Közzétéve 2022 május, 09 - 11:11
hamis bolognese szósz
Ha a fogyókúrád alatt is szeretnél finomat és jót enni,akkor ezt ki kell próbálnod mindenképpen.
Aminek a neve:”hamis” spagetti bolognese
Nagyon egyszerű,finom és gyorsan elkészíthető étel.
Mosogatással együtt maximum egy óra alatt kész is van 🙂
Lehet késziteni darált pulyka húsból,de ezt én per pillanat darált hús hiánya miatt csirkemell filéből készítettem.
Paradicsom pürénél az üvegest választottam,mert jóval folyékonyabb a dobozos pürénél.
Hozzá való tésztának teljes kiőrlésűt választottam.
Ez a recept mennyiség körülbelül 4 adagra elegendő.
A hozzávalók:
egy fej közepes vöröshagyma
olaj vagy zsír
fél kilógram darált hús vagy csirke hús
egy üveg paszírozott paradicsom püré 680 gramm
fűszerek:oregánó,bazsalikom,babérlevél,só,bors
Teljes kiörlésű tészta
Reszelt sajt ami nem nagyon zsíros
A csirkemell filét jól megmostam és nagyon apró-mini kis darabokra vágtam,szinte nem is kockákra.
Egy közepes fej vöröshagymát megpucoltam és nagyon apró kockákra vágtam.
Két kanál olajon,vagy ha valaki szereti akkor kókusz olajon vagy zsíron majdnem üvegesre pároltam,de még roppanós maradt.
Majd az apróra vágott húst vagy a darált húst-ki melyiket választja hozzá-fehéredésig dinszteltem rajta.
Mikor kifehéredett a hús,de még nincs “leve” hozzá öntöttem az egy üveg paszírozott paradicsomot.
Ha nem akarod hogy nagyon szaftos legyen a hús,akkor csak az üveg felét öntsd hozzá.
Hozzá adtam a fűszereket,amiből mehet minden bátran:kettő evőkanál oregánó és bazsalikom,egy teáskanál só, kis bors,három nagyobb babérlevél.Fontos hogy jól össze kell keverni,és a babérleveleket fedje el a szósz..Kóstolás után ha szükséges akkor még utána fűszerezek.
Alacsony hőfokon kezdem el főzni.
A lábos fedőjét félig rárakom,mert főzés közben nagyon puttyog a paradicsom püré.Azért nem árt többször megkeverni,mert hamar odaég,ha nem figyelünk oda rá.Körülbelül harminc perc alatt megfől,de ha puha a hús,akkor már készen van.Ilyenkor én lezárom a gázt,a lábos fedőjét ráteszem teljesen és a gőzben tud még egy kicsit puhulni a hús.
hozzá a tésztát a következőt módon elkészítem: egy lábosba vizet forralok,bele egy kicsi sót teszek.Majd ha felforrt a víz belerakom a tésztát,4 adagra én 300 grammot szoktam kimérni.azért ilyen “kevés” mert hát diéta alatt nem eszünk sokat 🙂 Amikor újra felforr a tészta víz,akkor elzárom a gázt alatta és lefedem félig fedővel.Amikor megpuhul a tészta,leszűröm a vizet róla és jól átmosom.
Tálalás előtt a szószból kiszedem a babérleveleket.A szószt ízesítem még ha kell.
Tészta,húsos szósz,reszelt sajt.Nagyon finom.
finom
egy adag nem elég
Linix
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás