Cardio A - vélemény

Átlag: 1 (1 szavazat)

Kategória: Gyógyszerek

Közzétéve 2024 szeptember, 10 - 14:14

Cardio A – kamu és módszer a betegeken való pénzkeresésre

Nagyon ritkán írok kommenteket, de most már elfogyott a türelmem. A Cardio A gyártói hatalmas pénzeket fektetnek a reklámjukba, minden lehetséges módon népszerűsítik a terméküket, kihasználva a betegek gyengeségeit és vágyait, majd egyszerű, kétes gyártású vitaminokat adnak el. Ez egyszerűen szörnyű. Nem értem, hogy az állam miért nem ellenőrzi ezt. Valószínűleg ez elég nehéz lenne, de mégis lehetséges, gondolom.

 

A weboldalukon a gyártók arról beszélnek, hogy a Cardio A hogyan oldja meg az emberek évek óta tartó magas vérnyomás problémáit. Mintha a kapszulák szedése után teljesen le lehetne mondani a gyógyszerekről. Micsoda szemtelen hazugság! A naiv idősebb emberek bedőlnek ennek, az utolsó pénzüket is erre a termékre költik, de semmilyen hatást nem kapnak. Különösen fájdalmasak számomra ezek a történetek, mivel ugyanez történt a sógornőmmel is. Ő egy nagyon kedves, naív idős nő. Most 64 éves. Hosszú ideje magas vérnyomásban szenved, de az utóbbi időben a betegség tünetei még súlyosabbak lettek. Fejfájástól, légszomjtól, fülzúgástól, állandó fáradtságtól, a látás romlásától szenved, többször volt orrvérzése. Az összes ilyen tünetet leírják a Cardio A weboldalán. Kétségtelenül, a marketingeseik jól kutatták fel a piacot és megtalálták az ügyfelek fő fájdalompontjait. Én magam is ezen a területen dolgozom, így valamit értek belőle. De a gyógyszeriparban az ilyen szemtelenül hazug marketinget bűncselekménynek tartom!

 

A Cardio A weboldalán információk vannak a termék állítólagos vizsgálatáról, amelyek azt mutatták: a vérnyomás 98%-ban stabilizálódott 130/80-ra az első órákban. A résztvevők 97%-a minden hipertóniás tünetétől megszabadult az első két hét használat után. 82% esetében állítólag már az első 3 nap után nem emelkedett a vérnyomás. Ezek a számok teljesen irreálisak. Bármelyik orvos megmondaná, hogy a vérnyomás hirtelen csökkentése nagyon nagy stressz a szervezet számára. De a Cardio A gyártói ezt előnyként tüntetik fel. Ez nagyon furcsa. A statisztika kitalált, semmilyen igazolás nincs arra, hogy ezek a számok valósak lennének. A tanácsadók sem tudnak válaszolni ezekre a kérdésekre.

Csak akkor, amikor pénzt költ a Cardio A termékre, fogja megérteni, hogy mindez hazugság volt. A termék nem csak, hogy nem javítja az egészségét ilyen rövid idő alatt, semmit sem fog adni. És ez a legjobb eset. A rosszabbik esetben teljesen felesleges vitaminokkal telítheti a szervezetét, így megbontva az egyensúlyt és csak rosszabbá téve a helyzetet.

 

Személy szerint nekem időbe telt, mire megtaláltam a termék összetételét. A gyártók nem beszélnek róla sokat a reklámoldalukon, ami nem meglepő. Az egyik összetevő – a galagonya – elég kérdéses. Hatása az emberek szervezetére nagyon különböző lehet. Ráadásul ez a növény vérzést is okozhat. Emlékeztetnék mindenkit, hogy a Cardio A éppen azt ígéri, hogy megoldja az orrvérzés problémáját. És sok ilyen ellentmondást lehet találni, ha kutatgat. Egy ismerős orvos azt mondta, hogy ilyen összetétellel a Cardio A elég megterhelő a májra. Tehát, kezelné a vérnyomást (eredménytelenül), de közben tönkretenné egy másik, nagyon fontos szervét (és itt már valóban lesz hatás, de negatív).

Sajnálom, hogy a Cardio A főleg az idősebb emberekre van irányítva, akik hisznek a hazug reklámoknak. Így a Cardio A továbbra is kihasználja az idősebb generáció bizalmát. Remélem, a véleményem legalább néhány embert megóv a Cardio A megvásárlásától, így a pénz és az idő veszteségétől.

Katalin Farkas

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments