Sparos liszt - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

liszt a konyhában…

Sziasztok!

Szerintem manapság nagyon fel kapott téma a liszt érzékenység. Régen az emberek nem nagyon tudtak ezzel azonosulni. Manapság már létezik glutén mentes termékék sőt még cukrászda is valamint olyan étterem ami a glutén mentes emberekre is gondol.

Nem szeretnék nagyon ebbe a témába bele menni , csak általánosságba szeretnék a lisztről mint egy sok oldalú termékről beszélni.

Tudni kell hogy van a sima finom liszt ( Búza liszt) , rétes liszt ( ezt általában sütéshez használjuk) , rozs liszt , teljes kiőrlésű liszt , kukorica liszt , pizza liszt , kevert liszt. Mindegyiknek meg van a saját felhasználása. Leggyakrabban a   finomlisztet használom mert mindenhez jó, ebből sütök süteményeket , csinálom a rántást a főzelékekbe is.

Tényleg nagyon sok rétűen lehet felhasználni és az a jó benne hogy nem drága .Hipermarketekben és kisboltokban egyaránt elérhető termék. Kipróbáltam a Spar lisztet és ha tehetem ezt is veszem mert jó a minősége. Lidli  ben amit lehet venni azt sajnos Én nem szeretem mert azt vettem észre hogy ha pl rántást készítek nem akarja nagyon sűríteni a főzeléket.

Tény hogy ugyan annyit kell használni egy süteményhez lisztet ,de itt is van szerintem a két típus között   különbség még pedig azt vettem észre hogy sokkal jobban feljön a sparos liszt  a tepsibe. Szóval biztos maradok ennél a típusnál…

Estleg hogy ha valaki nem használt volna még lisztet most írok egy pár ötletet hogy mire tudjátok felhasználni , milyen sütiket tudtok készíteni belőle.

Kezdjük hát az ételekkel: vannak olyan levesek amiket egy enyhe rántással kell sűríteni  pl : paradicsom leves , baba leves stb…

– főzelékek rántására: zöldborsó , zöldbab , kelkáposzta , spenót st…

– Fő ételként lehet készíteni belőle  nokedlit

– lehet sós sütit sütni belőle: pogácsák

– édes sütiket: torták . linzereket stb..

-kelt tésztát : bukta , túros batyu , kakaós csiga …..

Ha nem szeretnél nagyon a sütésbe bele merülni akkor merem ajánlani a gofrit  és a mindenki által közkedvelt palacsintát. Véleményem szerint ha sütéshez használod a lisztet  bármelyik típusút , mielőtt használod szitáld át mert akkor sokkal lágyabb lesz tőle a süti tésztája ami azért fontos mert így puhább és sokkal nagyobb lesz tőle a sütid.

+Erősségek

Gaborne Gaborne

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments