Közzétéve 2023 április, 20 - 15:15
Az ellenállhatatlan vatta sütemény.
Ár : 3000 Forint
Egy nagyon finom süteményt szeretnék bemutatni – amelyet sok-sok év óta, időről időre mindig elkészítek. Annyira finom és könnyű, hogy szinte azonnal elfogy – sőt mindig kevésnek is bizonyul.
Egyszerűen lehet összeállítani és nagyon rövid idő alatt elkészül – azonban az a legfontosabb, hogy az alapanyagok frissek és jó minőségűek legyenek, valamint alaposan dolgozzuk ki őket – a leírás szerint.
A vatta sütemény hozzávalói:
9 db tojás
59 dkg cukor
3 db puncs ízű pudingpor
1 db vanília ízű pudingpor
1 db rama margarin, vagy 1 db 25 dk-os vaj
1/2 dl rumaroma
1 tábla csokoládé /én 2 táblát szoktam felhasználni/
A legfontosabb a friss tojás – így tudunk a fehérjéből szép kemény, hófehér habot felverni.
A vaj egészségesebb, mint a margarin, de margarinnal is nagyon finom.
Amikor kihelyeztük a hozzávalókat – elkészítjük a vatta süteményt:
A 6 db tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőzön keményre felverjük – amíg szép fényes nem lesz. A gőzről levéve – hozzáadunk 6 tojás sárgáját és alaposan kikeverjük.
Utána hozzákeverjük a 3 zacskó puncs és az 1 zacskó vanília pudingport.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben pár perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e?
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
E közben elkészítjük a krémet, de azt korábban is megcsinálhatjuk.
20 dkg cukrot, a 25 dkg vajat /ráma margarint/ és 3 tojás sárgáját kikeverünk habosra – hozzáadjuk az ½ dl rumaromát.
Amikor a tészta kihűlt – kettévágjuk óvatosan, és megkenjük a krémmel.
A tészta tetejére 3 db tojásfehérjéből 18 dkg cukorral – szintén gőz felett habot verünk – majd a kemény habot rákenjük.
S akkor rögtön ráreszeljük a csokoládét.
Ezeket a műveleteket a tepsibe visszahelyezve szoktam elvégezni – így szépen megmarad a formája.
Nagyon finom és csodálatosan is néz ki.
Mindenki kipróbálhatja, s ha betartjuk az elkészítés feltételeit – garantálom, hogy sikerülni fog.
Finom.
Gyorsan elfogy.
Jessyke
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás