríteni  pl : paradicsom leves , baba leves stb…

– főzelékek rántására: zöldborsó , zöldbab , kelkáposzta , spenót st…

– Fő ételként lehet készíteni belőle  nokedlit

– lehet sós sütit sütni belőle: pogácsák

– édes sütiket: torták . linzereket stb..

-kelt tésztát : bukta , túros batyu , kakaós csiga …..

Ha nem szeretnél nagyon a sütésbe bele merülni akkor merem ajánlani a gofrit  és a mindenki által közkedvelt palacsintát. Véleményem szerint ha sütéshez használod a lisztet  bármelyik típusút , mielőtt használod szitáld át mert akkor sokkal lágyabb lesz tőle a süti tésztája ami azért fontos mert így puhább és sokkal nagyobb lesz tőle a sütid.

+1

A felejthetetlen első korty szerelem!:)

Üdvözlet!Nagy kedvencünk a Fitt Piroska szörp,mely 4 ízben is kapható.Ezekről a szuper finom ,és egészséges termékeket véleményezem most Nektek pár mondatban.a Termékek C Vitamint tartalmaznak ,mely hozzájárul az immunrendszerünk normál működéséhez.Négy féle ízben kaphatók,az elsőFitt  narancs ízű:

0,7 l Narancs gyümölcsszörp édesítőszerekkel,90%-kal csökkentett energiatartalommal,33% gyümölcstartalommal.Édesítőszerekkel, 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal.Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

2.Fitt Piroska Light Bodza ízű gyümölcsszörp:

0,7  l Málna gyümölcsszörp édesítőszerekkel,90%-kal csökkentett energiatartalommal,33% gyümölcstartalommal.Édesítőszerekkel, 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal.Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
3.Piroska Fitt light Citrus mix Gyümölcsszörp:
0,7 lCitrusmix gyümölcsszörp édesítőszerekkel,90%-kal csökkentett energiatartalommal33% gyümölcstartalommal.Édesítőszerekkel, 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal.
Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
4.Piroska Fitt Light Bodza ízesítésű gyümölcsszörp:(NEKÜNK EZ A KEDVENC:)))
0,7 lBodza szörp édesítőszerekkel,90%-kal csökkentett energiatartalommal,33% gyümölcstartalommal.Édesítőszerekkel, 90%-kal csökkentett energiatartalommal, csökkentett szénhidrát tartalommal.
Gyümölcstartalom minimum 33%. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
.Ahányan vagyunk annyiféleképpen szeretjük, van, aki imádja, ha édesebb, mások épp csak ízesítik és színesítik a vizüket vele

– Te hogyan kevernéd be, ha most csavarnád le az üveg kupakját és töltenél a kedvenc poharadba belőle?Frissülj fel, kapcsolj ki, érezd jól magad!

A kerti partikon a sör, bor és az ásványvíz mellett a Piroska Szörp is a hűtőbe kerül. De még vendégsereg sem kell hozzá, hogy legyen otthon mindig szörp, mert a család kedvence.

0