CSIRKEMÁJAS RIZOTTÓ - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 május, 10 - 10:10

Zöldséges-sajtos töltött patisszon!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 13115

Most egy finom laktatós,egészséges étel recepjét írom le véleményemben!

Én és családom is nagyon szeretjük, havonta egy alkalommal elszoktam készíteni.Nem túl munkaigényes,és nem túl költséges.

Igaz amíg elkészül legalább 90 perc időráfordítással jár és 2 főre kb. 1500Ft a költsége.

HOZZÁVALÓK:

1 nagyszál sárgarépa

10 dkg zöldborsó

2 zsenge patisszon

1 fej vöröshagyma

5 dkg rizs

10 dkg sajt

3 dkg vaj

1 evőkanál olivaolaj

1 citrom leve

só, bors, csipet szerecsendió,kakukkfű,1 teáskanál ételízesítő, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld.

ELKÉSZÍTÉSE:

A zsenge patissziszon kalapját vágjuk le,nem kell meghámozni,és tegyük félre.

Vájjuk ki a magját és a húsát, úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon.A mag nélküli részét használjuk majd fel töltelékhez.

A patiszonok belselyét alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni, és közben készítsük el a tölteléket.

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra.A sajtot szintén, majd a vöröshagymát és a petrezsemlymet is jó apróra vágjuk.

A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

Hevítsük fel a vajat és az olajat, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.Pár perc múlva tegyük bele az apróra vágott sárgarépát, a patisszondarabkákat,, majd sózzuk meg,borsozzuk, szórjunk még rá szerecserndiót, tegyük bele a kakukkfüvet és az egészet pároljuk ropogósra.

Ezután dobjuk rá a zöldborsót, és pároljuk meg pár percig, hűtsük le langyosra.Adjuk hozzá a rizst, a sajtot, és a petrezselyemzöldet, facsarjunk rá citromlevet, és az egészet keverjük össze.

Végső soron az utolsó fázis, amikor a patisszonokat megtöltjük és helyezzük egymás mellé a tepsiben.

Öntsünk rá kb. 1,5 dl vizet, majd fóliával fedjük le.Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt pároljuk puhára.Ezután vegyük le a fóliát, és még süssük készre kb. 30 percig.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni ne legyen forró, és igy kináljuk,  vagy fogyasztjuk el.

Ha valaki ezt a receptet kipróbálja, garantálom, hogy máskor is elfogja készíteni, örömet fog okozni családjának, ismerőseinek.

Jó étvágyat kívánok!

/UI: Ezt a receptet balatoni nyaralás során egy ismerősömtől tanultam, aki ezzel az étellel kínált meg minket és nagyon elnyerte tettszésünket.Miután haza érkeztünk kezembe került a recept és kipróbáltam.Nagyon jól sikerült, állítom volt olyan jó mint az ismerősöm által elkészített.Ennek már közel 2 éve és azóta szinte havonta készítek ilyen ételt.Megtanítottam több ismerősömmel is, akik szintén rajongói lettek ennek az ételnek./

+Erősségek

Nagyon finom és egészséges!

-Hátrányok

Időigényes!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

CSIRKEMÁJAS RIZOTTÓ fotók

2022.04.25

CSIRKEMÁJAS RIZOTTÓ

Egyik kedvenc tápláló, finom és ízletes főételem a csirkemájas rizottó. Egy nagyon finom, tápláló, ugyanakkor kalória tartalma és fehérje tartalma miatt fogyókúrázóknak, sportolni vágyóknak is...