Közzétéve 2022 június, 10 - 11:11
ROPOGÓSRA SÜLT CSIRKE
Ár : 2500 Forint
Egyik kedvenc ételem, – amit párom nem nagyon szeret, ő nincs oda a csirkéért – a ropogósra sült csirke. Elkészítése kicsit bonyolult, de ha én meg tudom csinálni, akkor sokan meg tudják. Idő igényes, körülbelül százhúsz percet vesz igénybe. Ára átlagos színvonalú.
Elkészítése a következő módon történik:
HOZZÁVALÓK:
– Egy egész darab csirke (de előfordul, hogy csak szárnyat veszek hozzá)
– Egy darab vöröshagyma
– Négy gerezd fokhagyma
– Fél darab citrom
– öt dekagramm vaj
– só
– őrölt fehérbors
– Egy deciliter fehérbor
Elkészítése tehát a következő módon történik:
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd alaposan lecsöpögtetjük, papírtörlővel szárazra törölgetjük
A belsejét sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a félbevágott, közepes méretű vöröshagymát és a citromot.
A csirke két lábát összekötjük, hogy ne terüljön szét a tepsiben, amikor sütjük
A vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal. Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetjük a csirke bőrét. ne sajnáljuk bele a sót, nehogy a csirke sótlan legyen.
Egy tepsibe rácsot teszünk, de ha van esetleg a sütőnknek rácsos sütő része, az is alkalmas lehet rá. ebben az esetben viszont tegyünk egy tepsit a rács alás, ami felfogja a lecsöpögő zsírt.
A rácsra helyezzük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort, és beleszeleteljük a fokhagymát
Ezután alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezzük. Százhatvan celsius fokon körülbelül negyvenöt perc alatt puhára pároljuk.
Végül levesszük az alufóliát, majd visszatesszük a csirkét kettőszáz celsius fokos hőmérsékletre.
Addig sütjük, amíg a csirke bőre aranybarna nem lesz. Fokozott figyelmet igényel, nehogy oda égessük.
ezután melegen tálaljuk, rizzsel, sült krumplival, vagy krumplipürével.
Tálalhatunk hozzá savanyúságot, savanyú paprikát, hagymát, de ehetjük friss zöldségekkel is.
Friss fehér- barna- vagy félbarna kenyér javasolt hozzá, hiszen azzal a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok
Azon személyeknek, akik úgy döntenek
Hogy elkészítik ezt a rendkívüli finomságot!
Jó ropogtatást kívánok!
FINOM, ÍZLETES, NEM TÚL BONYOLULT
IDŐIGÉNYES
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás