Közzétéve 2022 június, 29 - 11:11
PIROS GYÜMÖLCSLEVES (ERDEI LEVES)
Ár : 3000 Forint
Tekintettel a nyárra és a negyven fokos hőségre az ember lánya, és főleg fia, aki fizikai munkát végez ebben a hőségben, vágyik valami egyszerű, gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető hűsítő ételere.
Ajánlom mindenki figyelmébe, még a kezdő háziasszonyok figyelmébe is a piros gyümölcslevest, amely hűsítő hatása mellett még könnyen és gyorsan, mindösszesen harminc perc alatt el is készíthető. Ha nekem sikerült elkészítenem, szerintem mindenkinek menni fog. J
Olcsóbb, reálisabb árú ételek közé tartozik, hozzávalók négy adaghoz:
– három evőkanál kristálycukor
– másfél evőkanál egész szegfűszeg
– egy darab fahéjrúd (a fahéjrúd helyett én fahéj port szoktam használni)
– 1 csomag vaníliás cukor (vanilincukor)
– húsz dekagramm cseresznye
– húsz dekagramm meggy (van, amikor én csak meggyet használok)
– fél csomag vaníliás pudingpor
– fél darab citrom leve és reszelt héja
– kettő deciliter natúr joghurt
– húsz dekagramm málna
Elkészítése a következő módon történik:
1., lépésben:
Keressünk egy nagyobb fazekat vagy hőálló edényt a konyhákban, majd tegyünk fel 2 liter vizet főni a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral együtt.
2., lépésben:
Várjuk meg, amíg felforr, majd adjuk hozzá a kimagozott meggyet és cseresznyét, forraljuk tíz percig, majd vegyük takaréklángra a fazék alatti gázrózsát.
3., lépésben:
Egy tálkában, tányérban, vagy nagyobb pohárban, bögrében néhány merőkanál forró gyümölcslével kikeverjük a vaníliás pudingport, és óvatosan belecsorgatjuk a forró levesbe. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük.
4., lépésben
Az elkészült gyümölcslevest kihűtjük, fazekastul hideg vízfürdőbe állítjuk (legjobb erre a bedugaszolt mosogatóba engedett hideg víz).
5., és végül utolsó lépésben
Ha kihűlt, kézi habverővel hozzákeverjük a citromlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát is. Ha nem fogyókúrázunk éppen, akkor adhatunk hozzá tejszínhabot is, mértékkel.
Jó étvágyat kívánok e remek, finom és ízletes
nyári napokon igazán hűsítő
csemegéhez!
FINOM, ÍZLETES, HŰSÍTŐ CSEMEGE
NINCS
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás