Közzétéve 2023 május, 29 - 9:09

A minden háztartásban fellelhető fokhagyma hatásai

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint

Elő- és Dél-Ázsiában őshonos; különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik. A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. No de ne menjünk ennyire messzire, -manapság a minden háztartásban megtalálható fokhagyma gyógyhatásával. Igen erős, kellemetlen szaga van, amit nem sokan kedvelnek, ezért e nagyszerű növényt emészthetőbb formában, kapszulaként is árulják. Mivel a gyógyhatása bizonyított tény, így mindenhol elérhető: Gyógyszertárakban, Drogériákban, Bio-boltokban egyaránt. (Ára igen borsos, 5800-15.000 Ft között mozog.)

Jelen korunk nagy figyelmet fordít az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére, amihez hozzájárulhatnak a kapszulák is ugyan, – mégis a tiszta, nyers fokhagyma fogyasztására buzdítanám mindazokat akik vérnyomás problémákkal küzdenek.

Nézzük, mi mindenre jó a fokhagyma: Erősen antibakteriális hatású. A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma vérnyomás csökkentő, baktérium-, vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását is. Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat hasonlóan tartalmaz mint a vörös-, lila-, póré-, vagy metélőhagyma.

Hatásos a fokhagyma a különböző baktériumok, vírusok és a bélfertőzések leküzdésében, és enyhíti a megfázásos, köhögéses és légúti panaszokat. Csökkenti a menstruációs görcsöket, a bél- és gyomorbajokat.

A fokhagymacsepp (tinktúra házilag is előállítható a következőképpen:

Hozzávalók: 35 dkg pucolt, darabolt fokhagyma, kb. 4 dl 96 %-os alkohol. (A beszerzett fokhagyma állagától, nedvesség-tartalmától függően.)

A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk (fokhagyma nyomót ne használjunk!)

Jól zárható (előzetesen ellenőrzendő!) befőttesüvegbe, (esetleg csatos üvegbe) tesszük, ráöntjük az alkoholt, annyit, hogy az aprított fokhagymát teljesen ellepje, és bezárjuk. Néhányszor megrázogatjuk-megforgatjuk, hogy a buborékok kiszálljanak, és 10 napig sötét, hűvös helyen tartjuk. Naponta összerázzuk, majd a tizedik napon gézen átszűrjük.

A nyert kivonat mennyisége: 400 – 450 ml. Azonnal fogyasztható. Az előírt számú cseppeket ½ dl tejbe, vagy aki nem szereti- joghurtba- csepegtetjük és étkezés előtt igyuk meg.

A tíz napos kúra lényege, hogy az első nap reggelétől kezdve mindig délben és este is fogyasztani kell a következőképpen: Minden időpontban 1 cseppel növeljük a tinktúra mennyiségét, (Első nap: R:1, D:2, E:3, Második nap: R.4, D:5, E:6, stb…Egészen a 6. nap reggeli adagjáig. Ekkor jutunk el a 15 csepphez. Innen a 10. nap estéig csökkenteni kell egyesével az adagot, míg a kúra végén, – estére ismét eljutunk az 1 cseppig!

Mivel a méregtelenítés is beindul intenzíven, az első napokban kismértékű levertség érzése is jelentkezik. Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tejet, vagy joghurtot (ha nem abba csepegtettük), vagy rágcsáljunk el pár szál borsmentát vagy petrezselymet.

Ezt a házi tinktúrát mellékhatások nélkül biztonságosan lehet fogyasztani, méregtelenítésnek is kiváló. Én tavasszal szoktam a kúrát végigcsinálni, mivel a télen felhalmozódott méreganyagok ettől eltávoznak. Szeretettel ajánlom mindenkinek.

 

+Erősségek

Könnyen hozzáférhető

Betegség-megelőző, - gyógyító hatású

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments