Közzétéve 2021 május, 06 - 10:10
A hummusz
A hummusz nem tudom szoktátok -e enni bármilyen formában?
Nos nézzük mi is hummusz?
A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, amelyet csicseriborsóból és tahiniből,(szezámpaszta) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek- vagy készítek itthon .
De boltokban is kapható, ha valakinek nincs kedve pancsolni, vagy éppen nincs ideje, vagy nincs alapanyaga, én is szoktam venni az Aldiban bolti is nagyon finom ,többféle ízesítéssel van a polcokon.
De vegyük szemügyre az összetevőket.
A csicseriborsóbó,
igen, az a csicseriborsó amiről gyermekkorunkban sokat énekeltünk.
,Tartalmas ételek közé tartozik.
A tahini ez fura név, őrölt szezámmagot tartalmaz ami szinte paszta, olivaolj
az ismerős , meg citrom leve is.
Amiből készül a hummusz, évezredek óta termesztik legenda szerint, Szaladin egyiptomi szultán készíthetett ilyen ételt elsőként.
Főtt csicseriborsó, ami lehet otthon főzött ,vagy konzerv mindkettő jó, őrölt szezámmag, ezt beöntök turmix géppel adunk hozzá sót, pici citromlevet olíva olajat nagyon óvatosan, én fokhagyma port is szoktam használni , lehet pici fekete borsot vagy pici piros paprikát is tenni benne , ki kell kísérletezni kinek hogy ízlik
A hummusz alapanyagainak áttekintve rendkívül tápláló étel. Kenyérrel fogyasztva teljes értékű fehérjeforrás, bővelkedik kis glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrátokban és előnyös élettani hatású telítetlen zsírsavakban. Emellett sok kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, mangánt, rezet, valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz. Rosttartalma is jelentős
fogyaszthatjuk kenyérre kenve mártogatva , zöldségekkel de falafellel is J
Remélem sikerült felkelteni a figyelmet, erre vegán ételre
nincs
EMCIKE
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás